شمارش معکوس بر پایان قرعه کشی «گرین کارت» آمریکا ؛ شایسته سالاری جایگزین لاتاری می‌شود

شمارش معکوس بر پایان قرعه کشی «گرین کارت» آمریکا ؛ شایسته سالاری جایگزین لاتاری می‌شود

گرین کارت، یکی از آسان ترین روش ها برای مهاجرت و زندگی در آمریکا که آمال میلیون ها شهروند در سراسر  جهان است، سالانه ۵۵ هزار خوش شانس را رهسپار ایالات متحده میکرد. آن هم بر اساس شانس و اقبال که در سال های اخیر، سیستم قرعه کشی اینترنتی جایگزین نامه نگاری های دهه نود شده است.

در این سیستم، مهم نیست که شما چه سوادی دارید، چه تحصیلاتی دارید، چه سابقه شغلییدارید، سطح زبان انگلیسی شما چطور است و اصلا برای چه هدفی عازم آمریکا خواهید بود. هیچی اهمیت ندارد و شما باید یک قطعه عکس مناسب با یک فرم اینترنتی را درست پر کنید. همین! ده ها هزار هموطن در چند دهه اخیر با همین بخت و اقبال، رهسپار سرزمین فرصت‌های طلایی شدند.

اما رییس جمهور جنجالی آمریکا، میخواهد در سال ۲۰۱۹، گرین کارت را هم به فهرست موضوعاتی که در دوران ریاست جمهوریش، تحت نظر دارد، اضافه کند. نظر او، موافقان و مخالفانی دارد. هنوز نظر کنگره جذب نشده و رای  گیری  روی آن صورت نگرفته است.  رئیس‌جمهوری آمریکا روز پنجشنبه هفته گذشته طرح تغییر قوانین مهاجرتی آمریکا را برای کاهش قابل توجه مهاجران به آمریکا ارایه کرد.

دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا در طرح جدید به دنبال افزایش مهاجران متخصص با مهارت بالا از ۱۲‌درصد به ۵۷‌درصد است، اما در عین حال مهاجرت پیوسته خانواده از ۶۶‌درصد به ۳۳‌درصد کاهش می‌یابد. این طرح به دنبال پایان بخشیدن به سیستم «لاتاری» است که سالانه حدود ۵۵‌هزار نفر از کشورهای مختلف از طریق این سیستم (merit based) وارد آمریکا می‌شدند.

در این طرح اشاره‌ای به ویزاهای کاری موقت نشده است، همچنین یک مقام آمریکایی اعلام کرد که براساس سیاست‌های جدید، در روند اعطای پناهندگی به پناهجویان تغییری ایجاد نمی‌شود. طرح جدید مهاجرتی‌ رئیس‌جمهوری ایالات متحده آمریکا از هم‌اکنون انتقاد دموکرات‌ها و فعالان حقوق مهاجران را در پی داشته است.

گرین کارت
از هفته دوم اردیبهشت ۹۸ می توانید در صورتی که در برنامه قرعه کشی گرین کارت آمریکا در سال ۱۳۹۷ ثبت نام کردید، به سایت dvlottery وارد شد و با وارد کردن کد تایید (confirmation number)، نتیجه قرعه کشی را مشاهده کنید.

به نوشته رسانه‌های آمریکا، این طرح درپی سخت‌ ترکردن شرایط مهاجرت به آمریکا و تغییر معیارهای دریافت گرین‌‌کارت است. در این طرح، تقویت امنیت مرزی و بازبینی سیستم اعطای گرین‌‌کارت مورد توجه قرار گرفته است. طرحی که براساس آن افراد دارای مهارت‌های بالا، مدارک تحصیلی عالی و کسانی که پیشنهاد شغل دارند، در اولویت قرار می‌گیرند و این سیستم جایگزین معیاری می‌شود که طبق آن کسانی که خویشاوندی در آمریکا داشتند، می‌توانستند ویزای ورود به آمریکا را دریافت کنند.

این طرح همچنین در پی پایه‌گذاری سیستم اعطای ویزای امتیازمحور است، سیستمی شبیه آن‌چه درحال حاضر در کانادا و برخی دیگر از کشورها مورد استفاده قرار می‌گیرد. براساس اطلاعاتی که از این طرح به مطبوعات درز کرده، تعداد گرین‌‌ کارت‌ها به مقدار کنونی باقی خواهد ماند و گرین‌‌ کارت‌های بیشتری به دانشجویان نخبه‌ داده می‌شود، تا آنها بتوانند بعد از اتمام تحصیلاتشان در آمریکا بمانند.

پارامترهایی همچون سن، مسلط‌بودن به زبان انگلیسی و داشتن پیشنهاد کار ازجمله معیارهایی است که برای گرفتن گرین‌ کارت، بیش تر مورد توجه قرار خواهد گرفت. نکته مهم این طرح مهاجرتی، حذف دریافت گرین‌کارت آمریکا از طریق شرکت در قرعه‌کشی لاتاری است.

حرکت دولت آمریکا به سمت یک سیستم مهاجرتی‌ که بیش از گذشته بر «شایسته‌سالاری» و اولویت دادن به کارگران با مهارت بالا استوار است، تغییر چشمگیر از رویکرد مبتنی بر خانواده حکایت دارد. براساس آمارهای مهاجرتی آمریکا، تاکنون حدود ۶۶‌درصد گرین‌‌کارت‌ها به کسانی داده می‌شد که دارای روابط خانوادگی در آمریکا هستند و تنها ۱۲‌درصد براساس مهارت افراد اعطا می‌شد. طرح جدید به دنبال کاهش اعطای گرین‌کارت به افراد براساس روابط خانوادگی است.

هر تغییری در گرین کارت را فقط در state.gov‌ دنبال کنید. شرایط و مدارک دریافت گرین کارت آمریکا در سال ۲۰۱۹ به بعد در صورت تایید طرح  ترامپ، شهریور ماه احتمالا اعلام خواهد شد. فعلا هندی ها، خوشحالند.

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
۳ نظر

ورود

  • اصغر ترقه اردیبهشت ۳۰, ۱۳۹۸

    جمله آخر که نوشتید هندی ها خوشحالند، بنظرم کپی از جایی هست که ترجمه شده. در مقاله های مربوط به امریکا، indians مربوط به سرخپوست های امریکاست که توی این مقاله هم با توجه به اینکه گفته شده مهاجرت سخت میشه، منطقی هست که گفته بشه سرخپوست ها خوشحال میشن چون ادماهای کمتری به سرزمینشون مهاجرت میکنن. این نظر شخصی من نیست. در غیر این صورت “هندی ها خوشحالند” هیچ مدلی با عقل جور درنمیاد و معنی نمیده. روزتون بخیر و ممنون بابت پست .

    • علی زمانی اردیبهشت ۳۰, ۱۳۹۸

      نه. ترجمه نبود. به این علت خوشحالند که در سیستم merit base، فرصت بیشتری پیدا خواهند کرد. اما چون گرین کارت، هدفش diversity هست، همچنان شمار هندی ها به نسبت سایر ملیت ها (مثل ایران)، حد نرمالی در پذیرش خواهد بود. باید منتظر بود و صبر کرد . فعلا نظری نمیشه داد. اما فعلا همان طور که گفتیم: هندی ها خوشحالند.

      • اصغر ترقه اردیبهشت ۳۰, ۱۳۹۸

        بسیار عالى. متوجه شدم. ممنون از پاسخ شما.