نگاهی به فواید و مضرات مصرف «زردآلو»؛ بالاخره هسته زردآلو را بخوریم یا نخوریم؟

نگاهی به فواید و مضرات مصرف «زردآلو»؛ بالاخره هسته زردآلو را بخوریم یا نخوریم؟

فصل تابستان گرچه گرمای طاقت فرسایی دارد و همین ویژگی باعث شده خیلی ها دل خوشی از آن نداشته باشند، اما حقیقت آن است که این فصل مملوء از میوه های خوشمزه و خوش آب و رنگ است و شاید شما هم موافق باشید که تحمل گرمای تابستان به داشتن این میوه های دوست داشتنی می ارزد. اما یکی از این میوه ها، زردآلو است که طرفداران زیادی هم دارد و البته علاوه بر طعم فوق العاده و ظاهر خوش رنگش، فواید زیاد و البته مضراتی هم دارد که در ادامه با آن ها آشنا خواهیم شد.

فواید و مضرات زردآلو

۱- کالری و چربی کم اما ارزش غذایی بالا

زردآلو حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین های A، C، E، K و نیاسین یا همان ویتامین B3 است. البته ویتامین های دیگری هم در این میوه وجود دارد که مقدار آن ها اندک است (کمتر از ۵ درصد از نیاز روزانه ی بدن). به علاوه، این میوه، یکی از منابع خوب انواع مواد معدنی به شمار می رود، از جمله: مس، پتاسیم، منگنز، فسفر و منیزیم. زردآلو هم مانند اغلب میوه ها سرشار از فیبر خوراکی است.

از طرفی این میوه کالری و چربی کمی دارد و همین ویژگی آن را به ماده ی غذایی مناسبی تبدیل کرده.

زردآلو همچنین از منابع خوب مواد آنتی اکسیدان، به ویژه فلاونوئیدها، به شمار می رود. این مواد از بدن در برابر فشار اکسیداتیو محافظت می کنند، مسأله ای که در ابتلا به بسیاری از بیماری های مزمن نقش دارد.

۲- رفع یبوست

این میوه به دلیل برخورداری از فیبرهای خوراکی، اجابت مزاج را بهبود می بخشد. به همین دلیل معمولاً به بیمارانی که از مشکل یبوست رنج می برند توصیه می شود زردآلو مصرف کنند و از خاصیت ملینی آن بهره ببرند.

ماده ی فیبر با تشدید مایعات گوارشی به جذب مواد مغذی و تجزیه ی مواد غذایی برای پردازش راحت تر آن در دستگاه گوارش کمک می کند. به علاوه، فیبر با بهبود حرکات لوله ی گوارش، ماهیچه های معده را آرام و اجابت مزاج را راحت تر و سریع تر می کند.

۳- تقویت استخوان ها

زردآلو حاوی مقادیر متوسط یا قابل توجهی از تمامی مواد معدنی مورد نیاز برای رشد و تقویت استخوان های بدن است، از جمله: کلسیم، منگنز، فسفر، مس و آهن. بنابراین مصرف روزانه ی این میوه می تواند به بهبود سلامت استخوان ها و جلوگیری از بیماری های استخوانی مثل پوکی استخوان کمک کند.

۴- افزایش سوخت و ساز بدن

میزان مایعات درون بدن عمدتاً به وجود دو ماده ی معدنی سدیم و پتاسیم در بدن وابسته است. زردآلو پتاسیم فراوانی دارد که این ماده را در حفظ تعادل میزان مایعات بدن مؤثر می دانند. درصورتی به تمامی ماهیچه ها و اندام های بدن انرژی می رسد که میزان مایعات بدن در تعادل باشد. با حفظ تعادل الکترولیت های بدن، انرژی بیشتری خواهید داشت، کمتر دچار گرفتگی در بخش های مختلف بدن تان خواهید شد و انرژی و خون قابل استفاده در سراسر بدن تان جریان خواهد داشت.

۵- درمان مشکلات پوستی

روغن هسته زردآلو منبع بسیار خوبی برای درمان بسیاری از مشکلات و بیماری های پوستی به شمار می رود. این روغن سرشار از آنتی اکسیدان و ویتامین های A و E است و بنابراین خواص زیادی برای پوست و مو دارد.

این روغن را اگر روی پوست ماساژ دهید، به عمق منافذ پوست نفوذ می کند و سلول های پوستی را احیا می کند که در نتیجه ی آن از پوستی سالم و درخشان برخوردار خواهید شد. به علاوه، از این روغن برای حل مشکل پیری زودرس پوست، خشکی و کدری پوست، جوش، تحریک پوست، ضایعات پوستی و دیگر مشکلات پوستی استفاده می شود. علاوه بر این ها، روغن هسته ی زردآلو می تواند به درمان بیماری های پوستی ای مثل درماتیت و اگزما کمک کند.

۶- درمان کم خونی

زردآلو به دلیل داشتن دو ماده ی مس و آهن، می تواند به تولید هموگلوبین های خون کمک کند. از این ویژگی می توان برای درمان کم خونی استفاده کرد، نوعی بیماری خونی که در اصل بر اثر کمبود آهن به وجود می آید.

این بیماری باعث احساس خستگی، ضعف، مشکلات گوارشی، احساس غش و ضعف و اختلال کلی در سوخت و ساز بدن می شود. نبود گلبول های قرمز باعث می شود بدن نتواند به قسمت های مختلف خود به درستی اکسیژن برساند و عملکرد دستگاه های اندامی مختل شود. آهن و مس نقش مهمی در شکل گیری گلبول های قرمز خون دارند.

۷- تقویت سلامت چشم ها

مصرف مواد غذایی ای مثل زردآلو که حاوی ویتامین های A و C، بتاکاروتن (رنگدانه ی زرد-نارنجی موجود در گیاهان و میوه ها) و کارتنوئیدها است می تواند ریسک بروز مشکلات چشمی را کاهش دهد. رادیکال های آزاد مواد مضری هستند که خاصیت تخریب کننده ی آن ها ممکن است منجر به ابتلا به آب مروارید شود. رادیکال های آزاد همچنین گردش خون در چشم ها را کاهش می دهد، مسأله ای که منجر به بیماری تباهی لکه ی زرد خواهد شد. اما بتاکاروتن گردش خون در چشم ها را افزایش می دهد و جلوی ابتلا به تباهی لکه ی زرد بر اثر بالا رفتن سن را می گیرد. این ماده حاوی آنتی اکسیدانی است که به تقویت بینایی کمک می کند.

۸- بالا بردن کیفیت خون

زردآلو حاوی نوعی آهن به نام آهن غیر هِم است که مدت زیادی طول می کشد تا به طور کامل جذب بدن شود. این آهن هر چه بیشتر در بدن بماند، احتمال بالا رفتن کیفیت خون و همینطور جلوگیری از کم خونی بیشتر می شود.

۹- تقویت سلامت قلب

مصرف این میوه روش بسیار خوبی برای جلوگیری از بسیاری از مشکلات قلبی از جمله سکته، حمله ی قلبی و تصلب شرایین است. ویتامین C، فیبر خوراکی و پتاسیم موجود در زردآلو، همگی برای سلامت قلب مفید هستند.

پتاسیم با کاهش تنش درون رگ های خونی، به کم شدن فشار خون کمک می کند. ویتامین C از قلب در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کند. فیبر هم کلسترول اضافه ی دیواره های شریان ها و رگ ها را از بین می برد و در نتیجه، فشار وارده به قلب را به حداقل می رساند.

مضرات مصرف زردآلو

خوردن زردآلو جز در مورد کسانی که ممکن است به این میوه آلرژی داشته باشند، هیچ خطر خاص دیگری ندارد.

با این حال، نگرانی هایی در مورد فرم خشک شده ی آن وجود دارد که مصرف آن هم بسیار رایج است. سولفات موجود در اغلب میوه های خشک برای سلامتی مضر است. این ماده می تواند تأثیری جدی بر سلامت افراد مبتلا به آسم بگذارد و باعث حمله های آسمی شود. بنابراین افراد مبتلا به آسم باید به جای زردآلوی خشک از نوع تازه ی آن استفاده کنند.

به علاوه، هسته های این میوه می تواند باعث مسمومیت سیانیدی شود، به همین دلیل به ویژه به زنان باردار و شیرده توصیه می شود از خوردن هسته های آن پرهیز کنند.

مسمومیت خفیف سیانیدی باعث سردرد، استفراغ، حالت تهوع و سرگیجه می شود. نوع شدیدتر این مسمومیت باعث سیانوزیس (کاهش اکسیژن خون و به دنبال آن بنفش شدن رنگ پوست)، پتوزیس (افتادگی پلک)، کاهش فشار شریانی، نوروپاتی (آسیب عصبی) و آسیب کبدی شود.

علاوه بر این، در صورتی که به اسهال یا گاستروانتریت (بیماری التهاب روده ای معده ای) دچار بودید، از مصرف زردآلو به خاطر خاصیت ملینی آن پرهیز کنید.

یک نظر

ورود

  • حمید خرداد ۲۴, ۱۳۹۸

    هسته همه میوه ها سیانید دارند، با هسته ۱ کیلو سیب میشه چند میلی‌گرم سیانید قوی تولید کرد که دست بهش بخوره کار تمومه، ولی این هسته‌ها باید پوست کنده و له شده و سیانید آن جدا شود، نه اینکه هسته ۱ کیلو سیب را یکجا بخورید! مقدار سیانیدی که ۲-۳ عدد هسته بعنوان مصرف روزانه تولید میکنند برای سلامتی مفیده و اون مقدار سیانید حتی برای کشتن سلولهای سرطانی هم استفاده میشه. بیشترین مقدار سیانید در بادام است، ولی کسی با خوردن یک بسته بادام نخواهد مرد، بهتره بیشتر نگران دندان باشید تا سیانید! 🙂