ویژگی های ظاهری عجیب و غریب حیوانات به چه دردی می خورد؟

ویژگی های ظاهری عجیب و غریب حیوانات به چه دردی می خورد؟

موجودات شگفت انگیز زیادی بر روی کره ی زمین زندگی می کنند. با این حال، گاهی این شگفتی ها برایمان تبدیل به مسأله ای عادی می شوند و در نتیجه، علت آن ها برایمان سؤال نمی شود. در حالی که پشت این ویژگی های شگفت انگیز نکته ی ویژه ای وجود دارد که اغلب ما از آن ها بی خبریم. این مسأله در مورد ویژگی های ظاهری عجیب حیوانات هم صدق می کند و همین ویژگی ها می توانند در حقیقت توانایی های بزرگی باشند. در ادامه با کاربرد ویژگی های ظاهری عجیب بعضی از حیوانات آشنا خواهیم شد.

۱- طرح و رنگ پوست ببرها

کاربرد ویژگی های ظاهری حیوانات

همه ی ما می دانیم ببرها چه شکلی هستند، اما فقط برای بچه ها این سؤال پیش می آید که چرا پوست این حیوانات چنین طرح و رنگی دارد. شاید تصور کنید که طرح و رنگ بدن ببرها باعث می شود بیشتر به چشم بیایند، اما اینطور نیست. برای مثال، گوزن ها دنیا را آبی و سبز می بینند و طرح و رنگ بدن ببرها باعث می شود این حیوانات شکارچی از چشم گوزن ها به خوبی پنهان بماند.

۲- منقار پلاتیپوس ها

اولین چیزی که در مواجهه با یک پلاتیپوس یا نوک اردکی به چشم می آید، منقار عجیب و غریب این حیوان است. اما همین منقار عجیب است که پلاتیپوس ها را به شکارچی های قهاری تبدیل کرده و آن ها را قادر ساخته حیوانات کوچکی که درون آب زندگی می کنند را شکار کنند. منقار پلاتیپوس ها از حس لامسه و توانایی تشخیص میدان های الکتریکی بسیار قوی ای برخوردار است و حتی میدان های الکتریکی ضعیف را هم تشخیص می دهد. کافی است خرچنگی که در کف دریا جا خوش کرده، چنگال هایش را تکان دهد تا «رادار» پلاتیپوس حرکتش را تشخیص دهد.

۳- طرز ایستادن مورچه خوارها

این حالت در حقیقت یک اقدام ایمنی ضروری است که مورچه خوارها هنگام رویارویی با خطر از آن استفاده می کنند. نکته این است که تنها وسیله ای که این حیوانات برای دفاع از خود دارند، چنگال های بلند جلویی شان است. مورچه خوارها حتی دندان ندارد! این طرز ایستادن، آن ها را قادر می سازد از چنگال های خود به شکل مؤثری استفاده کنند و به این ترتیب ترسناک ترین شکارچی ها را هم فراری دهند.

۴- غبغبک مرغ ها، خروس ها و بوقلمون ها

گرچه همه ی ما به دیدن آن آویزه ی گوشتی عجیب و غریب در بعضی پرندگان عادت کرده ایم اما کمتر کسی کاربرد این عضو از بدن پرندگان را بداند. پرندگان غده ی عرق ندارند و نمی توانند با عرق کردن بدن شان را خنک کنند. به همین دلیل وقتی دمای بدن این پرندگان بالا می رود، خون درون بدن شان وارد غبغبک که دمای پایین تری دارد می شود و به این ترتیب، دمای خون هم کاهش پیدا می کند. با گردش این خون در بدن، دمای کل بدن پرنده پایین می آید. به علاوه، خروس ها و بوقلمون های نر از روی رنگ غبغبک هم نوعان ماده ی خود می توانند متوجه شوند که پرنده ی ماده آماده ی جفتگیری است یا نه.

۵- پوست راه راه گورخرها

نظریات مختلفی درباره علت راه راه بودن پوست گورخرها مطرح شده . طبق یکی از این نظریات، پوست راه راه این حیوانات باعث سردرگمی حیوانات شکارچی و همینطور کنترل دمای بدن گورخرها می شود. جدیدترین تحقیقات اما بیان می کند که این ویژگی، حشرات را از گورخرها دور نگه می دارد. برای مگس ها نشستن روی بدن گورخرها سخت تر است چون نمی توانند جایی برای نشستن روی آن پیدا کنند و سرعت مناسب برای فرود را تشخیص دهند.

۶- پوزه ی سایگا انتلوپ ها

پوزه ی عجیب این حیوان که نوعی بز کوهی است، ظاهر آن را با بقیه ی حیوانات سم دار دنیا بسیار متفاوت کرده، اما در حقیقت، همین ویژگی است که این حیوان عجیب را زنده نگه می دارد. بینی سایگا انتلوپ ها هوا را به شکلی مؤثر تصفیه و دمای بدن آن ها را کنترل می کند. اگر هوا سرد باشد، پوزه ی سایگا انتلوپ ها هوا را گرم می کند و برعکس، اگر هوا گرم باشد، پوزه ی آن ها هوا را خنک می کند، به همین دلیل، سایگا انتلوپ ها خیلی زود با تغییرات آب و هوایی سازگار خو می گیرند.

۷- ظاهر «غمگین» و ژله ای حباب ماهی ها

حباب ماهی ها فقط زمانی «غمگین» می شوند که کسی آن ها را زیستگاه شان دور کند. در آب های عمیق، این ماهی ها ظاهر کاملاً متفاوت و در حقیقت، طبیعی ای دارند. در خارج آب های عمیق اما تون عضلانی این ماهی ها نسبتاً ضعیف می شود و بدن آن ها حالتی ژله ای پیدا می کند، اما دقیقاً همین ویژگی است که ادامه ی زندگی تحت فشار زیاد را برای آن ها راحت تر می کند.

۸- رنگ قرمز کفل بعضی از گونه های میمون

این ویژگی، توجه زیادی را به خود جلب می کند و در حقیقت، باید هم همینطور باشد. کفل بابون ها عروق خونی زیادی دارد. وقتی بابون ماده آماده ی جفتگیری باشد، این عروق خونی ورم می کنند و کفل بابون به رنگ قرمز پررنگ در می آید. به این ترتیب، بابون های نر از آمادگی بابون های ماده برای جفتگیری باخبر می شوند و این فرصت را غنیمت می شمارند.

۹- «اره» ی بعضی از گونه های ماهی

مانند منقار پلاتیپپوس ها، پوزه ی این ماهی ها هم توانایی تشخیص میدان های مغناطیسی را دارد، ویژگی ای که آن ها را قادر می سازد از چیزی که در اطراف آن ها در حال وقوع است باخبر شوند. علاوه بر این، اره ماهی ها می توانند با استفاده ی پوزه ی اره مانند خود، به شکار خود ضربه بزنند و آن را بیهوش کنند.

۱۰- پلک سوم بعضی حیوانات

انسان ها هم یک پلک سوم دارند که به طور کامل رشد نیافته و همان مثلث صورتی کمرنگی است که گوشه ی چشم های ما جا خوش کرده. در گذشته های دور، وقتی انسان ها شروع به راه رفتن بر روی دو پای خود کردند، دیگر هنگام تعقیب شکار خود، روی زمین خم نمی شدند. پلک سوم مثل یک برف پاک کن عمل می کند و تخم چشم ها را مؤثرتر از پلکی که ما انسان ها امروزه از آن برخورداریم، از گرد و غبار پاک می کند.

منبع: brightside
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
یک نظر

ورود