«مسمومیت با خورشید» چیست و چه نشانه هایی دارد؟

«مسمومیت با خورشید» چیست و چه نشانه هایی دارد؟

بیشتر افراد حداقل یک بار از زندگی شان تجربه ی آفتاب سوختگی را داشته اند. اما مسمومیت با خورشید، که در حقیقت یک اصطلاح عامیانه است و نه یک مشکل پزشکی واقعی، به آفتاب سوختگی شدیدی اطلاق می شود که عوارض دردناکی دارد. در ادامه به نشانه های این مشکل خواهیم پرداخت. به خاطر داشته باشید که گرچه اطلاع از نشانه های مسمومیت با خورشید می تواند مفید باشد، اما درصورتی که دچار آفتاب سوختگی خیلی شدیدی شدید، باید به پزشک مراجعه کنید.

۱- اگر آفتاب سوختگی شدید باشد، پوست ممکن است تاول بزند یا پوسته پوسته شود

قرمزی شدیدی پوست که به آن اریتما گفته می شود، نشانه ی آفتاب سوختگی شدید است. بعد از آن پوست تاول می زند و مدتی بعد شروع به پوست اندازی خواهید کرد.

۲- اگر آفتاب سوختگی شدید باشد، بدن ممکن است در تنظیم دمای خود دچار مشکل شود

اگر پوست ریزی شما خیلی شدید باشد (یعنی بخش زیادی از سطح پوست تان در حال ریزش باشد)، ممکن است دچار مشکلات دیگری هم شوید. یکی از این مشکلات ممکن است ناتوانی بدن تان در حفظ دمای طبیعی خود باشد.

در افراد بزرگسال، دمای طبیعی بدن چیزی بین ۳۶ تا ۳۷ درجه ی سانتیگراد است. در کودکان و خردسالان، دمای طبیعی معمولاً بین ۳۶/۵ تا ۳۸ درجه است. اگر دمای بدن خیلی بالا یا خیلی پایین باشد، ممکن است دچار نشانه هایی شبه آنفلوانزا از جمله عرق سرد یا لرز کردن شوید.

۳- مسمومیت با آخورشید می تواند سطح الکترولیت های بدن را هم پایین آورد و باعث بروز نشانه های شبه آنفلوانزای دیگری هم شود

نشانه های مسمومیت با خورشید

اگر بعد از آفتاب سوختگی شدید، احساس بیماری کنید، مثلاً احساس گیجی و/یا غش و ضعف کنید، شدیداً لرز کنید، یا دچار حالت تهوع و/یا استفراغ شوید، باید فوراً به پزشک مراجعه کنید چون این علائم می توانند نشانه ی یک واکنش سیستمی به آفتاب سوختگی باشند.

برهم خوردن تعادل الکترولیت های بدن هم یکی دیگر از نشانه های مسمومیت با خورشید است که می تواند عوارض جانبی ناخوشایندی داشته باشد. الکترولیت ها نقش بسیار مهمی در کمک به عملکرد بدن دارند، به همین دلیل اگر سطح آن ها در بدن افت کند، ممکن است دچار نشانه هایی مثل بی حالی یا گرفتگی عضلات شوید.

۴- مسمومیت با خورشید می تواند شما را در برابر عفونت ها هم آسیب پذیر کند

همان قسمتی از سطح پوست که در نتیجه ی آفتاب سوختگی صدمه دیده، می تواند مستعد عفونت باشد.

بعضی از نشانه هایی که از عفونت احتمالی پوست حکایت دارند عبارتند از: ترشح چرک یا نوعی مایع از قسمت از صدمه دیده ی پوست، زخم هایی شبیه به تاول، و درد یا ورمی که بعد از گذشت چند روز تشدید شده باشد. اگر متوجه شدید پوست تان عفونت کرده، فوراً به پزشک مراجعه کنید.

خوشبختانه روش های زیادی برای جلوگیری از مسمومیت با خورشید وجود دارد

با انجام چند کار کوچک قبل از بیرون رفتن و حضور در آفتاب، می توانید بدون اینکه سلامت پوست خود را در معرض خطر قرار دهید، از زمانی که در محیط بیرون می گذارنید لذت ببرید. اول آنکه، وقتی قرار است در معرض نور خورشید قرار بگیرید حتماً از کرم ضد آفتاب اس پی اف ۳۰ یا بالاتر و وسایل و لباس های محافظ مثل کلاه استفاده کنید.

به علاوه به خاطر داشته باشید که بعد از عرق کردن، شنا در آب یا دو یا چند ساعت حضور در آفتاب، حتماً باید ضد آفتاب خود را تجدید کنید.

منبع: insider
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود