کندوکاوی در ریشه آلمانی اسکاتلندی دونالد ترامپ ؛ ترامپ های مهاجر چطور از آمریکا سردر آوردند؟

کندوکاوی در ریشه آلمانی اسکاتلندی دونالد ترامپ ؛ ترامپ های مهاجر چطور از آمریکا سردر آوردند؟

دونالد ترامپ ، رئیس جمهور آمریکا، در روزهای اخیر بار دیگر با اظهارات جنجالی خود انتقادات زیادی را برانگیخته. ماجرا از این قرار است که هفته ی گذشته ترامپ در توئیتی در خطاب به چهار زن غیر سفیدپوست از اعضای کنگره ی آمریکا گفت که آن ها باید «به همان جایی برگردند که از آنجا آمده اند و به سر و سامان دادن آنجا کمک کنند.»

منتقدان اظهارات ترامپ را نژاد پرستانه و علیه مهاجرین می دانند، چون تمامی آن زن ها آمریکایی محسوب می شوند.

شهردار شهر کالستادتِ آلمان، یعنی همان محل تولد پدر بزرگ دونالد ترامپ، در مصاحبه ای با وبسایت WashingtonPost اظهار کرد ترامپ قبل از گفتن چنین حرف هایی باید به این فکر کند که خانواده ی خود او از کجا آمدند. توماس یاووقک در اینباره گفته: «شاید اگه خونه های نه چندان مجلل اجدادش رو ببینه بهش کمک کنه واقع بین باشه.»

خانواده ی ترامپ یکی از آن دسته مهاجرین نسبتاً جدید آمریکا هستند که کمتر از ۱۳۰ سال از حضورشان در آمریکا می گذرد.

در ادامه می خواهیم ببینیم اولین ترامپ ها چطور به آمریکا آمدند و در این کشور پیشرفت کردند.

ریشه دونالد ترامپ
پدربزرگ دونالد یعنی فردریش دقامف، در سال ۱۸۶۹ در شهر کالستادتِ آلمان متولد شد.
(تصویر: شهر کالستادتِ آلمان در سال ۲۰۱۶)
خانواده ی دقامف ثروتمند نبودند. فردریش ۸ ساله بود که پدرش، شراب سازی به اسم یوهانس، از دنیا رفت و وضعیت مالی خانواده ی آن ها از قبل هم بدتر شد.
(تصویر: کالستادت از گذشته تا به امروز منطقه ای مختص به شراب سازی بوده.)
فردریش ضعیف تر و نحیف تر از آن بود که بتواند در تاکستان خانوادگی شان کار کند، به همین دلیل او را به شهر دیگری فرستادند تا در یک آرایشگاه شاگردی کند.
(تصویر: نمایی از شهر کالستادت)
دو سال و نیم بعد وقتی به شهرش بازگشت، او متوجه شد کالستادت کوچک تر از آن بود که به آرایشگر دیگری نیاز داشته باشد، از اینجا بود که نقشه ی مهاجرت به آمریکا در ذهن فردریش شکل گرفت، یعنی همان جایی که خواهرش هم زندگی می کردند.
(تصویر: ساختمانی که فردریش وقتی برای اولین بار به نیویورک آمد، در آن با خواهرش زندگی می کرد.)
در سال ۱۸۸۵، فردریش ِ ۱۶ ساله نیمه شب از خانه فرار کرد و راهی شهر برمن شد تا از آنجا سوار کشتی آمریکا شود. او یادداشتی برای مادرش گذاشت که در آن نقشه اش را توضیح داده بود.
فردریش وقتی به نیویورک رسید، به همراه خواهر و همسر خواهرش به جایی نقل مکان کرد که امروزه به آن لوور ایست ساید گفته می شود. او در آنجا به عنوان آرایشگر مشغول به کار شد و طی چند سال بعدی، بارها به نقاط مختلفی نقل مکان کرد.
(تصویر: فردریش در سال ۱۸۸۷، در حدوداً ۱۸ سالگی)
فردریش ِ بلند پرواز که حالا او را به اسم فردریک ترامپ می شناختند، وقتی خبر پیدا شدن طلا در منطقه ی شمال غربی پسیفیک به گوشش رسید، به سیاتل نقل مکان کرد و در آنجا یک رستوران به راه انداخت.
(تصویر: نقشه ای از سیاتل در سال ۱۸۹۱ یعنی همان زمانی که فردریک به آنجا نقل مکان کرد.)
پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال ۱۸۹۲، فردریک و ده ها هزار نفر دیگر که تابعیت آمریکا را دریافت کرده بودند و دیگر شهروند این کشور محسوب می شدند، برای اولین بار حق ثبت نام برای رأی دادن در واشنگتن را پیدا کردند. فردریک سوگند خورد که قبل از ۱۸ سالگی وارد آمریکا شده و «رفتارهای مردی دارای فضایل اخلاقی را داشته است». علاوه بر این، هر گونه وفاداری به آلمان را رد کرد.
فردریک مدت زیادی در سیاتل نماند. چیزی نگذشت که او دوباره اسباب و اثاثیه اش را جمع کرد و راهی شمال شد تا روی جنبشی که برای کشف طلا به راه افتاده بود سرمایه گذاری کند. البته او نه از کار در معدن، بلکه از تهیه ی غذا برای سیل عظیم جویندگان طلا کسب درآمد می کرد.
ترامپ در شهر بنت رستورانی به نام Arctic Restaurant (رستوران شمالی) به راه انداخت که از آن به عنوان کازینو و روسپی خانه هم استفاده می شد.
وقتی مسیر خط آهن، جویندگان طلا را به استان یوکان کانادا کشاند، ترامپ بار دیگر رستوران خود را جا به جا کرد. بعد از آن، در سال ۱۹۰۱، برای آخرین بار رستورانش را تعطیل کرد و به کشورش آلمان برگشت.
در جریان سفرش به زادگاهش، کالستادت، ترامپ با همسر آینده اش، الیزابت کریست آشنا شد که در همان محله ی فردریک، در خانه ای آنسوی خیابان بزرگ شده بود (وقتی فردریک شهرش را به مقصد آمریکا ترک کرد، الیزابت ۵ سال داشت). در پایان این سفر (زمانی که الیزابت ۲۱ سال داشت) آن دو باهم نامزد کردند.
(تصویر: عکسی از یک زوج در سال ۱۹۰۲ که گفته می شود فردریک و الیزابت ترامپ هستند.)
یک سال بعد از بازگشت ترامپ به آلمان، او و الیزابت باهم ازدواج کردند. فردردیک همسرش را راضی کرد تا با او به آمریکا برود، اما به پدرش قول داد اگر احساس غربت الیزابت را به تنگ آورد، او را به آلمان برگرداند.
ترامپ در نیویورک کار سابقش یعنی آرایشگری را دوباره از سر گرفت، اما تنها یک سال گذشته بود که به خاطر غربت زدگی الیزابت، این زوج تصمیم گرفتند به کالستادت بازگردند. در آن زمان، الیزابت چند ماهی بود که اولین فرزندشان را باردار بود.
اما وقتی ترامپ به کشورش بازگشت و درخواست داد دوباره به او تابعیت آلمانی دهند، تقاضای او رد شد. در واقع به خاطر آنکه قبل از گذراندن دوران سربازی اش کشورش را ترک کرده بود، او را از آلمان اخراج کردند.
(تصویر: همان نامه ای که مانع از ماندن فردریک ترامپ در آلمان شد.)
ترامپ ها برخلاف میل باطنی شان دوباره به نیویورک بازگشتند و بالاخره در سال ۱۹۰۶ در یکی از محله های منطقه ی کویینزِ نیویورک به نام وودهون ساکن شدند. در همین محله بود که ترامپ شروع به خرید املاک کرد. همین سنگ بنایی شد برای امپراتوری عظیم خانواده ی ترامپ در حوزه ی املاک و مستغلات که دهه ها بعد شکل گرفت.
(تصویر: فردریک ترامپ در سال ۱۹۱۸ یعنی همان سالی که از دنیا رفت.)
پدر دونالد ترامپ یعنی فرد، دومین پسر فردریک و الیزابت بود و در سال ۱۹۰۵ به دنیا آمد.
(تصویر: فرد ترامپ در سال ۱۹۶۵)
در سال ۱۹۶۳، فرد ترامپ با ماری آن مک لاد ازدواج کرد، زن جوانی که در یک مجلس رقص با فرد آشنا شده و به او دل باخته بود.
(تصویر: عکس هایی از پدر و مادر دونالد ترامپ در دفتر کارش در کاخ سفید)
مک لاد متولد یکی از روستاهای اسکاتلند به نام تانگ بود.
(تصویر: خانه ای که ماری آن قبل از مهاجرت به آمریکا، در آن زندگی می کرد.)
تنها یک ماه از سقوط وال استریت در سال ۱۹۲۹ گذشته بود که مک لاد به آمریکا مهاجرت کرد.
مک لاد هم مانند پدر همسرش، خواهر و برادرهایی در آمریکا داشت و اسناد نشان می دهد او چند باری هم به کشور خودش بازگشته بود. اسناد مربوط به سرشماری و دفاتر گزارش روزانه ی کشتی ها در سال ۱۹۳۰ نشان می دهد مک لاد یک مستخدم خانگی بود.
(تصویر: دونالد ترامپ به همراه مادر و همسر اولش، ایوانا، در یک مهمانی شام در سال ۱۹۸۹)
زندگی ماری آن بعد از ازدواج با فرد ترامپ تغییر چشمگیری کرد. فرد در دهه ی ۱۹۴۰ میلادی شروع به ایجاد یک امپراتوری در حوزه ی املاک و مستغلات در منطقه ی کویینز نیویورک کرد و طولی نکشید که ماری آن هم به عضوی از جامعه ی نیویورک تبدیل شد.
(تصویر: ماری آن ترامپ در سال ۱۹۹۳)
ماری ترامپ در سال ۱۹۴۲ رسماً تابعیت آمریکا را دریافت کرد.
دونالد ترامپ چهارمین فرزند از پنج فرزند فرد و ماری آن بود و در ۱۴ ژوئن سال ۱۹۴۶ به دنیا آمد.
(تصویر: دونالد ترامپ در کودکی در سمت چپ، به همراه دیگر خواهر و برادرهایش)
در سال ۱۹۷۷، ترامپ با همسر اولش، ایوانا ازدواج کرد که از کشور چکسلواکی به آمریکا مهاجرت کرده بود. او در سال ۱۹۸۸ تابعیت آمریکا را دریافت کرد. سه فرزند این زوج یعنی دونالد جونیور، ایوانکا و اریک در نیویورک به دنیا آمدند.
ترامپ با همسر سومش، ملانیا، در سال ۲۰۰۵ ازدواج کرد. ملانیا که متولد کشور اسلوونی است، در سال ۲۰۰۶ تابعیت آمریکایی دریافت کرد. او در مصاحبه ای در سال ۲۰۱۶ اظهار کرد بعد از آنکه در میانه ی دهه ی ۱۹۹۰ از طریق ویزا به عنوان مدل در آمریکا مشغول به کار شده بود، در سال ۲۰۰۱ توانست گرین کارت آمریکا را دریافت کند. پسر او بارون در نیویورک به دنیا آمد.
پدر و مادر ملانیا یعنی ویکتور و آمالیا ناوس، در سال ۲۰۱۸ تابعیت آمریکا را دریافت کردند. آن ها گرین کارت آمریکا را از طریق خانواده ی خود به دست آوردند، روشی که ترامپ به آن «مهاجرت زنجیره ای» می گوید و سوگند خورد آن را لغو کند.
(تصویر: ویکتور و آمالیا ناوس، پدر و مادر ملانیا ترامپ)
بنابراین حقیقت آن است که دونالد ترامپ، چهل و پنجمین رئیس جمهور آمریکا، پسر و نوه ی تعدادی از میلیون ها مهاجر آمریکا است.

منبع: insider
مطالب مرتبط
دیجیاتو
بدون نظر

ورود