کار در آلمان یکی از گزینه های جذاب اشتغال در خارج است. خیلی سخت نیست. به خصوص برای افرادی که مدرک دانشگاهی خوبی داشته و رزومه حرفه ای دارند و تا حدی به زبان آلمانی نیز آشنایی دارند. اگر کار شما در زمینه برنامه نویسی و طراحی مهندسی و کارهای فریلنسری است، کاریابی برای کارجویان، خیلی دشوار به نظر نمی رسد. اما برای مهندسان و پزشکان و پیراپزشکان، اخذ گواهی صلاحیت حرفه ای از مراکز اعتباردهی آلمان، الزامی خواهد بود. وزارت کار، برای متقاضیان اعزام به آلمان، تسهیلاتی در نظر گرفته است که در این لینک به آن اشاره کردیم و راهنمای کار در آلمان است.
تحصیل در بسیاری از رشته ها در دانشگاه های دولتی آلمان هم به زبان آلمانی و هم به زبان انگلیسی، تقریبا رایگان است و تحصیل در این کشور، فرصت خوبی برای کارآموزی در شرکت های آلمانی و پیدا کردن فرصت های شغلی مربوط به رشته می باشد. شرایط دریافت بورسیه و تحصیل در آلمان را نیز در این لینک معرفی کردیم و بستری برای پیدا کردن کار در آلمان است.
۲۰ نکته و ترفند برای متقاضیان کار در آلمان
- همه مدارک شغلی و تحصیلی شما باید ترجمه رسمی شده و توسط وزارت دادگستری و وزارت امور خارجه مهر شود.
- اگر اقامت دائم یکساله شما پس از ورود به این کشور و پیدا کردن کارفرما و شروع کار، صادر شود، حق ندارید بیش از ۶ ماه خارج از این کشور باشید.
- متقاضی کار در هر شهر آلمان که هستید، بایستی به Ausländerbehörde مراجعه کنید.
- حرفهای برای پیدا کردن کارفرما و فرصتهای شغلی در آلمان یا هر کشور دیگر دنیا، به linkedin رفته و با کارفرمایان، مشاوران شغلی، متخصصان رشتههای مختلف، مشاوران فنی و مهندسی و همچنین کارمندان شرکتهای مختلف جهان وارد مذاکره و تبادل نظر شده و از اطلاعات به روز آنها برای ورود به بازار کار و آشنایی با قوانین و بیمه و حقوق و دستمزد و پاداش و مسائل کارگری و کارفرمایی آشنا میشوند. لینکدین را فراموش نکنید که شما را با دهها هزار ایرانی شاغل در آلمان و اروپا، آشنا میکند.
- یکی از روشهای جذاب برای پیدا کردن شغل در آلمان، اقدام برای کسب ادمیشن دکتری در رشتههای مختلف علوم انسانی، هنر و مهندسی است که اساتید آلمانی، در مقطع PhD به دنبال جذب دانشاموختگان مقطع ارشد برای دستیاری هستند. این پذیرش، با بورس بوده و حقوق ماهانه به دانشجو پرداخت میکند و منتهی به پرداخت مالیات و اقامت دائم میشود.
- برای اینکه کارفرمایان آلمانی و اروپایی، با رزومه و تواناییهای شما آشنا شوند، رزومه خود را در سایتهای معروف کاریابی آلمانی و اروپایی، ثبت کنید و پروفایل ایجادنمایید.
- اگر دانش آموخته پزشکی هستید و قصد کار در آلمان در این رشته دارید، باید هم مدرک تحصیلی شما به تایید نهادهای آلمانی برسد و هم اینکه سطح زبان شما برای ورود به عرصه خدمات بهداشتی و درمانی آلمان، مناسب باشد.
- یکی از روشهایی که بعضی از کارجویان برای پیدا کردن فرصتهای شغلی در آلمان استفاده میکنند، ارتباط با انجمنهای تخصصی است. مثل انجمن پرستاران آلمان، انجمن مهندسی مکانیک آلمان، انجمن جوشکاری آلمان، انجمن کارآفرینان آلمان و موسساتی که گروهی از متخصصان یک رشته را گردآوری کرده و به آنها خدمات میدهد. عضویت شما در این گروه ها و موسسات تخصصی و حرفهای، هم گرید رزومه شما را ارتقا خواهد داد و هم شما را بهتر به کارفرمایان حقوقی و شرکت ها و موسسات آلمانی، آشنا و نزدیک میکند. این ترفند را فراموش نکنید.
- حتما برای پیدا کردن فرصتهای شغلی مربوط به فعالیتهای آکادمیک در آلمان، بخش VACANCY یا SCHOLARSHIP دانشگاههای آلمانی را چک کنید. صدها دانشگاه در آلمان، سالانه صدها میلیون یورو برای جذب محققان، هزینه میکنند.
- اگر شما در رشتههای فنی و مهندسی و پزشکی در آلمان تحصیل کنید، ۶ ماه فرصت کارآموزی در شرکتهای آلمانی دارید. این یک فرصت ناب برای تعامل با کارآفرینان و صنعتگران آلمانی در بخش دولتی یا خصوصی است که منتهی به استخدام موقت و دائم شما در این شرکتها و نهادها میشود. پس تحصیل در آلمان در مقطع کارشناسی و ارشد را فراموش نکنید.
- برای کار در آلمان چه میان مدت و چه بلند مدت، مدرک تحصیلی شما باید به تایید zab برسد.
- برای آگاهی از شیوههای مهاجرت کاری به آلمان، همیشه سایت اداره مهاجرت آلمان را بررسی کنید.
- اگر ویزای شنگن دارید یا میتوانید ویزای شنگن دریافت کنید، به شهرهای مورد نظر خود در آلمان سفر کرده و فرصتهای کاری را بررسی کنید. هر شهر، متناسب با مقتضیات مکانی خود، فرصتهای کسب و کار متنوعی دارد. مثلا هامبورگ، به عنوان بندر بزرگ، فرصتهای کسب و کارش متفاوت با مونیخ و برلین است.
- هزینه زندگی در آلمان، شهر به شهر متفاوت است. هر چقدر شما دور تر از مرکز شهرهای بزرگ باشید، پیدا کردن خانه آسان و هزینهها کمتر می شود و میتوانید پس انداز بیشتری داشته باشید.
- اگر قصد کار در آلمان دارید و به زبان آلمانی مسلط نیستید، شمار فرصتهای شغلی در دسترس، محدودتر و تخصصیتر میشود.
به منظور پیدا کردن فرصتهای شغلی در آلمان، آگاهی از قوانین و مقررات مهاجرتی و اقامتی و حقوق کارگران الزامی است. همواره از مشاورههای سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان و سفارت جمهوری فدرال آلمان در تهران استفاده کنید.
بدون نظر