با مجامع شرکت‌های بازار بورس ایران آشنا شویم با طعم پذیرایی و هدیه!

شرکت در مجامع شرکت‌های بورس حتی با ۱ سهم!

با مجامع شرکت‌های بازار بورس ایران آشنا شویم با طعم پذیرایی و هدیه!

همه شرکت های بازار بورس ایران که بیش از ۵۵۰ شرکت را شامل می شود، موظف هستند به منظور تبادل نظر با سهامداران حقیقی و حقوقی و هم چنین تصویب صورت های مالی و ارائه گزارش های هیات مدیره و غیره، در تاریخ های مشخصی، مجامع عادی و فوق العاده را برگزار کنند.

مجامع شرکت های پذیرفته شده در بورس با حضور ۵۱ درصد سهامداران، رسمیت پیدا می کند و حضور نماینده بورس در مجمع الزامی است. بدون حضور نماینده بورس،مجمع، رسمیت پیدا نمی کند.

در ایران، ۱۱ میلیون نفر، کد بورس دارند و از طریق ۱۰۷ کارگزاری در ۳۱ استان کشور، نسبت به خرید و فروش سهام اقدام می کنند. بعضی از سهامداران شرکت ها، در مجامع شرکت هایی که سهامدار هستند شرکت می کنند. حتی اگر ۱ سهم از یک شرکت داشته باشید، قانونا مجاز به حضور در مجمع هستید.

مجمع بورس
نمونه مجمع شرکت مس سرچشمه که با حضور رئیس مجمع و نماینده سازمان بورس و حضور ۵۱ درصد صاحبان سهام رسمیت می یابد

حتما ببینید: پدیده عجیب در بورس: کادو گرفتن در مجامع!

از اردیبهشت تا مرداد هر سال، شمار زیادی از مجامع شرکت ها در هتل ها و تالارهای مجلل تهران و مراکز استان ها برگزار می شود که محفلی برای پذیرایی از سهامداران و دریافت هدیه (از پاور بانک تا کیف چرمی و فلش و بسته های غذایی و غیره) می شود و به همین خاطر، شمار کثیری از سهامداران، صرفا با خرید ۱ سهم از یک شرکت، در مجمع شرکت کرده و از پذیرایی و هدایای تقسیم شده که بر اساس کارت ملی و برگه سهامداری در اختیار شرکت کننده قرار می گیرد، بهره مند می شوند.

یکی از مباحثی که همواره در بازار سهام با آن مواجه خواهیم بود، موضوع مجمع شرکت های پذیرفته شده در بورس می باشد و شناخت ابعاد آن می تواند کمک شایانی به سهامداران در تصمیمات مربوط به خرید، نگهداری یا فروش سهام نماید.

 مجمع چیست؟

به طور ساده هرگونه اجتماع مدیران و سهامداران یک مجموعه جهت بررسی وضعیت و تصمیم گیری در خصوص شرکت را مجمع می نامند.

 انواع مجامع شرکت ها:

مجمع عمومی موسس

اولین گردهمایی موسسین شرکت که در آن مدیران و بازرسان اولیه انتخاب و اساسنامه تصویب می شود را مجمع عمومی موسس می نامند. این مجمع فقط یک بار تشکیل شده و در واقع ساختار اولیه شرکت در آن شکل می گیرد.

مجمع عمومی سالیانه

این مجمع جهت بررسی صورت های سالانه شرکت، گزارش هیئت مدیره به صاحبان سهام و همچنین بررسی سود و اخذ تصمیم در رابطه با میزان سود قابل پرداخت به سهامداران تشکیل می شود. هر کدام از اقداماتی که قرار است در مجمع انجام شود را دستور جلسه می نامند.

مجمع عمومی سالیانه می بایست حداکثر ۴ ماه پس از پایان سال مالی شرکت برگزار شود و از آنجا که سال مالی اکثر شرکتها در اسفندماه به پایان می رسد، شاهد تراکم برگزاری مجامع در فواصل تیر و خرداد هر سال هستیم.

هیئت مدیره شرکت موظف است حداقل ۱۰ و حداکثر ۴۰ روز قبل از برگزاری، سهامداران را با درج آگهی در جریان مجمع قرار دهد. یکی از مراجع مناسب جهت اطلاع از برگزاری مجامع سایت کدال (www.codal.ir) می باشد که در آموزش های بعدی به تشریح آن خواهیم پرداخت. تمامی تصمیماتی که در مجمع عادی عمومی اتخاذ می‌شود، با کسب نصف آرا بعلاوه یک رای معتبر خواهد بود.

مجمع عمومی فوق العاده

غیر از مجمع عمومی سالیانه هر مجمع دیگری که توسط شرکت برگزار شود را می توان مجمع فوق العاده نامید. این مجمع می تواند جهت اقداماتی از جمله افزایش سرمایه، تغییرات اساسنامه و انحلال تشکیل شود و تصمیمات آن با رای دو سوم سهامداران شرکت معتبر می باشد. قبل از برگزاری این مجمع دستور جلسه می بایست در آگهی دعوت ذکر گردد.

 نکات مهم در خصوص مجامع

هر سهامداری که در زمان برگزاری مجمع مالک سهم باشد، تمامی عواید یا تصمیمات مجمع به وی تعلق می گیرد. حتی اگر این سهم را یک روز قبل مجمع خریده باشد یا یک روز پس از مجمع به فرد دیگری واگذار کند.

وقتی صحبت از حجم رای سهامداران می شود، منظور تعداد سهامداران نیست، هر سهامداری بسته به تعداد سهم خود می تواند در تصمیم گیری های مجمع تاثیرگذار باشد. معمولا سهامداران عمده نوع توزیع سهام شرکت را به دلیل کنترل مدیریت مدنظر قرار می دهند.

معمولا دو روز کاری قبل از مجمع، نماد سهم متوقف می گردد که لازم است سهامداران از طریق پیام های ناظر بازار و سایت کدال در جریان برگزاری قرار گیرند تا تصمیم به شرکت در مجمع و یا فروش سهم را داشته باشند.

اگر در مجمع عمومی سود قابل پرداخت به سهامداران تصویب شود، به اندازه ی سود از قیمت پایانی سهم که قبل از مجمع بسته شده کسر می گردد. برای مثال اگر قیمت سهم قبل از مجمع ۲۰۰ تومان باشد و در مجمع ۲۰ تومان سود نقدی تصویب شود، در زمان بازگشایی قیمت تئوریک آن ۱۸۰ تومان خواهد بود که البته با توجه به عرضه و تقاضای بازگشایی این قیمت قابل تغییر می باشد.

با توجه به اینکه برخی مجامع نیاز به بررسی تخصصی داشته و تصمیم گیری در خصوص شرکت در آنها مستلزم تحلیل می باشد، یکی از ویژگی های سهامدارفعال، پایش مستمر ابعاد سهام اعلامی از جمله شرکت یا عدم شرکت در مجامع سالیانه و فوق العاده و اطلاع رسانی آن بوده و این روال معرفی فرصت های خرید و فروش در بازار سرمایه در سایت روزیاتو، اطلاع رسانی می شود. با غول های بورس در این لینک آشنا شوید!

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود