محققان دانشگاه هاروارد در آخرین تحقیقات خود دریافتهاند که مبتلایان به سردردهای میگرنی برای پیشگیری از بروز سردرد باید میزان نوشیدن قهوه و سایر آشامیدنیهای کافئیندار را کنترل کنند.
نتایج مطالعات دانشمندان حاکی از آن است که نوشیدن حتی یک فنجان اضافه قهوه میتواند حملات میگرنی را آغاز و یا تشدید کند.
میگرن یکی از اختلالات دستگاه عصبی است که مشخصه اصلی آن سردردهای ملایم یا شدید پیدرپی است. اغلب این سردردها ضرباندار هستند و ممکن است با تهوع، استفراغ و حساسیت به نور، صدا یا بو همراه شوند. همچنین این دردها با فعالیت بدنی بدتر میشوند.
این پژوهشگران از ۹۸ داوطلب مبتلاء به میگرن که ماهانه دو تا ۱۵ سردرد را تجربه میکنند خواستند که حداقل به مدت شش هفته عادات روزانه خود را از جمله مصرف کافئین و الکل، میزان فعالیت بدنی و سطح استرس یادداشت کنند.
بیشتر بخوانید: ۷ نشانه ای که می گویند در خوردن قهوه زیاده روی می کنید
در پایان این دوره تحقیقاتی حدود ۶۶ درصد از مشارکتکنندگان اعلام کردند روزانه یک تا دو فنجان قهوه نوشیدهاند. در ادامه ۲۰ درصد از آنان نیز گفتند که به طور معمول هیچ نوشیدنی کافئین داری نمینوشند. باقی داوطلبان نیز اعلام کردند که روزانه سه تا چهار وعده نوشیدنیهای کافئیندار مصرف میکنند. در مجموع شرکت کنندگان در این آزمایش ۸۲۵ مورد سردرد میگرنی را در طی ۴۶۴۶ روز مطالعه گزارش کردند.
نتیجه این تحقیق نشان داده است که نوشیدن یک یا دو فنجان قهوه در بروز سردردهای شدید نقش ندارد اما مصرف بیشتر قهوه و دیگر نوشیدنیهای کافئیندار در بروز علائم میگرن موثر است.
الیزابت مستوفسکی، مدیر این گروه تحقیقاتی در این باره گفت: «نوشیدن یک یا دو فنجان قهوه در روز در مبتلایان به میگرن آسیب رسان نیست اما یک فنجان اضافهتر میتواند سبب بروز سردردهای شدیدی شود.»
وی به افرادی که سابقه سردردهای میگرنی دارند توصیه کرده است که میزان قهوه خود را به یک یا دو فنجان در روز محدود کنند.
بیشتر بخوانید: علت وقوع میگرن و ۷ روش ساده و موثر برای کاهش سردردهای میگرنی
بیشتر بخوانید: از سر درد خوشه ای تا میگرن؛ انواع سر درد و روش های درمان آن
بدون نظر