۷ رازی که صدای شما درباره شخصیت تان آشکار می کند

۷ رازی که صدای شما درباره شخصیت تان آشکار می کند

کمتر از یک ثانیه کافی است تا تنها از روی صدای یک فرد بتوانیم به شخصیت او پی ببریم. شاید باور نکردنی به نظر برسد، اما صدای شما نکات زیادی را درباره ی شما آشکار می کند. صدای ما نه فقط منحصر به فرد، بلکه حاوی اطلاعات مفید و گاه غیر قابل انتظاری است.

در ادامه به نکاتی می پردازیم که صدای شما درباره شخصیت تان برملا می کند.

۱- اجتماعی بودن

شناخت افراد از روی صدا

صدای شما می تواند ویژگی های شخصیتی شما، یا به طور خاص تر، درونگرا یا برونگرا بودن تان را نشان دهد. در جریان یک تحقیق، شرکت کنندگان به صداهای کامپیوتری ای گوش می دادند که از روی صداهای افراد دورنگرا و برونگرا ساخته شده بودند. شرکت کنندگان تحقیق توانستند درونگرایی یا برونگرایی گوینده ها را تشخیص دهند. برونگراها سریع تر و بلندتر صحبت می کردند و بر عکس، درونگراها افکار خود را با صدای آرام تر و سرعت کمتری بیان می کردند.

۲- قابل اعتماد بودن

با یک «سلام» گفتن شما دیگران می توانند به میزان قابل اعتماد بودن تان پی ببرند. در تحقیقی دیگر، شرکت کنندگان به ۶۴ مدل مختلف از کلمه ی «سلام» گوش می دادند و تقریباً همه ی آن ها مردانی که تن صدای شان را در انتهای کلمات بالاتر می بردند را قابل اعتماد تر می دانستند. در مورد زنان اما بر عکس بود، یعنی شرکت کنندگان زنانی که تن صدای شان را در انتهای کلمات پایین می آوردند را قابل اعتمادتر می دانستند.

۳- قد

صدای شما می تواند میزان قدتان را هم نشان دهد. در دو آزمایش، از شرکت کنندگان خواسته شد از روی صدای دو گوینده، نفر بلند قدتر را تشخیص دهند و از روی صدای پنج گوینده، آن ها را به ترتیب قد مرتب کنند. ۶۲/۱۷ درصد از شرکت کنندگان توانستند گوینده ای که قد بلندتری داشت را تشخیص دهند. هر چه قد شخص بلندتر باشد، صدای او آهسته تر و عمیق تر است.

۴- باروری

چرخه قاعدگی نه فقط روی خلق و خو و وضعیت هورمون ها، بلکه روی صدا هم تأثیر می گذارد. طبق تحقیقی، با نزدیک شدن به زمان تخمک گذاری، صدای زنان بلندتر می شود. به همین دلیل زنانی که صدای بلندتری دارند ممکن است بارورتر باشند.

۵- قدرت بدنی

صدای یک مرد می تواند قدرت او، یا به عبارت دیگر، قدرت بالاتنه ی او را هم نشان دهد. در تحقیقی، شرکت کنندگان به صدای مردانی از کشورهای مختلف که به زبان بومی خود صحبت می کردند گوش می کردند و قدرت بدنی آن ها را تخمین می زدند. شرکت کنندگان توانستند میزان قدرت بدنی این مردان را به طور دقیق تشخیص دهند. هر چه مردی قوی تر بود، صدای عمیق تری داشت.

۶- حرفه ای بودن

صدای شما می تواند روی شغل تان تأثیر بگذارد. در تحقیقی معلوم شد کسانی که از صدای ووکال فرای (پایین ترین محدوده ی صدا) برخوردارند، کمتر تحصیل کرده و ماهر به نظر می رسند. این مسأله به ویژه در مورد زنان صدق می کند. این نکته حتی می تواند روی تصمیم افراد استخدام کننده تأثیر بگذارد و باعث شود که آن ها شخص دیگری را برای کار انتخاب کنند.

۷- بیماری پارکینسون

بروز تغییر در صدا ممکن است از ابتلا به بیماری پارکینسون حکایت داشته باشد. بیماران مبتلا به پارکینسون در صحبت کردن کند هستند، صدای آن ها آهسته می شود و دچار تنگی نفس می شوند. صحبت کردن این افراد به مرور یکنواخت می شود و در مراحل بعدی بیماری، لرزش بدن آن ها به تدریج بیشتر می شود.

منبع: brightside
بدون نظر

ورود