در دنیای امروزی پول و ثروت بر همه چیز حکومت می کند. به عبارت ساده وقتی پول داشته باشید تقریباً هر کاری که بخواهید می توانید انجام دهید. این موضوع در سیاست به طور کلی و در سیاست ایالات متحده به طور خاص صادق است به طوری که برای رسیدن به مقام سناتوری یا ریاست جمهوری باید یا خود ثروتمند باشید یا اطرافیان و حامیان ثروتمندی داشته باشید. در سیاست که اغلب صحبت ها واقعیت ندارد، صدای پول از صدای آزادی بیان بلندتر است. بر اساس گزارش مجله نیوزویک در سال ۲۰۱۸، میزان درآمد اعضای کنگره ۱۲ برابر درآمد سالانه یک خانواده معمولی است.
البته این موضوع تنها به ایالات متحده محدود نمی شود و در همه جای جهان سیاستمداران، اعم از مدیران، نمایندگان مجلس، وزرا، مشاوران و روسای جمهور به دلیل قدرتی که همراه با جایگاهشان بدست می آورند از عواید مالی آن نیز بهره مند می شوند. در ایالات متحده هر سناتور سالانه ۳.۲ میلیون دلار درآمد دارد و این عدد برای اعضای مجلس نمایندگان ۹۰۰.۰۰۰ دلار است. همچنین بر اساس این گزارش تقریباً تمامی روسای جمهور عصر مدرن ایالات متحده هنگام ورود به دفتر تخم مرغی کاخ سفید میلیونر بوده اند.
همچنین بر اساس تحقیقی که در سال ۲۰۱۴ بر اساس بررسی بیش از ۱.۷۹۹ موضوع سیاسی صورت گرفته، نخبه های سیاسی و افراد برتر در دنیای کسب و کار بسیار بیشتر از مردم عادی بر سیاست های دولت ایالات متحده تاثیرگذار بوده اند. بدین ترتیب حتی فکر به اینکه یک سناتور، نماینده مجلس یا رییس جمهور هر کشور، و به طور ویژه ایالات متحده، فقیر باشد یا دستکم میلیونر نباشد بسیار بعید به نظر می رسد. در میان روسای جمهور ایالات متحده، آبراهام لینکلن، وودرو ویلسون و کالوین کولیج نسبت به دیگر روسای جمهور تاریخ این کشور ثروت کمتری داشته اند اما در قعر این فهرست اما هری اس ترومن قرار دارد. هری ترومن اولین و تنها رییس جمهوری بود که دستور استفاده از سلاح های هسته ای را داده و امیدواریم آخرین رییس جمهوری نیز باشد که چنین دستوری را صادر کرده است.
او در روزهای پایان جنگ جهانی دوم، برای وادار کردن امپراطوری ژاپن به تسلیم و البته اطمینان از اینکه آمریکایی ها زودتر از روس ها به توکیو برسند دستور بمباران هسته ای هیروشیما و ناگازاکی را صادر کرد. اما بحث ما در اینجا ثروت اوست. در آن زمان همه می دانستند که ترومن رییس جمهور فقیری بوده و حتی در کودکی از ضعف بینایی رنج می برد که او را به پوشیدن عینکی قطور وادار کرد. همین ضعف بینایی باعث شد که ترومن نتواند در جوانی در آکادمی نظامی وست پوینت ثبت نام کند و پدر فقیرش که یک دلال احشام در میزوری بود نیز شرایط مالی مناسبی برای فرستادن هری جوان به دانشگاه را نداشت. هری برای مدتی وارد کالج تجارت میلر سنتر شد اما مشکلات مالی باعث شد که خیلی زود درس را رها کند.
شرایط سخت ترومن جوان پس از مرگ پدرش در سال ۱۹۱۴ نیز ادامه داشت. رییس جمهور آینده ایالات متحده سعی کرد یک کمپانی فعال در زمینه استخراج معدن را تاسیس کند و در صنعت نفت نیز وارد مشارکت شد اما این سرمایه گذاری های تجاری او به جایی نرسید. بعد از حضور در میدان های نبرد جنگ جهانی اول، ترومن شانس خود را در یک کسب و کار مشارکتی در عرصه لباس ها و اکسسوری های مردانه امتحان کرد اما اوضاع اقتصادی نامناسب پس از جنگ باعث شد که این کسب و کار وی نیز به شکست بینجامد و این موضوع بدترین فشار را به حساب بانکی آقای ترومن وارد کرد. او بیش از ۳۰.۰۰۰ دلار در این کسب و کار سرمایه گذاری کرده و اکنون پول های او همراه با امیدش از بین رفته بود.
با این وجود ترومن از اعلام ورشکستگی خودداری کرد و سعی کرد بدهی هایش را بپردازد. شرایط مالی ترومن در دوران ریاست جمهوری اش چنان بغرنج بود که در انتهای دوران حضورش در کاخ سفید، برای اولین بار تغییراتی در قانون حقوق ریاست جمهوری ایجاد شد تا بتوان حقوق بیشتری به او پرداخت کرد. در واقع پس از پایان دوره ریاست جمهوری ترومن و برای این که وی بتواند بدهی هایش را پرداخته و از ورشکستگی مطلق رهایی یابد دو برابر حقوق مقرر به وی پرداخت شد.
ثروتمندترین روسای جمهور تاریخ ایالات متحده به شرح زیر هستند:
- دونالد ترامپ- ۳.۵ میلیارد دلار
- جورج واشنگتن- ۵۸۰ میلیون دلار
- توماس جفرسون- ۲۳۴ میلیون دلار
- تئودور روزولت- ۱۳۸ میلیون دلار
- اندرو جکسون- ۱۳۱ میلیون دلار
- جیمز مدیسون- ۱۱۲ میلیون دلار
- لیندون بی جانسون- ۱۰۸ میلیون دلار
- هربرت هوور- ۸۲ میلیون دلار
- بیل کلینتون- ۷۵ میلیون دلار
- فرانکلین دی روزولت- ۶۶ میلیون دلار
بیشتر بخوانید: از راکفلر تا دونالد ترامپ؛ ثروتمندترین نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده
توضیح ندادید چطوری وارد سیاست شد و به معاون اولی روزولت رسید