بدون نظر

ویزا شنگن را باید یکی از محبوب ترین و پر تقاضا ترین ویزاها نزد هموطنان دانست که فرصت سفر به بیش از ۲۰ کشور اروپایی را فراهم می کند. دارنده ویزای شنگن می‌تواند پس از ورود به کشوری که درخواست اخذ ویزای شنگن کرده بود، به دیگر کشورها سفر کرده و به راحتی در مرزهای شنگن، تردد کند.

مثلا اگر شما ویزا شنگن از پرتغال دریافت کنید، می‌توانید به محض ورود به فرودگاه لیسبون، عازم پاریس یا وین یا برلین شوید و در کل مدت زمان ویزا، در پاریس یا وین یا برلین یا هر جای دیگه غیر از پرتغال، ساکن شوید. در سال های اخیر، شمار ریجکتی ویزای شنگن هموطنان مثل ریجکتی ویزای مولتی پل ۵ ساله کانادا افزایش یافته است. افزایش شمار پیامک های تبلیغاتی مربوط به ویزای شنگن تضمینی نشان می دهد که بازار مکاره خوبی برای سوداگران به منظور خالی کردن جیب شماری از هموطنان فراهم شده و در این بین، کارگزاری ها و عوامل برخی سفارت خانه ها نیز بی تقصیر نیستند.

در سال ۲۰۲۰ میلادی، هزینه ویزای شنگن احتمالا بیش از ۸۰ یورو شده و دریافت این ویزا با اعتبار ۵ سال نیز امکان پذیر می شود. باید منتظر ماند تا اتفاقات را رصد کرد. در آستانه ژانویه ۲۰۲۰ میلادی و نوروز ۱۳۹۹، برنامه ریزی هموطنان برای دریافت ویزای شنگن و سفر ژانویه ای و  نوروزی به منطقه شنگن افزایش یافته و این گفتار روزیاتو، در ادامه سلسله گفتارهای معرفی مسائل مهاجرتی و ویزایی، نکات خوبی را یادآوری می کند.

گول شنگن تضمینی ۳۰۰ یورویی یا ۴۵۰ یورویی که این روزها تبلیغ می شود را نخورید و حتی الامکان اگر زیر ۳۰ سال سن دارید، با دعوتنامه برادر و خواهر و خویشاوندان، درخواست خود را تسلیم سفارت خانه ها یا کارگزاری های رسمی سفارتخانه های منطقه شنگن در تهران نکنید که شانس قبولی بسیار ضعیف است و باید دنبال آپشن های دیگر باشید.

همواره توجه کنید که برای افزایش شانس دریافت ویزای شنگن، اگر شنگن اولی هستید، حتما سند خانه یا گواهی سابقه تامین اجتماعی و گردش مالی خوب ارائه کنید. سعی کنید تمکن مالی شما به ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی تنها بالا نباشد و تمکن شما بر مبنای ارز ۱۱۰۰۰ تومانی بازار، رقم قابل توجهی باشد چون گویا برخی از آفیسرهای سفارتخانه ها به این موضوع حساس شده اند.

ویزا شنگن

تصویر سایت وی اف اس گلوبال که کارگزار رسمی چندین سفارت خانه اروپایی در تهران است

چه مدارکی برای  ویزای شنگن نیاز دارید؟

مدارکی که برای دریافت ویزای شنگن تیپ سی نیاز  دارید به شرح زیر است.  البته  سفارت بر اساس شرایط و دلیل رفتن شما به اروپا، می تواند مدارک دیگری نیز درخواست کند. اما عموم مدارک، به این شرح  است:

  • اصل گذرنامه با ۶ ماه اعتبار که ۲ صفحه خالی داشته باشد.
  • ۲ قطعه عکس (اگر نداشته  باشید به ازای گرفتن هر عکس، باید در موسسه  VFSGLOBAL  مبلغی را به یورو پرداخت کنید. )
  • اپلیکیشن انگلیسی‌زبان درخواست ویزا را تکمیل کرده که ۲ صفحه است.
  • رزرو محل اقامت در مدت زمان درخواست ویزا منطبق بر زمان ورود و خروج که در APPLICATION قید کردید.
  • ترجمه‌رسمی کلیه صفحات شناسنامه  (ترجمه رسمی کارت ملی الزامی نیست)
  • بلیط رفت و برگشت هواپیما منطبق به تاریخ رفت و برگشت اعلامی در SCHENGEN APPLICATION
  • بیمه مسافرتی به مبلغ ۳۰ هزار یورو به ازای هر متقاضی.
  • رونوشت روادید قبلی در صورت وجود (همه روی برگه A4 باشد)
  • تمکن مالی که به‌صورت لاتین و ارزی از بانک‌های کشور دریافت شود.
  • به ازای هر روز بازدید شما از منطقه شنگن، ۵۰ تا ۱۰۰ یورو در حساب شما موجود باشد.
  • گردش حساب ۳ ماهه اخیر به لاتین.
  • گواهی تمکن مالی (BANK STATEMENT) باید هولوگرام‌دار بوده و واحد بین‌المللی بانک آن را صادر کرده باشد و متعلق به حداکثر ۱۴ روز قبل از تسلیم مدارک به کنسول باشد.
  • برای دانشجویان: ترجمه‌رسمی گواهی اشتغال به تحصیل .
  • برای کارمندان: ترجمه‌رسمی نامه مرخصی، ترجمه‌رسمی گواهی سابقه تامین‌اجتماعی و فیش حقوقی.
  • برای مدیران: ترجمه‌رسمی اساس‌نامه شرکت/موسسه/سازمان، گواهی‌بیمه تامین‌اجتماعی.
  • برای دانش‌ٖآموزن: ترجمه رسمی گواهی اشتغال به تحصیل در مدرسه با تایید آموزش و پرورش.
  • برای بازنشستگان لشکری و کشوری: آخرین حکم بازنشستگی و فیش حقوقی.
  • برای کسبه: ترجمه‌رسمی پروانه کسب و معرفی اتحادیه و گواهی بیمه.
  • برای ورزشکاران: ترجمه رسمی دعوت‌نامه متقاضی و برنامه سفر ورزشی.
  • برای مهندسان: پروانه نظام مهندسی یا دیگر گواهی فعالیت.
  • برای وکلا: پروانه وکالت.
  • برای فرزندان زیر ۱۸ سال: رضایت‌نامه محضری والدین الزامی است.
  • برای پزشکان: گواهی مطب و نظام‌پزشکی.
  • گواهی سابقه تامین اجتماعی شما باید به روز باشد.
  • فیش‌حقوقی مربوط به ۳ ماه اخیر در سال اپلای (مثلا اگر سال ۱۳۹۸ اپلای میکنید، یکی از  فصول همین سال باشد.)
  • اگر دعوت‌نامه دارید، ارائه شود.

مدارک شما باید ترجمه رسمی به مهر مترجم قوه قضاییه  بوده و نیازی به  مهر وزارت خارجه و دادگستری ندارد.

چند نکته را اینجا به اطلاع خوانندگان محترم روزیاتو که قصد دارند از سال ۲۰۲۰ به  بعد درخواست ویزای شنگن کنند  ارائه میرسانیم:

  • رزرو هتل را میتوان از com یا expedia.com هم گرفت.
  • اگر قصد اقامت ۲ هفته ای دارید، سعی کنید از سایت هایی استفاده کنید که RESERVATION CANCELLATION داشته باشد. یعنی در صورت رد درخواست شما، کارت بانکی ارزی درخواست  کننده رزرو، شارژ نشود.
  • بهتر است به صورت رسمی، پول یک روز اقامت در یک هتل در منطقه  شنگن را پرداخت کنید و ووچر دریافت  کنید.
  • بسیار مهم است که برنامه سفر شما به  منطقه شنگن، قابل  توجیه و مستند باشد. یعنی برای سفر ۱۰ روزه به ایتالیا و اسپانیا، رزرو بلیط  هواپیما و هتل و برنامه سفر،‌مشخص باشد با تمکن مالی  خوب.
  • برای همه سفارت خانه های منظقه  شنگن اهمیت دارد که شما پس از دریافت  ویزا، این منطقه را مقصد ایران، ‌ترک می  کنید. بایستی دلیل بازگشت شما به ایران، مستند و مستدل باشد.
  • سند مهم بازگشت شما به ایران پس از اتمام ویزای شنگن، سند ازدواج، سند ملک، سند زمین، مالکیت اوراق بهادار با نام،  شغل دولتی یا خصوصی پردرآمد، پروانه کسب و کار معتبر از صنوف و . . . . است.
  • از جعل مدارک، خودداری کنید.
  • کارگزاری وی اف اس گلوبال که در هروی سنتر تهران قرار دارد، کارگزاری هندی رسمی چندین سفارت خانه اروپایی در تهران است مثل آلمان، فرانسه، هلند، چک، بلژیک، فنلاند و شما بایستی مدارک خود را صرفا به این کارگزاری تسلیم کنید.
  • از کارفرما بخواهید که نامه ای مبنی بر اعلام مرخضی شما در مدت سفر به منطقه شنگن و درخواست روادید، صادر کند. در این نامه قید شود که شما چه مسئولیتی در شرکت دارید. چه مدت قصد سفر دارید. چه مدت با اعطای مرخصی به شما موافقت شده است. حقوق ماهانه شما چقدر است. پس از بازگشت از  سفر، چه وظیفه ای در  شرکت/موسسه/سازمان  دارید. بهتر است این نامه، ضمیمه ترجمه رسمی سوابق بیمه ای تامین اجتماعی شما باشد.
  • سند خودرو یا سند سهام، سند معتبری برای اثبات تمکن مالی و توجیه بازگشت  شما به ایران نیست.
  • متقاضی ویزای شنگن بهتر است در صورتی که شنگن اولی است، بیش  از ۱ هفته، درخواست ویزای شنگن نکند.

چرا ویزای شنگن بعضی از متقاضیان رد می شود؟

دلایل زیادی برای رد درخواست  ویزای شنگن  متقاضیان ایرانی  وجود دارد. به  برخی برای مخاطبان روزیاتو ، اشاره  می کنیم:

  • یکی از دلایل ریجکتی ویزای شنگن، دلایل سیاسی است و ربطی به مدارک شما  ندارد.
  • یکی از دلایل ریجکتی ویزای شنگن، ترجمه رسمی نامناسب مدارک شما است.
  • یکی از دلایل ریجکتی ویزای شنگن، تمکن مالی ناکافی متقاضیان به خصوص متقاضی اصلی است.
  • یکی از دلایل ریحکتی ویزای شنگن، عدم توجیه سفارتخانه مبنی بر ضرورت سفر است.
  • یکی از دلایل ریجکتی ویزای شنگن متقاضیان شرکت در کنفرانس، عدم دعوت رسمی کنفرانس است.
  • یکی از دلایل ریجکتی ویزای شنگن متقاضیان ویزای دیداری، عدم صدور دعوتنامه رسمی است.
  • یکی از دلایل ریجکتی ویزای شنگن، عدم توجه سفارتخانه مبنی بر بازگشت قطعی متقاضی از اروپا است.
  • یکی از دلایل ریجکتی ویزای شنگن، رد ردخواست متقاضی از  سفارت خانه  دیگر است.
  • یکی از دلایل ریجکتی ویزای شنگن، عدم اشتغال واضح متقاضی در ایران است.
  • یکی از دلایل ریجکتی ویزای شنگن، سن پایین متقاضی و عدم  اطمینان از بازگشت متقاضی به کشور  است.
  • یکی از دلایل  ریجکتی ویزای شنگن، سابقه بیمه و اشتغال به کار کم متقاضی ویزا است.
  • یکی از دلایل ریجکتی ویزای شنگن، بی ارتباط بودن علت  سفر با مفاد اپلیکیشن پر شده است.

حتما بخوانید: قابل توجه شنگن اولی ها: ۲۰ نکته مهم

کیش تور
مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود