منتظر دلار ۱۵۰۰۰ تومانی باشیم؟

سیگنال های تثبیت دلار در کانال ۱۲۰۰۰ تومانی و بودجه ۹۹

منتظر دلار ۱۵۰۰۰ تومانی باشیم؟

دلار و بنزین، مثل طلا و دلار، رابطه ناگسستنی با هم دارند. از روزی که بنزین با شوک شبانه دولت تدبیر و امید، ۲۰۰ درصد افزایش یافت و ایران، با یک هفته قطعی اینترنت و اعتراضات و نا آرامی های پر حادثه همراه شد، دلار که میل بازگشت به قیمت ۱۹ هزار تومان در مهر ۹۷ دارد، از کانال ۱۱ هزار تومانی خارج شد و به بالای ۱۲۷۰۰ تومان رفت.

پس از مدتی کوتاه، دوباره به سمت کانال ۱۱ هزار تومان میل پیدا کرد اما داستان بودجه ۹۹ و سال تحریمی سخت دیگر سبب شد تا همچنان دلار، علاقه ای به بازگشت به سمت ۱۱ هزار تومان نداشته باشد. در این روزهای ابری و سرد پایان پاییز ۹۸، دلار در نزدیک کانال ۱۳ هزار تومان جا خوش کرده و منتظر یک تلنگر است که برای همیشه از کانال ۱۲ هزار تومان جدا شده و آرام آرام به سمت کانال ۱۴ هزار تومان حرکت کند.

گویا بانک مرکزی که مدعی کنترل آن است، علاقه چندانی به قیمت این روزهای دلار ندارد و باید منتظر اتفاقات عجیبی در ۳ ماهه چهارم سال رونق تولید باشیم. سالی که ماه آخرش، یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی است و خیلی ها انتظار داشتند که در این سال، شاهد افزایش قیمتی خاصی در دلار و بنزین و کالاها نباشیم. اما گویا، اوضاع جور دیگری رقم خواهد خورد.

بر خلاف تصور و ادعای دولت که با گرانی بنزین، چیزی تغییر نمی کند و تغییرات، در حد ۲ یا ۴ درصد است، اما تاثیر گرانی ها خیلی زود آشکار شد. با اقتصاد نمی توان دستوری مقابله کرد و بازار، عرضه وتقاضا، تکلیفش را مشخص می کند.

در یک ماه اخیر، قیمت انواع خودرو که قبلا نیز در گزارشی در روزیاتو معرفی کردیم، بیش از ۱۰ درصد گران شد و قیمت قطعات خودرو نیز بین ۱۵ تا ۲۵ درصد افزایش قیمت را تجربه کرد. قیمت برنج خارجی از ۲۰ تا ۴۰ درصد گران شده و قیمت آهن و فولاد نیز حدود ۱۵ درصد افزایش قیمت پیدا کرده است. دلار زیر ۱۱ هزار تومان به نزدیک ۱۳ هزار تومان آمده است و سکه و طلا نیز به موازت دلار، شتابان شده است.

در بازار بورس، به خصوص بورس کالا، قیمت محصولات مختلف با افزایش تقاضا و رشد قیمتی همراه بوده و شاخص کل نیز از ۳۰۰ هزار به حدود ۳۲۰ هزار افزایش پیدا کرده است. مشخص بود که با افزایش قیمت بنزین، موج تورمی جدیدی را تجربه خواهیم کرد که اولین اثرش، تداوم روند صعودی شاخص کل بورس ایران و افزایش قیمت سهام در بازار سرمایه است.

دیروز ۱۱ آذر ۹۸ بیش از ۲۲۰۰ میلیارد تومان سهام در بورس ایران معامله شد که رکوردی جدید در سال ۹۸ محسوب می شود و نشان می دهد که شاهد تزریق نقدینگی بیشتر توسط مردم به بازار بورس هستیم و رشد دست جمعی قیمت سهام در بورس تا سال ۹۹، انتظار  می رود.

همتی، رئیس کل بانک مرکزی، دلار ۱۱۰۰۰ تومانی را در بودجه سال آینده تکذیب کرد، اما تراژدی تکذیبیه های دولتمردان را خیلی ها بخاطر حماسه تکذیب سهمیه بندی بنزین از سوی وزیر نفت، جدی نمی‌گیرند و این خود، تنور تورم انتظاری را داغ تر می‌کند.

در سال ۹۵ که رشد اقتصادی مثبت ۱۲.۵ درصد و تورم تک رقمی داشتیم ، شاخص کل بورس در رکود به سر می‌برد. در سالهایی که تورم بالا بوده و ارزش پول ملی کم شده ، بورس و بازارهای مختلف نیز رشد داشتند ولو رشد اقتصادی منفی ۹ درصد بوده باشد. شرکت‌هایی هستند که سود محور هستند و با جهش ارز و جهش تورم چون هزینه های اینها همچون حقوق و دستمزد و حمل و انرژی و…عمدتا ریالی است با جهش ارز حاشیه سودشان بالا رفته و منتفع میشوند و این به نفع سهامدار بلند مدتی است.

دلار
قیمت ارز و دلار به روایت ایسنا در هفته دوم آذر ماه ۱۳۹۸

شرکتهایی هم هستند که دارایی محورند و بخاطر تورم بالا و بحث تجدید ارزیابی علی رغم زیاندهی رشد می‌کنند. در ۱۱ هزار تومان برای دلار ۲ هدف ترسیم می‌کنند. هدف اول ۱۲۶۰۰ تومان  و هدف دوم ۱۴۷۰۰ تومان. فعلا دلار آمریکا به هدف اول رسیده و هدف دوم هم انتظار است میان مدتی دوباره این سطح ۱۴۷۰۰  تومان را لمس کند.

نگهداری و سرمایه گذاری دلار احتمالا سود دهی داشته باشد، اما این سود، جذابیت سهامداری در بازار بورس ایران را ندارد و قطعا، سود بسیار کم تری از شکار سهام مفت بازار بورس ایران به دید یکساله ، نصیب سوداگران و سفته بازان خواهد کرد.

حتما بخوانید:‌ راهنمای فعالیت در بازار بورس ایران

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود