فرق ویروس کرونا با آنفلوانزا، سینوزیت، سرماخوردگی و برونشیت حاد چیست؟

فرق ویروس کرونا با آنفلوانزا، سینوزیت، سرماخوردگی و برونشیت حاد چیست؟

ویروس کرونا با سرماخودگی، آنفلوانز،ا برونشیت، حمله قلبی، حمله مغزی، اسپاسم معده و مسائلی از این دست فرق دارد. هر اتفاقی را در بدن در روزهای اخیر، نباید مرتبط با ابتلا به ویروس کرونا دانست و راهی بیمارستان و مراکز درمانی شد.

متاسفانه بازار شایعات داغ است و فرهنگ کم تحملی ایرانیان نیز مزید بر علت می شود تا افرادی که حتی در سال های اخیر، حتی یک بار هم خوشبختانه مسیرشان به مراکز درمانی نیفتاده است، به این مراکز رفته و خواستار تست کرونا شوند! موضوعی که بارها مورد انتقاد مراکز درمانی و ستاد ملی مبارزه با کرونا قرار گرفته است.

صرفا از بیماران بستری شده در مراکز درمانی، تست کرونا گرفته می شود و افراد نباید به اجتهاد شخصی! و تجویزهای اینترنتی، عازم مراکز درمانی برای تست کرونا شوند.

در روزگار کرونایی اقتصاد و سبک زندگی ما، باید از «خود بیمار پنداری» به شدت پرهیز کرد. چرا که سیستم بهداشتی و درمانی کشور را مختل می کند.

ویروس کرونا با آنفلوانزا فرق دارد. اگر کسی سرفه می کند یا مرتب عطسه می کند یا کمی دل درد یا سر درد دارد، این ها علائم قطعی ابتلای فرد به بیماری کرونا نیست. هر سرفه و عطسه و دل درد و بدن دردی، ربطی به کرونا ندارد. اگر شما بدون تشخیص پزشک متخصص و علائم قطعی ابتلا به بیماری کرونا، به مراکز درمانی مراجعه کنید، ناخواسته خود را در خطر ابتلای به ویروس کرونا قرار می دهید.

آنفلوانزا، برونشیت و سینوزیت، ۳ بیماری هستند که علائمی شبیه کرونا دارند.

شستشوی مکرر دست مهم ترین عامل قطع زنجیره ویروس کرونا است

داستان آنفلوانزا و ویروس کرونا

آنفلوانزا، در واقع عفونت ویروسی بینی وگلو و البته ریه است که گاهاً با سرماخوردگی، اشتباه گرفته می شود. آنفلوانز خیلی شدیدتر از یک سرماخوردگی ساده است که شاید در طول فصل، افراد بارها مبتلا به سرماخوردگی شوند و با کمی استراحت و مایعات، مرتفع شود.

لرز شدید، تب بالا، گلو درد و سرفه شدید و ضعف عضلانی، از جمله علائم شایع آنفلوانزاست. مبتلایان به آنفلوانزا ظرف چند روز تا چند هفته بهبود پیدا می کنند. تزریق واکسن آنفلوانزا و شستن مرتب دست ها و استراحت، از روش های درمانی مبتلایان به آنفلوانزا است.

بیش تر افرادی که مبتلا به آنفلوانزا می شوند، نیازی به مراجعه به پزشک ندارند و درمان های خانگی بر اساس اطلاعیه های پزشکی و استراحت و نوشیدن مایعات و پرهیز غذایی، می تواند اثر این بیماری را کند و از بین ببرد.

تفاوت ویروس کرونا با برونشیت حاد چیست؟

برونشیت حاد از جمله بیماری هایی است که افراد آن را با ویروس کرونا اشتباه می گیرند. سرفه مزمن بیش از ۳ هفته، معمولا از عوامل برونشیت حاد است که ربطی هم به ویروس کرونا ندارد. اکثراً علت برونشیت حاد، ویروس های عامل سرماخوردگی عادی است و در این بیماری، تورم و پر خونی راه های هوایی بزرگ ریه یعنی برونش ها، سبب سرفه و تنگی نفس و خس خس و درد قفسه سینه و تب می شود.

اگر مبتلا به برونشیت حاد شدید، اول بیخیال مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک شوید. چرا؟ چون اثری بر روی ویروس برونشیت حاد ندارد. بدن شما ظرف چند روز، این ویروس را کنترل می کند.

مصرف استامینوفن برای کنترل این بیماری توصیه می شود. عسل هم گزینه طبیعی خوبی برای مبتلایان به برونشیت است. لذا فقط و فقط اگر با تب پایدار و تنگی نفس و خلط خون آور مواجه شدید به پزشک مراجعه کنید. پس این داستان برونشیت حاد هم ربطی به ویروس کرونا ندارد.

کرونا
تصویر ایندکس سایت مرکز ملی آموزش کرونا در ایران

تفاوت ویروس کرونا با سینوزیت چیست ؟

سینوزیت هم معمولا با ویروس کرونا اشتباه گرفته می شود. اما مثل برونشیت حاد و آنفلوانزا و سرماخوردگی، ربطی به ویروس کرونا ندارد. سینوس ها، حفره هایی هستند که استخوانی و در صورت شما قرار گرفته است.

در اثر التهاب سینوس ها با ویروس ها و باکتری ها، حساس می شوند. علائم سینوزیت، احساس درد یا فشار در پیشانی یا گونه یا اطراف چشم است. ترشح چرکی غلیظ بینی و دندان درد یا گرفتگی بینی از علت های سینوزیت است. با یک سرماخوردگی ساده، می توان سینوزیت گرفت. مصرف مایعات کافی و بخور گرم و شستشوی بینی با سرمه ای شستشوری ولرم و مصرف استامینوفن در کاهش درد موثر است.

اگر پس از ۷ تا ۱۰ روز بهتر نشدید یا علائم شما خیلی شدید و پیش‌رونده باشند لازم است به پزشک مراجعه کنید، چون ممکن است به آنتی‌بیوتیک یا اقدامات دیگری نیاز داشته باشید.

توجه داشته باشید که طبق اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تزریق دگزامتازون برای مبتلایان به ویروس کرونا در سراسر کشور ممنوع است. سایت ملی آموزش کرونا در نشانی Corona.ir قرار دارد. اطلاعات پزشکی دقیق را در سایت وزارت بهداشت به نشانی Behdasht.gov.ir کسب کنید.

بدون نظر

ورود