با روانشناسی رنگ در طراحی لباس بانوان آشنا شویم [قسمت اول]

با روانشناسی رنگ در طراحی لباس بانوان آشنا شویم [قسمت اول]

طراحی و دوخت لباس در روزهای کرونایی، یکی از کسب و کارهای خانگی جذاب و پردرآمد برای عده ای از بانوان خلاق است. در سلسله گزارشاتی، ده ها مورد درباره روانشناسی رنگ در طراحی لباس بانوان ارائه کردیم که بخش اول آن را مشاهده می کنید.

روانشناسی رنگ در دنیای طراحی پارچه و لباس یکی از فاکتورهای تاثیرگذار در جلب نظر مشتری، معرفی برند و جذاب کردن استایل است. صدها هزار هموطن در ۳۱ استان کشور، به صورت مستقیم و غیر مستقیم با موضوع طراحی لباس و مزون و فروش و عرضه این حوزه فعالیت دارند و به کمک اینستاگرام، شمار بانوانی که وارد عرصه فشن دیزاین و فشن بلاگری شده اند، رو به افزایش است.

کسب و کار مد (fashion industry)‌ اگر چه یکی از آلوده کننده‌های محیط زیست در قرن ۲۱ است، اما کسب و کاری جذاب و پولساز و فرصت آفرین بوده که قشرهای مختلف مردم به خصوص جوانان کارآفرین را به این حوزه هدایت کرده است. در طراحی لباس، روانشناسی رنگ و بررسی استایل، اهمیت فراوان دارد.

رنگ ها، دارای روابط و حالات خاصی هستند که با شناخت دقیق آن، انتخاب رنگ مناسب برای هر فردی آسان خواهد بود. رنگ ها به علت خصلت های ذاتی، حتی می توانند اندازه ظاهری اندام و رنگ چهره را مغایر به آن چه هست به نظر آورند.

گزارش امروز چطور در سلسله گفتارهای معرفی الفبای طراحی مد و لباس، نگاهی دارد به داستان جذاب رنگ. شما از  یک سری رنگ ها بیش تر خوشتان می‌آید و به گروه دیگر  رنگ ها، تمایلی ندارید. اگر  چه موضوع سلیقه است، اما رنگ ها، انرژی دارد و شما باید لباس های خوش رنگ، انرژی جذب می‌کنید.

اگر طراح  لباس هستید یا در حوزه روانشناسی رنگ در طراحی مد، نظر و دیدگاهی دارید از طریق بخش نظرسنجی با ما در ارتباط باشید. فراموش نکنید که رنگ سال ۱۳۹۹، آبی کلاسیک است.

شدت رنگ

اولین موضوعی که در این گفتار چطور دات کام مورد اشاره قرار می‌گیرد، شدت رنگ است. شدت رنگ، موضوعی است که طراحان لباس و فعالان عرصه مد، باید به آن توجه کنند. شدت رنگ برای تشریح خلوص رنگ و درجه قوت یا انرژی فام دار بودن رنگ به کار می رود. رنگ های اشباع و خالص، درخشنده و براق هستند و رنگ های مات و کدر، غیر اشباع و ناخالص. رنگ های مات، حالت مبهم دارند و هیجان و اهمیت بصری هر چیزی را کاهش می دهد.

شدت رنگ را نگاه کنید

مقداری رنگ خالص در یک پرده رنگ، درخشندگی آن را مشخص می سازد. وضوح رنگ های درخشنده با حذف خاکستری و مشکی از ترکیب رنگ ها به دست می آید. رنگ های آبی، قرمز، زرد و نارنجی رنگ های کاملا درخشانی هستند. رنگ های درخشان به علت وضوح خود باعث جلب توجه می شوند.

تاثیر رنگ های درخشان در طراحی لباس شب سلبریتی ها در مراسم فرش قرمز گلدن گلوب و اسکار ۲۰۱۸ را مشاهده می کنید. رنگ لباس، درخشندگی پوست و میمیک چهره را جذاب تر می کند

رنگ های درخشان باعث نشاط و سرور هستند و از آنها در بسته بندی، مد و تبلیغات استفاده فراوانی می شود. همانطور که در تصاویر مراسم گلدن گلوب و اسکار در این مطلب می بینید، به وضوح تاثیر رنگ‌های درخشان با رنگ پوست‌های روشن و تیره جلب توجه، نشاط و درخشندگی خاصی دارد که به بیننده القا می کند.

لباس آبی رنگ بلند دنباله دار، یکی از طرح های محبوب سلبریتی ها در فرش قرمز مراسم هنری سال های اخیر بوده است. روانشناسی رنگ آبی را توجه کنید. رنگ سلطنتی و جذابی که مشتاقان بسیاری دارد و در کالکشن فصلی برترین طراحان مد دنیا از روبرتو کاوالی تا ایلی صعب دیده می شود

ارزش رنگ

موضوع دیگری که در شدت رنگ اهمیت دارد، ارزش رنگ است. ارزش رنگ، مقوله ای است که طراحان مد و لباس در تولیدات خود باید به آن توجه کنند. در واقع، میزان تیره گی و روشنایی یک رنگ، بیان گر ارزش آن است.

سه نوع درجه روشنی عبارتند از روشن فام، خاکستری فام یا نیمه روشن و تیره فام.  مثلا، قهوه ای، یک تیره فام از رنگ نارنجی و صورتی یک روشن فام از رنگ قرمز است. هر کدام، ارزش رنگ متفاوت داشته و انرژی آن نیز با یکدیگر فرق دارد. تیپ های زمستانی رنگارنگ فشن بلاگرها معمولا از این دسته رنگ ها استفاده می کند.

ارزش رنگ در لباس صورتی

در لباس بالا که توسط یکی از سلبریتی ها در مراسم اسکار ۲۰۱۸ میلادی پوشیده شده است، شاهد لباس بلند صورتی رنگ (روشن فام) هستیم. رنگ پوست سلبریتی، سیاه است و رنگ صورتی، توانسته کنتراست رنگ خوبی خلق کند. دنیای تعادل ها و توازن ها و کنتراست ها در طراحی مد و لباس مردانه و زنانه، بسیار اهمیت دارد و این، شدت و ارزش رنگ را تداعی می کند.

لباس دنباله دار

لباس بلند دنباله دار تک شانه که در بالا مشاهده می کنید، شاهد رنگ قهوه ای (تیره فام) هستیم که سلبریتی مربوطه، با توجه به رنگ پوست، آن را انتخاب کرده است. توجه داشته باشید که در انتخاب لباس، نقش استایلیست ها نباید فراموش شود.

تک رنگی

موضوع دیگری که در مقوله روانشناسی رنگ، پس از شدت رنگ و ارزش رنگ اهمیت دارد، مقوله تک رنگی است. ویژگی های یک رنگ با ارزش ها و شدت ها متفاوت از همان رنگ را تک رنگی می گوییم. مثلا یک رنگ پایه که با مقادیر متنوعی از سیاه و سفید ترکیب می شود.  این ترکیبات، بسیار آرامش بخش و تسکین دهنده هستند. پارچه تک رنگ، به لباس یکپارچگی می بخشد و ظاهری طبیعی و مطلوب دارد. مثلا یک شومیز مشکی زنانه جلوه متفاوتی به یک خانم قد بلند می بخشد.

لباس مونوکرم

مونوکروماتیک در لباس سلبریتی بالا در مراسم فرش قرمز اسکار ۲۰۱۹ میلادی را شاهد هستیم. لباس های تک رنگ، انرژی خاصی دارد و در طراحی لباس های کژوال و شیک و مجلسی، محبوب طراحان لباس حرفه ای است.

رنگ های مجاور یا هم خانواده

رنگ هایی که در چرخه رنگ، در جوار یکدیگر قرار می گیرند و ته رنگ مشترکی دارند، رنگ های مجاور هستند. هماهنگ کردن این رنگ ها به علت نزدیکی آن ها به یکدیگر، آسان است. این ترکیب رنگی، آرامش بخش و دلپذیر  است. به خصوص هنگامی که از ارزش ها و شدت های گوناگون رنگ های مورد نظر استفاده شود. پس به انرژی رنگ های مجاور در طراحی لباس و استایل، توجه کنید.

روانشناسی رنگ
رنگ های مجاور

در قسمت دوم سلسله گفتارهای بررسی روانشناسی رنگ در طراحی لباس بانوان به قدرت و ارزش رنگ های گرم و سرد می پردازیم. برای تحصیل در رشته طراحی پارچه و لباس، از فرصت های تحصیلی کارشناسی و ارشد در دانشگاه های داخل و خارج از کشور (میلان، پاریس و شانگهای) استفاده کنید.

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود