ثبت نام صاحبان مشاغل و کارفرمایان برای دریافت وام حمایتی دوران کرونا از فردا در سامانه کارا آغاز می شود. سامانه کارا وبسایتی است که توسط وزارت کار راه اندازی شده و هدفش ارائه تسهیلات و وام به کسب و کارها و تسهیل فرایند جذب سرمایه توسط کارآفرینان است.
به این ترتیب یک میلیون کسب و کار آسیب دیده در دوران کرونا که به تشخیص وزارت کار مشمول دریافت تسهیلات شناخته شده اند و پیامکی از طرف این وزارتخانه دریافت کرده اند میتوانند به سایت کارا مراجعه و اطلاعات خود برای دریافت وام را وارد نمایند.
مشاغل آسیب دیده براساس ۱۳ رسته شغلی شناسایی شده اند که بیشترین آسیب به خاطر شیوع کرونا به آنها وارد شده است. این مشاغل دارای لیست بیمه در قالب کارفرمایی یا خویش فرمایی هستند و میزان پرداخت تسهیلات برای واحدهایی که به اجبار تعطیل شده اند مبلغ ۱۶ میلیون تومان وام و برای واحدهای کسب و کاری که فعال بوده و تعطیل نشده اند به ازای هر فرد شاغل ۱۲ میلیون تومان است.
دریافت تسهیلات حمایتی مشاغل در سه مرحله تکمیل می شود؛
- دریافت پیامک وزارت کار از ۱۷ اردیبهشت به مدت یک هفته
- ثبت نام کارفرمایان از هفته سوم اردیبهشت ماه در سامانه کارا به نشانی kara.mcls.gov.ir
- ارسال اطلاعات به بانک عامل جهت پرداخت تسهیلات حمایتی
چه بنگاه هایی مشمول دریافت کمک دولت هستند؟
طبق اعلام وزارت کار بنگاه هایی مشمول دریافت تسهیلات قرار می گیرند که از سال گذشته تاکنون فعال بوده و نیروهای کار خود را تعدیل نکرده باشند به نحوی که شاغل بیمه شده داشته و کارگران آنها از بیمه بیکاری استفاده نکرده باشند. پس از تایید اطلاعات از سوی دادههای تامین اجتماعی، از سوی ستاد ملی کرونا برای پرداخت تسهیلات حمایتی انتخاب و معرفی خواهند شد.
بنگاههایی که کد کارگاهی از سازمان تامین اجتماعی داشته باشد این تسهیلات را دریافت خواهد کرد ولی اگر ارتباط بیمه ای با تامین اجتماعی نداشته باشد شامل دریافت تسهیلات حمایتی نمی شوند.
گفتنی است براساس اعلام وزارت کار پرداخت تسهیلات حمایتی به بنگاههای آسیب دیده از کرونا، حفظ اشتغال موجود است و واحدهایی که کد بیمه و پروانه کسب داشته باشند مشکلی در دریافت تسهیلات نخواهند داشت ولی آن دسته واحدهایی که فاقد بیمه هستند، روند پرداخت تسهیلات به آنها ظرف دو ماه آینده عملیاتی می شود.
نرخ سود و دوره بازپرداخت وام
نرخ سود تسهیلات ۱۲ درصد بوده و مراحل پرداخت آن به کارفرمایان تا یکماه آینده صورت میپذیرد. دوره بازپرداخت این تسهیلات پس از یک دوره تنفس از مهرماه امسال و به مدت دو سال است و وثیقه هایی که برای دریافت این تسهیلات توسط بانکها دریافت می شود، متفاوت و با ارائه سفته و معرفی ضامن خواهد بود.
پیش از این در ستاد ملی مقابله با کرونا تصویب شد که به ازای هر نفر کارگر شاغل مبلغ ۱۲ میلیون تومان به هر کارگاه پرداخت شود و چنانچه نوع شغل به گونهای باشد که بر اساس مصوبه ستاد، کارگاه تعطیل شده باشد این مبلغ به ازای هر کارگر ۱۶ میلیون تومان خواهد بود.
بدون نظر