روغن ها پایه بسیاری از غذاهای مورد علاقه ما هستند و نقش مهمی را در فنون مختلف آشپزی تمام کشورهای دنیا ایفا می کنند؛ از سرخ کردن گرفته تا کباب کردن و پختن. با بهترین روغن های پخت و پز آشنا شوید.
با این که در برخی از روش های تهیه غذاها مشخص می شود که چه نوع روغنی استفاده شود اما خیلی از غذاهای دیگر هستند که چنین قانونی ندارند. نمی دانیم باور می کنید یا نه، اما شما می توانید با تجربه کردن چیز دیگری که دیگران استفاده نمی کنند یا حتی خود شما قبلا کمتر به کار می بردید چیزی را طبخ کنید که عالی تر از همیشه باشد.
در این مطلب روزیاتو، می خواهیم مزایای روغن های مختلف برای سلامت و بهترین استفاده از رایج ترین روغن های آشپزی را به شما معرفی کنیم. مهم تر از همه این که یادتان باشد نباید از تجربه کردن چیزهای جدید ترسی به دل راه بدهید. با ما همراه باشید.
۱- روغن زیتون فرابکر یا تصفیه نشده
احتمالاً از شناخته شده ترین روغن های پخت و پز که بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد روغن زیتون فرابکر یا EVOO (روغن زیتون تصفیه نشده) است که شهرت خود را به عنوان یک چربی سالم و چند منظوره کسب کرده است. این ماده به دلیل داشتن آنتی اکسیدان ، چربی های سالم برای قلب و مرتبط بودن با پیشگیری از سرطان یک گزینه عالی برای پخت و پز محسوب می شود.
ممکن است شما به دلیل برخورداری از این مزایا و همین طور در دسترس بودن وسیع روغن زیتون فرابکر ، تمایل داشته باشید تقریباً در تهیه هر نوع غذایی از آن استفاده کنید.
اما نقطه دود کم روغن زیتون فرابکر (دمایی که شروع به تخریب و آزاد شدن رادیکال های آزاد می کند) به این معنی است که همیشه بهترین روغن برای پخت و پز نیست؛ حداقل در دمای بالاتر از ۳۷۵ درجه فارنهایت (۱۹۱ درجه سانتیگراد) این طور نیست.
به همین دلیل، استفاده از روغن زیتون فرابکر اغلب برای غذاهای سردتر مانند چاشنی، سالاد و سس ها توصیه می شود.
- روغن زیتون فرابکر را در یک ظرف مات و در یک مکان خنک و تاریک نگهداری کنید.
۲- روغن زیتون سبک یا تصفیه شده
روغن زیتون فرابکر ممکن است بیشترین توجه را در دنیای روغن زیتون به خود جلب کند اما پسر عموی “سبک” یا تصفیه شده آن هم حاوی بسیاری از همان خاصیت تقویت کننده سلامت است.
روغن زیتون سبک و تصفیه شده دارای نقطه دود به مراتب بالاتر با دمای ۴۷۰ درجه فارنهایت (۲۴۳ درجه سانتیگراد) است. بنابراین، برای پخت و پز با درجه حرارت بالا، مانند سرخ کردن، کباب کردن و تفت دادن ایده آل تر است.
از روغن زیتون سبک می توان در پخت و پز نیز استفاده کرد اما توجه داشته باشید که ممکن است طعم آن بیش از حد قوی باشد و با نام آن فریب نخورید. این روغن زیتون کالری کمتری نسبت به انواع دیگر روغن زیتون ندارد. در واقع، واژه “سبک” یا تصفیه شده به معنی مزه خنثی تر آن است.
- روغن زیتون سبک یا تصفیه شده را در یک ظرف مات در یک مکان خنک و تاریک نگهداری کنید.
۳- روغن نارگیل
روغن نارگیل هم مانند اکثر روغن های دیگر در دو نوع وجود دارد: تصفیه شده یا تصفیه نشده (همچنین به عنوان “بکر” نیز شناخته می شود).
روغن نارگیل تصفیه شده دارای نقطه دود ۴۵۰ درجه فارنهایت (۲۳۲ درجه سانتیگراد) است. روغن نارگیل برای سرخ کردن یا تفت دادن خوب است و طعمی بی نظیر و سبک دارد.
از طرف دیگر، روغن نارگیل بکر طعم نارگیل بیشتری دارد و می تواند در طبخ با دمای حداکثر ۳۵۰ درجه فارنهایت (۱۷۷ درجه سانتیگراد) مورد استفاده قرار گیرد. علاوه بر این، هر دوی این روغن ها برای پخت با نسبت ۱: ۱ (یک به یک) همراه با کره یا روغن های دیگر مناسب هستند.
در مورد مزایای سلامت استفاده از روغن نارگیل در پخت و پز، اخیراً اختلاف نظرهای زیادی به وجود آمده است. بنابراین ، قبل از مصرف آن حتما تجزیه و تحلیل های موجود را بررسی کنید و از سلامت آن اطمینان حاصل نمایید.
- روغن نارگیل را در یک ظرف شیشه ای و در یک مکان خنک و تاریک نگهداری کنید.
۴- روغن کانولا
روغن کانولا این روزها هسته اصلی آشپزی است و در بیشتر آشپزخانه ها یافت می شود. روغن کانولا در دهه ۱۹۷۰ توسط محققان دانشگاه مانیتوبا ساخته شد. از این رو، پیشوند “کان” نشان از کانادایی بودن آن دارد.
با این که روغن های گیاهی دیگر از ترکیب گیاهان مختلف و سبزیجات حاصل می شوند (که بسته به نوع برچسب، ممکن است یک راز باقی بمانند)، اما روغن کانولا همیشه از دانه گیاه کلزا تهیه می شود.
فرآیند پالایش و تصفیه گیاه کلزا و سایر روغن های گیاهی به آنها طعم خنثی و نقطه دود متوسط تا بالا تا ۴۰۰ درجه فارنهایت (۲۰۴ درجه سانتیگراد) می دهد. همین امر باعث می شود این روغن ها برای سرخ کردن ، تفت دادن، کباب کردن و پخت مفید باشند.
اطلاعات سلامت درباره روغن کلزا (کانولا) و سایر روغن های گیاهی می توانند متناقض باشند. بنابراین ، همیشه در مورد مزایا و اشکالات روغن ها بررسی های لازم را انجام دهید.
- روغن کانولا را در جای خنک و تاریک نگهداری کنید.
۵- روغن آووکادو
اگر می دانید که میوه آووکادو پر از چربیهای تک اشباع نشده سالم است ، پس ، تعجب نخواهید کرد که روغن آن نیز همین ویژگی را داشته باشد.
روغن آووکادو علاوه بر محتوای بالای این نوع چربی های خوب ، بالاترین نقطه دود شناخته شده را در میان روغن های گیاهی با دمای – ۵۲۰ درجه فارنهایت (۲۷۱ درجه سانتیگراد) برای تصفیه شده و تا ۴۸۰ درجه فارنهایت (۲۴۹ درجه سانتیگراد) برای تصفیه نشده دارد. این روغن یک روغن عالی برای سرخ کردن ، تفت دادن، کباب کردن و گریل کردن است.
اگرچه روغن آووکادو به عنوان روغن حامل در نظر گرفته می شود که باعث می شود طعم های دیگر متجلی شوند، اما اگر ترجیح می دهید روغن غذا طعم ملایم و بی بویی داشته باشد، انواع تصفیه شده این روغن ها را بخرید.
- روغن آووکادو را برای استفاده طولانی تر در مکان خنک و تاریک یا در یخچال نگهداری کنید.
۶- روغن بادام زمینی
یک دلیل وجود دارد که روغن بادام زمینی اغلب در غذاهای تایلندی ، چینی و سایر غذاهای آسیایی استفاده می شود. انواع تصفیه شده روغن بادام زمینی ، با نقطه دود ۴۵۰ درجه فارنهایت (۲۳۲ درجه سانتیگراد) ، به طرز شگفت انگیزی در سرخ کردن با دمای بالا سازگار است.
همچنین، در سرخ کردن با حجم زیاد عملکرد خوبی دارد. به همین دلیل است که صنایع غذایی برای تهیه خوراکی هایی مانند سیب زمینی سرخ کرده و مرغ سرخ شده به شدت به آن اعتماد می کنند.
از سوی دیگر، روغن بادام زمینی تصفیه نشده دارای نقطه دود ۳۲۰ درجه فارنهایت (۱۶۰ درجه سانتیگراد) است. توصیه می کنیم برای طعم بیشتر غذا، آن را به سس یا چاشنی های گوناگون اضافه کنید.
- روغن بادام زمینی را در جای خنک و تاریک نگهداری کنید.
۷- روغن کنجد
روغن کنجد ممکن است قهرمان ناشناخته برای نیاز آشپزی شما باشد. این روغن با داشتن مقدار زیادی چربی تک اشباع نشده و آنتی اکسیدان ، به عنوان یک انتخاب سالم برای پخت و پز با روغن زیتون رقابت می کند.
نقطه دود رده متوسط حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ درجه فارنهایت (۱۷۷ تا ۲۰۴ درجه سانتیگراد) است؛ به این معنی که می توان آن را هم برای سرخ کردن و هم برای افزودن طعم به عنوان چاشنی استفاده کرد.
- شما می توانید روغن کنجد را برای کسب بهترین نتیجه در یخچال نگهداری کنید.
خواندن مطالب زیر را نیز به شما پیشنهاد می کنیم:
روغن زیتون و مزایای اعجابانگیز استفاده از آن در سرتاسر خانه
چرا انتخاب روغن برای سلامتی مهم است؟
با خواص بینظیر روغن نارگیل آشنا شوید
روغن آرگان چیست و چه خواصی دارد؟ روغنی که به طلای مایع مشهور است
اگر هر روز یک روغن ماهی بخورید چه اتفاقی در بدنتان می افتد؟
با کاربردهای غیر خوراکی روغن زیتون آشنا شوید
با ۷ روغن گیاهی آشنا شوید که به زیبایی هر چه بیشتر چهره و اندام کمک می کنند
با ۱۱ استفاده کاربردی، مفید و به صرفه روغن نارگیل آشنا شوید
مصارف گوناگون و شگفتی آور روغن نارگیل که هرگز از آنها آگاهی نداشتید
معجزه های نادانسته در مورد روغن نارگیل که باعث شگفتی تان خواهند شد
بدون نظر