هشدار جدید پلیس فتا درباره خالی شدن حساب با «اسکیمر» ها

هشدار جدید پلیس فتا درباره خالی شدن حساب با «اسکیمر» ها

کلاهبرداران اینترنتی و مجرمان سایبری در روزگار کرونا، فرصت های خوبی را برای خالی کردن حساب مردم و هم چنین ارسال پیامک های دروغین درباره تسهیلات کرونا و بیمه کرونا و وام کرونا به مردم، پیدا کرده اند و متاسفانه سطح دانش عمومی ایرانیان درباره امنیت مجازی و هم چنین بانکداری الکترونیک، کافی نیست.

اگرچه بانک مرکزی تلاش کرده تا با رمز دوم، تا حدی از بسیاری از مشکلات پیش رو، بکاهد. در ماه های اخیر به دلیل ویروس منحوس کرونا، کلاهبرداران مجازی و غیر مجازی، به دنبال راهکارهای خلاقانه ای برای دزدی از هموطنان بوده و تلاش کردند تا از آب گل آلود، ماهی بگیرند. اخیرا قاضی ویژه فضای مجازی دادسرای عمومی و انقلاب مشهد گفته که افرادی سودجو با لباس های فرم دار، با یک دستگاه اسکیمر و بسته پستی، راهی منازل هموطنان شده و حساب آنها را خالی می کنند.

روش کار کلاهبردارن به این صورت است که در ازای تحویل یک بسته پستی، مبلغ ناچیزی را از فرد دریافت کننده بسته پستی که به صورت ناخواسته، یک بسته پستی تحویل می گیرد، دریافت کرده و از می خواهند با پول را به صورت کارتی، پرداخت کند.

کارت بانکی شهروند بی اطلاع را دریافت کرده و آن را در دستگاه اسکیمر می کشند که این دستگاه ،کارت بانکی را کپی می کند. رمز کارت هم فرد گفته است. کلاهبرداران از این روش برای خالی کردن حساب قربانی خود استفاده میکنند.

قاضی ویژه فضای مجازی دادسرای عمومی و انقلاب مشهد همانطور که بارها پلیس فتا در سال های اخیر به شهروندان هشدار داده است، تاکید کرده بود که شهروندان ضمن امتناع از کشیدن کارت خود در دستگاه های پز سیار، به محض رویت چنین مواردی، مراتب را سریعا به پلیس فتا استان محل سکونت اطلاع دهند.

اسکیمر
دستگاه اسکیمر برای اسکیمینگ استفاده می شود که ابزاری برای کلاهبرداران است

پلیس فتا بارها به هموطنان توصیه کرده از پز های سیار در کوچه و خیابان و مترو، استفاده نکنند. دستگاه های اسکیمر، یکی از عوامل دستگیری کلاهبرداران در چند سال اخیر توسط پلیس فتا بوده است. واردات و فروش دستگاهی به نام SKIMMER از مرز عراق و ترکیه در سال های اخیر افزایش یافته است.

دستگاه اسکیمر نوعی ابزار برای کپی غیر قانونی داده های نوار مغناطیسی روی کارت های بانکی است. روش های اسکمینگ  به چند صورت است.

در این نوع از سرقت، سارق یک بخش جدیدی را به عابربانک متصل می‌کند که تفاوت بسیار کمی با شکل اصلی عابربانک دارد (یک قسمت جدید به بخش کارت‌خوان افزوده می‌شود). از طریق این بخش کاربری که کارت خود را وارد دستگاه می‌کند تا کار‌های مورد نظر خود را انجام دهد، سارق می‌تواند تمام اطلاعات کارت را ذخیره کند (خوب این از شماره کارت!).

روش های اسکیمینگ دستگاه عابر بانک

حال نوبت به password یا همان رمز می‌رسد. برای این کار دو روش در اسکیمینگ وجود دارد. در روش اول یک دوربین بسیار ریز (در حد سوراخی به اندازه کبریت) زیر دستگاه فوق‌الذکر قرار می‌گیرد که در حین وارد کردن اطلاعات توسط کاربر، آن‌ها را ضبط می‌کند و در اختیار سارق قرار می‌دهد. روش دوم نیز بدین صورت است که در آن یک صفحه کلید جدید را روی کیبورد قبلی دستگاه قرار می‌دهند که از لحاظ ظاهری بسیار شبیه به نسخه اصلی است و این پنل جدید اطلاعات وارد شده توسط کاربر را ذخیره می‌کند که این اطلاعات شامل رمز عبور وی نیز می‌شوند.

فیشینگ و اسکیمینگ و سایت های قمار، ۳ روش متداول برای کلاهبرداری از کاربران جامعه اطلاعاتی امروز است که باید برای مقابله با ترفندهای نوآورانه کلاهبرداران در عصر مدرن، به شیوه ها و روش های مقابله،آشنا بود.

حتما بخوانید: از بازاریابی شبکه ای تا فیشینگ سرشماری اینترنتی   

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
یک نظر

ورود

  • ابوالقاسم رخشانی خرداد ۳۰, ۱۳۹۹

    اول برین حساب بانکی باز کنین برای خرید های خرد تا مبلغ ۵۰۰ هزار تومان(تجربه شخصی منه) تا مورد کلاهبرداری قرار گرفتین میلیون میلیون نکشن بیرون،نهایت ضرر شما کمتر از ۵۰۰ هزار تومان است که اگه ارزش داره دنبالش برین کفش فولادی به پا و کلاه خود آهنی بر سر کنین،دوم امروزه کسی به کسی مفت چیزی نمیده،همه به فکر سوددهی خودشان هستند،سوم مثل آدم رمز رو خودتان بزنین و بعد ok یا enter.