آیا ویروس کرونا باعث سکته مغزی می شود؟

آیا ویروس کرونا باعث سکته مغزی می شود؟

تحقیقی بیان کرده ویروس کرونا ممکن است در ۶ تا ۱۰ درصد بیماران بدحال کرونایی بستری در بیمارستان ها باعث آسیب های مغزی شود.

محققان بریتانیایی ۱۲۵ بیمار را که در اوج بحران کرونا در انگلیس در ماه آوریل، بر اثر ویروس کرونا در بیمارستان بستری شده بودند را مورد بررسی قرار دادند، اما آن ها این نکته را متذکر شده اند که این بیماران توسط پزشکان برای تحقیق انتخاب شدند و احتمالاً جزء بدحال ترین بیماران کرونایی بودند.

۶۲ درصد از این بیماران در طول دوره ی حضور خود در بیمارستان دچار سکته مغزی و یک سوم آن ها دچار روان پریشی یا علائمی شبیه به زوال عقل شدند.

دانشمندان دانشگاه های لیورپول، سات همپتون و نیوکاسل و کالج دانشگاهی لندن، خود معترف اند جامعه ی آماری پژوهش آن ها محدودتر از آن است که بتوان نتیجه گیری قطعی ای از آن کرد.

با این حال، آن ها می گویند این تحقیق یک «تصویر اجمالی» از آسیب های عصبی کمتر شناخته شده ای ارائه می دهد که ممکن است در اثر عفونت های تنفسی ایجاد شوند.

تا یک سوم افرادی که دچار موارد شدید ابتلا به ویروس کرونا می شوند، درگیر لخته های خونی خطرناکی می شوند که اگر به مغز برسند و جلوی رسیدن خون به آن را بگیرند، می توانند باعث سکته های مغزی مرگبار شوند.

دانشمندان در تلاش اند پی ببرند علت تشکیل لخته های خونی چیست اما تصور می شود دلیل ایجاد آن ها التهاب شدید ناشی از بیماری کووید-۱۹ باشد.

به گمان دانشمندان، بروز التهاب در شریان های اصلی منتهی به مغز، علت مشکلات روانی مشاهده شده در برخی بیماران است.

سکته مغزی ویروس کرونا

پژوهش اخیر که در نشریه ی  The Lancet Psychiatry منتشر شده نشان داد شایع ترین آسیب مغزی ناشی از ابتلا به ویروس کرونا، سکته مغزی بود که در ۷۷ نفر (۶۲ درصد) از ۱۲۵ بیمار مورد بررسی دیده شده بود.

سکته مغزی ناشی از لخته خونی در مغز (سکته ایسکمیک)، سکته مغزی ناشی از خونریزی مغزی، سکته مغزی ناشی از التهاب عروق خونی مغز، نارسایی نامشخص مغزی (انسفالوپاتی)، التهاب مغز (آنسفالیت) و تغییر وضعیت روانی از جمله بروز مشکلات روانی، علائم شبه زوال عقل، افسردگی و اضطراب، موارد مشاهده شده در تعدادی از افراد حاضر در این پژوهش بودند.

دکتر بندیکت مایکل، از نویسندگان این پژوهش بیان کرد: «پزشکان باید از احتمال بروز چنین مشکلاتی در بیماران مبتلا به کووید-۱۹ و برعکس، احتمال ابتلا به کووید-۱۹ در بیماران مبتلا به سندرم های شدید عصبی و روانی آگاه باشند.»

اما دانشمندان دیگر می گویند این یافته ها نباید مردم را «خیلی نگران کند» چون احتمالاً موارد نسبتاً نادری در اغلب بیماران کرونایی محسوب می شوند.

مایکل شارپ، استاد دانشگاه آکسفورد می گوید: «نتایج این پژوهش به ما یادآوری می کند کووید-۱۹ چیزی فراتر از یک عفونت تنفسی است و ما باید ارتباط آن با دیگر بیماری ها را در نظر داشته باشیم.»

«با این حال فقط به این خاطر که چند متخصص به چند مورد اینچنینی در میان بیماران برخورده اند نمی توانیم مطمئن باشیم که این بیماری ها در اصل بر اثر کووید-۱۹ به وجود آمده اند یا فقط با یکدیگر همزمان شده اند.»

«به علاوه ما نمی توانیم تخمین بزنیم این بیماری ها در جمعیت بیشتری از افراد مبتلا به کووید-۱۹ تا چه حد شایع هستند. ما برای پرداختن به این تردیدها باید تحقیق کنیم.»

«با این حال مردم عادی نباید خیلی خود را به خاطر این بیماری های احتمالاً مرتبط با کووید-۱۹ نگران کنند چون احتمالاً در مبتلایان ویروس کرونا نسبتاً به ندرت اتفاق می افتند.»

پروفسور پل گارنر، کارشناس بیماری های عفونی دانشگاه لیورپول هم اظهار کرد: «من نگرانم هنوز زود باشد که بخواهیم در مورد تشخیص بیماری های روانی در افراد مبتلا به موارد شدید کووید-۱۹ اظهار نظر قطعی کنیم، کسانی که دچار نشانه هایی هستند که از آن ها برای تشخیص بیماری های بلند مدت روانی استفاده می شود.»

«در موارد عادی، بیماران نشانه هایی از خود بروز می دهند و پزشکان آن ها را برخلاف دانسته های قبلی خود تشخیص می دهند اما در مورد کووید-۱۹ ما هنوز نه می دانیم چه اتفاقی برای مبتلایان ویروس کرونا رخ می دهد و نه سیر طبیعی نشانه های عصب شناختی، روان شناختی و روان پزشکی کووید-۱۹ را می دانیم.»

«هنوز سؤالات زیادی هست که بی جواب مانده و قبل از آنکه با قطعیت بگوییم کووید-۱۹ باعث اختلالات روانی مثل روان پریشی می شود باید تحقیق کنیم.»

منبع: dailymail
دیجیاتو
بدون نظر

ورود