انکروچت ؛ سیستم ارتباطی مخفی که خلافکاران، سیاستمداران و سلبریتی‌ها استفاده می‌کنند

انکروچت ؛ سیستم ارتباطی مخفی که خلافکاران، سیاستمداران و سلبریتی‌ها استفاده می‌کنند

مقامات پلیس بریتانیا اعلام کرده اند که در جریان ردیابی و دستگیری ۷۴۶ سرشاخه های گروه های خلافکار، متوجه شده اند که برخی اعضای خانواده سلطنتی و سیاستمداران نیز در میان سلبریتی ها و شخصیت های ثروتمندی بوده اند که از همان سیستم تلفنی مخفی استفاده کرده اند. به ادعای پلیس نام های شناخته شده ای در میان ۶۰,۰۰۰ استفاده کننده از اپلیکیشن انکروچت (EncroChat) دیده می شود، اپلیکیشنی که ۱۰,۰۰۰ نفر از کاربران آن در بریتانیا هستند.

انکروچت (EncroChat)

دستگاه هایی که برای این اپلیکیشن پیام رسانی مطمئن و مخفیانه استفاده شده اند غیرقانونی نیستند و تا چند هفته پیش به صورت آنلاین در دسترس قرار داشتند، تلفن های همراهی که دارای سیستم اندروید با کمی تغییرات خاص بودند. اما این شبکه توسط نیروهای پلیس اروپا و با مشارکت آژانس جنایی ملی بریتانیا هک شده و سیستم ارتباطی رمزگذاری شده در این اپلیکیشن باز شد. سپس این اطلاعات در اختیار نیروهای پلیس منطقه ای قرار گرفت که از آن ها برای انجام موجی از دستگیری ها با نام عملیات ونتیک استفاده شد. منابع خبری تاکید کرده اند که انکروچت تنها در اختیار خلافکاران قرار نداشته و امنیت و فضای خصوصی که ایجاد می کرد باعث شده بود که افراد شناخته شده ای به آن جذب شوند.

انکروچت (EncroChat)

به گفته منابع خبری، شکی وجود ندارد که نام های بزرگی از این اپلیکشن و سیستم ارتباطی استفاده کرده اند. ماهیت این سیستم باعث شده که به یک ابزار ارتباطی مطلوب برای کسانی تبدیل شود که خواهان حریمی خصوصی و امن هستند نه تنها خلافکارانی که امور غیرقانونی خود را با آن انجام می دهند. گزارش دادگاهی در سال گذشته در مورد یک گروه خرید و فروش مواد مخدر که از این سیستم ارتباطی استفاده کرده بود، در ابتدا برای سلبریتی ها طراحی شده بود که از امنیت تماس های خود مطمئن نبودند. همچنین مقامات فرانسوی تایید کرده اند که اگر چه این سیستم توسط خلافکاران مورد استفاده قرار گرفته اما دستکم ده درصد از استفاده کنندگان از انکروچت نیز افراد بیگناه بوده اند.

انکروچت (EncroChat)

دیپاک ویج که مدیر موسسه حقوقی ABV Solicitors ادعا کرده  شکی وجود ندارد که اشخاص مهمی از کاربران انکروچت بوده اند. او در این باره چنین گفته است: «این تکنولوژی برای افرادی مانند خانواده سلطنتی، سیاستمداران، اشخاص دارای ارتباطات مهم و مدیرانی که نمی خواستند ارتباطات یا داده های حساسشان کشف شود بسیار مفید بود. اگر تنها خلافکاران از این چیزها استفاده می کردند، این دستگاه ها غیرقانوی اعلام می شد اما این ها غیرقانونی نبودند. پیش از این انکروچت یک کمپانی بسیار معتبر برای ارتباطات ایمن در سراسر جهان بود».

انکروچت (EncroChat)

این سیستم ارتباطی با پرداخت تا ۱,۵۰۰ پوند برای شش ماه، استفاده کاربران از سیستم ارتباطی ایمن انکروچت وی دستگاه های تلفن رمزگذاری شده را فراهم می سازد. یکی از ویژگی های این دستگاه این است که دستوری دارد که می توند به سرعت همه چیز را روی آن پاک کند. با هک شدن این سرویس ارتباطی پیچیده، در سراسر اروپا بیش از ۷۴۶ نفر دستگیر شدند. بیش از دو تن مواد مخدر، چندین قبضه سلاح و ۴۵ میلیون پوند پول نقد نیز کشف و ضبط شد.

بیشتر بخوانید: نصب اجباری بدافزار و اپلیکیشن های جاسوسی روی گوشی های گردشگران در مرز چین

منبع: dailymail
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود