خبرنگاران و هنرمندان و ورزشکاران و تحصیل کرده ها و سرمایه گذارانی که از ایران به کشورهای مختلف جهان مهاجرت می کنند، همگی هدف مشترکی ندارند و هستند افرادی که صرفا به منظور کسب حق شهروندی و گذرنامه دوم، به کشورها مراجعه کرده و سپس راهی ایران یا کشور ثالثی برای کسب و کار و زندگی و تحصیل می شوند.
در چند دهه اخیر، هر سال شاهد روند صعودی مهاجرت از ایران بودیم و به نظر می رسد اوضاع فلاکت بار اقتصاد کرونا زده امروز ایران با دلار بالای ۲۲۰۰۰ تومان، اکثریت را به رهایی از وضع موجود، ترغیب کرده است. خیلیها در سالهای اخیر از ایران رفته اند و بازگشته اند یا اصلا قصد بازگشت ندارند. در بین اهالی کوچ، خبرنگاران چون در رصد روزانه و هفتگی مخاطبان هستند، بیش از دیگران، رفتن و آمدنشان به چشم می آید.
از اتفاقات سال ۸۸ تا اوضاع اقتصادی یک دهه اخیر و هیاهوهای سیاسی و فرهنگی و هنری، همه سبب شد تا بعضی خبرنگاران، راهی بی بی سی فارسی، بعضی من و تو و دیگران راهی ایران اینترنشنال و ردایو فردا شوند. صدای آمریکا نیز مقصد سختی برای بسیاری از خبرنگاران داخلی بود.
از مطرح ترین خبرنگارانی که در سال های اخیر از کشور مهاجرت کرد و به نظر می رسد کوچ بی بازگشتی را در برنامه خود قرار داده است، مزدک میرزایی، گزارشگر مطرح برنامه های فوتبالی شبکه ۳ سیما است. او به ایران اینترنشنال رفت و با برنامه هت تریک، همکار فرشید منافی، مهدی رستم پور و دیگر خبرنگاران ایرانی شده است.
مزدک میرزایی مثل مهناز افشار، خیلی شیک از ایران رفت و وقتی در اروپا بود، خبر پیوستنش به این شبکه را رسانه ای کرد. او گفته بود که ماهانه ۱۰ برابر حقوق صدا و سیما، درآمد دارد و الان با وضعیت پوند سی هزار و اندی تومان، احتمالا درامدش بیشتر هم شده است. دستمزد های ماهانه خبرنگاران ایرانی ایران اینترنشنال تقریبا ۲ برابر بی بی سی فارسی است.
مهدی رستم پور از دیگر خبرنگارانی است که مهاجرت کرده اند. او در شبکه خبر و رادیو ورزش فعالیت داشت و در جام جم نیز شناخته می شد. از مسابقات جهانی کشتی در دانمارک در سال ۲۰۰۹ میلادی به کشور بازنگشت و درخواست پناهندگی داد. اکنون به عنوان خبرنگار آزاد فعالیت دارد. فرشید منافی، خبرنگار و گوینده رادیو جوان، با برنامه روی خط، مخاطبان زیادی دست و پا کرده بود. او هم از ایران رفت به رادیو فردا پیوست.
احمد صمدی و نیلوفر پور ابراهیم، دو خبرنگار ایرانی هستند که در سال ۱۳۹۸ به ایران اینترنشنال پیوستند. موضوعی که با توییت جنجالی مرتضی غرقی، خبرنگار شبکه خبر و مجری برنامه بدون مرز نیز مواجه شد و از اینکه به لندن مهاجرت کردند، ابزار تاسف کرد.
مهاجرت اسماعیل فلاح به انگلیس نیز فعلا تکذیب شده است.
خبرنگاران و روزنامه نگاران مقیم ایران که در ۲۰ سال اخیر از کشور مهاجرت کردند، مثل فرناز قاضی زاده (مجری بی بی سی فارسی) و مسیح علی نژاد (مجری صدای آمریکا)، صدها نفر را شامل می شود. اما به دلیل عدم نیاز به نام بردن افراد و سابقه کاری قبلی و فعلی آن ها، صرفا چهره های مطرح تلویزیونی و رادیویی را در این گفتار ارائه کردیم. به امید انکه شرایط کاری و زندگی برای همه ایرانیان در ایران عصر ۱۴۰۰ بهتر از ایران قرن چهاردهم هجری شمسی باشد. ما همیشه به دنبال«چرا» ها هستیم به جای اینکه دنبال پاسخ به «چطور» ها باشیم!
- حتما بخوانید: ۱۳ سوال عجیب و غریب ایرانیان از یکدیگر چیست؟
به جهنم.
برن که برنگردن
جهنم اینجاییه که توش زندگی میکنی داداش
ی عمر کار رسانه ایشون همینه القا کردن جهنم ب منو تویه ایرانی ،متاسفانه تو زمینه رسانه هوشو ذکاوتمونو بکار نمیبریم
برین مستندهای خود CNN رو در مورد شهراشون ببینید مخصوصا لس آنجلس قضیه هوم لساشون و نجسی شهرشون بخاطر نداشتن توالت عمومی
داداش شما که اهل مستندی یه چهارتا مستندم از پیشرفت های اقتصادی و رفاه اجتماعی شون ببین !!!
با این تفاسیر شما ، آمریکایی ها باید پشت مرزای ایران صف ببندن التماس پناهندگی کنن!
هیچ کشور بی عیب و ایرادی تو دنیا وجود نداره…دنبال آرمان شهر نباش.
کاش منم با خودشون میبردن?
مهاجرت همیشه در تاریخ بشر وجود داشته. ولی به عنوان آدمی که سه ساله کانادا زندگی می کنم بهتون بگم واقعیت مهاجرت با چیزی که از دوربین تلویزیون یا اینترنت میبینید تفاوتش از زمین تا آسمانه .
اتفاقا حرف شمارو خوب میفهمم
ملتی که فکر میکن تو تهران واسه مردم پول میریزن حتما در مورد خارج از ایران همین نظرو دارن
بیان اونجا فقط میتونن با کلاهبرداری پول دربیارن از بس تو ایران کلاهبرداری عادیه