منصرف شدن عربستان سعودی از خرید باشگاه نیوکاسل

منصرف شدن عربستان سعودی از خرید باشگاه نیوکاسل

ائتلافی که عربستان سعودی در پشت آن بود و قصد خرید باشگاه لیگ برتری نیوکاسل را داشت از مزایده ی این باشگاه کناره گیری کرده است.

صندوق سرمایه گذاری عمومی عربستان سعودی (PIF) از طرف های یک قرارداد سه طرفه بود که شرکت های PCP Capital Partners و Reuben Brothers جلودار آن بودند. این ائتلاف به دنبال خرید این باشگاه ورزشی از مایک اشلی، تاجر انگلیسی بود.

ائتلاف مذکور روز پنجشنبه ی گذشته در بیانیه ای اعلام کرد: «با کمال احترام برای جامعه ی نیوکاسل و جایگاه باشگاه فوتبال آن، ما تصمیم گرفته ایم که از علاقه ی خود به کسب مالکیت باشگاه فوتبال نیوکاسل یونایتد صرف نظر کنیم.»

«این تصمیم افسوس ما را به دنبال دارد چون شوق و علاقه ی زیادی برای سرمایه گذاری در شهر بزرگ نیوکاسل داشتیم و معتقدیم می توانستیم این باشگاه را به جایگاه سابقش، آنگونه که درخور هواداران آن است بازگردانیم.»

«متأسفانه طولانی شدن فرآیند کار تحت شرایط حاضر که با بلاتکلیفی جهانی همراه شده، سبب شده است سرمایه گذاری آینده ی ما دیگر موفقیتی از نظر اقتصادی نداشته باشد.»

ائتلاف مذکور همچنین اضافه کرد که نبود شفافیت در نتیجه ی شیوع جهانی ویروس کرونا وضعیت را پیچیده کرده است.

عربستان سعودی خرید باشگاه نیوکاسل

بعد از واگذاری باشگاه نیوکاسل در ماه آوریل، با تصمیم هیئت لیگ برتر فوتبال انگلیس قرار شد مزایده ی این باشگاه چند ماه دیگر برگزار شود.

هر مزایده ای در صورت موفقیت آمیز بودن، پیش از انتقال مالکیت، باید آزمون «مالکان و مدیران» فوتبال انگلیس را پشت سر بگذارد که شایستگی مالکان را مورد سنجش قرار می دهد.

پیشنهاد این انتقال مالکیت اما با اعتراض برخی، از جمله گروه های حقوق بشری رو به رو شده بود.

سازمان عفو بین الملل گفته بود علاقه ی عربستان سعودی به خرید باشگاه نیوکاسل نوعی «شستشوی ورزشی» (Sportswashing) و «ابزار تبلیغاتی برای دور کردن اذهان از سابقه ی هولناک این کشور در زمینه ی حقوق بشر» است. حدیث چنگیز، نامزد جمال خاشقجی، روزنامه نگار درگذشته، نیز گفته بود این انتقال مالکیت، وجهه ی لیگ برتر فوتبال انگلیس را «لکه دار» می کند.

گروه بزرگ رسانه ای beIN هم نسبت به نقش عربستان سعودی در پخش غیرقانونی مسابقات فوتبال اظهار نگرانی کرد و در نامه ای به لیگ برتر فوتبال انگلیس درباره ی «نقش مستقیم» عربستان سعودی در «راه اندازی، توسعه و اداره» ی یک سرویس پخش قاچاق نوشت.

اما برای بسیاری از هواداران باشگاه نیوکاسل خبر این انتقال مالکیت خوشحال کننده بود.

بعد از گذران ۱۳ سال تحت مالکیت مایک اشلی، تاجر انگلیسی مدیر برند Sports Direct، حالا به نظر می رسد که باشگاه نیوکاسل مدت بسیار طولانی ای محروم از سرمایه گذاری بوده است.

احتمالاً به همین دلیل هم بود که در نظرسنجی ای که از بیش از ۳،۳۹۷ هوادار باشگاه نیوکاسل در خصوص این انتقال مالکیت صورت گرفت، ۹۶/۷ درصد آن ها موافق این امر بودند.

تزریق پول از سمت مالکان خاورمیانه ای امر جدیدی در فوتبال اروپا محسوب نمی شود. چنانکه باشگاه منچستر سیتی دارنده ی چهار عنوان قهرمانی در لیگ برتر انگلیس، در سال ۲۰۰۸ توسط گروه ابوظبی یونایتد خریداری شد و باشگاه پاری سن ژرمن هم تحت مالکیت شرکت سرمایه گذاری قطر اسپورت، به یکی از چهار باشگاه برتر فوتبال اروپا تبدیل شده است.

هفته ی گذشته کشور بحرین ۲۰ درصد از سهام طرف فرانسوی باشگاه پاری سن ژرمن را خریداری کرد، که جدیدترین مورد از نفوذ فزاینده ی خاورمیانه در فوتبال اروپا به شمار می رود.

برای باشگاه نیوکاسل که در فصل قبل، سیزدهمین سال حضورش در لیگ برتر انگلیس را به اتمام رساند، تلاش برای یافتن مالکان جدید کماکان ادامه خواهد شد.

بیشتر بخوانید:

حقایقی خواندنی درباره زندگی «محمد بن سلمان»، ولیعهد ولخرج و جنجالی عربستان سعودی

منبع: cnn
مطالب مرتبط
بدون نظر

ورود