محققان بیمارستان سویژو زِنگدو در شهر سویژو چین بر این باورند که استفاده از عینک و حفاظت از چشمها میتواند تا حدی بر پیشگیری از ویروس کرونا (کووید ۱۹) مؤثر باشد. این محققان طی تحقیقی که به تازگی انجام شده به این نتیجه رسیدهاند که پوشش چشمها، از جمله عینک، میتواند خطر ابتلا به ویروس کرونا را تا حدی کاهش دهد.
حتماً بخوانید: محققان: ویروس کرونا سلول های مغز را می کشد
محققان بیمارستان سویژو ژنگدو میگویند افرادی که چشمهایشان را میپوشانند تا حدی نسبت به افراد دیگر از ابتلا به ویروس کرونا در امان هستند. این تیم تحقیقاتی پس از تحلیل شرایط ۲۶۷ بیمار مبتلا به ویروس کرونا در بیمارستانی در استان هوبِئی به این نتیجه رسیدند که فقط ۶ درصد از این افراد عینک داشتهاند و بیشتر از هشت ساعت طی روز را با حفاظت از چشمهایشان سر میکردند.
از سویی دیگر نیز با توجه به آنکه ۳۱.۵ درصد از کل جمعیت آن استان عینکی هستند و چشمهایشان به همان میزان زمان پوشیده است، میتوان نتیجه گرفت که حفاظت از چشمها میتواند تا حدی موجب پیشگیری از کرونا شود. در این تحقیق که در ماهنامهی جاما اُفتالمولوژی، ژورنال وابسته به جامعهی چشمپزشکان آمریکا، به چاپ رسیده، این تیم تحقیقاتی به رهبری ویبایو ژِنگ گفتهاند: «طی این مطالعهی گروهی که روی بیماران مبتلا به کووید ۱۹ و بستریشده در بیماستان سویژو چین انجام شده، در میان جمعیت عینکیهای این استان، تعداد کمتری نسبت به باقی افراد به ویروس کرونا مبتلا شدهاند که نشان میدهد استفاده از عینک ممکن است در پیشگیری از ابتلا به این ویروس کارساز باشد.»
با این حال متخصصان دیگر هشدار دادهاند بعید است که این نتیجهگیری قابل اطمینان باشد. در مقدمهای که با این مقاله همراه شده دکتر لیزا ماراگاکیز، دانشیار رشتهی داروسازی و همهگیرشناسی دانشگاه جان هاپکینز، توضیح میدهد که این تحقیق با محدودیتهای متعددی روبرو بوده است. در میان این محدودیتها به این مورد اشاره شده که جمعیت آماری این تحقیق فقط از میان بیماران یک بیمارستان انتخاب شده است که تعداد بسیار کوچکی محسوب میشود.
دکتر ماراگاکیز تأیید پیشگیری از کرونا به واسطهی استفاده از عینک و محافظت از چشمها را منوط به انجام تحقیقات بیشتر دانسته است و عنوان کرده «اینکه پوشش چشمها با عینک و یا هرگونه وسیلهی پوششی دیگر در اماکن عمومی تا چه حد میتواند همراه با استفاده از ماسک و رعایت فاصلهی اجتماعی مؤثر واقع شود و موجب پیشگیری از کرونا شود، منوط به انجام تحقیقات تکمیلی در این مورد است.»
دیگر مطالب خواندنی:
برای جلوگیری از پخش شدن ویروس کرونا حروف «پ» و «ب» را تلفظ نکنید!
ابتلا به ویروس کرونا دو خواهر را پس از ۵۰ سال جدایی به هم رساند
بدون نظر