وسایل پرکاربردی که نمی دانستید اختراع زنان هستند

وسایل پرکاربردی که نمی دانستید اختراع زنان هستند

ما هر روز از وسایلی استفاده می کنیم که جزئی از کارهای روزمره مان هستند. این وسایل به قدری رایج شده اند که فکر می کنیم از اول وجود داشته اند. اما حقیقت آن است که ۱۰۰ سال قبل، شاید حتی کمی هم بیشتر، افرادی مجبور شدند آن ها را در ذهن خود تصور کنند تا بتوانند آن ها را تبدیل به واقعیت کنند. با این حال، جالب تر از همه این است که بدانیم آن افراد زن بودند.

در ادامه با وسایل پرکاربردی آشنا خواهیم شد که اختراع زنان بودند و زندگی روزانه ی ما را ساده تر کردند.

۱- لوپه هرناندز – ضدعفونی کننده دست

در سال ۱۹۶۶ دانشجوی پرستاری جوانی در کالیفرنیا راهی ابداع کرد تا زمانی که دسترسی به آب و صابون نداشت بتواند دست های خود را تمیز کند. اسم این دانشجو لوپه هرناندز بود و او ایده ی ساخت ماده ای با ۶۰ تا ۶۵ درصد الکل را به نام خود ثبت کرد که قادر به از بین بردن و کاهش باکتری ها بود.

۲- آماندا جونز – تولید کنسرو هواگیری شده

در سال ۱۸۷۲، نویسنده و محققی به نام آماندا جونز یک روش هواگیری برای تولید کنسرو ابداع کرد که به آن «فرآیند جونز» می گفتند. این فرآیند شامل روشی برای حفظ و نگهداری مواد غذایی بود که در آن، محتویات مواد غذایی فرآوری  درون محفظه ای بی منفذ و خالی از هوا مهر و موم می شدند. آماندا جونز برای اختراعش ۵ حق انحصاری دریافت کرد. در سال ۱۸۸۰ او شرکت کنسروسازی و حفظ و نگهداری زنان را در شیکاگو تأسیس کرد که حامی سرسخت حقوق و حق رأی زنان بود.

۳- ریچل فولر براون – آنتی بیوتیک ضد قارچ

ریچل فولر براون یک شیمی دان آمریکایی بود که اولین آنتی بیوتیک ضد قارچ مؤثر را ساخت. کشف او نتیجه ی همکاری از راه دورش با میکروب شناسی به نام الیزابت لی هیزن بود. به لطف این دو زن، حالا در داروخانه های ما داروهای ضد قارچ برای درمان مشکلات قارچی مختلف به فروش می رسد.

۴- فلورنس لارنس – اولین چراغ راهنمای مکانیکی

فلورنس لارنس، بازیگر و مخترع، اولین چراغ راهنما و چراغ ترمز مکانیکی را به صنعت خودروسازی ارائه کرد. اختراع لارنس یک دسته ی علامت دهنده بود که روی سپر عقب ماشین نصب می شد. این دسته ی علامت دهنده که با فشار چند کلید در کنار صندلی راننده فعال می شد، جهت حرکت بعدی خودرو را به بقیه ی رانندگان اطلاع می داد. با این حال او موفق به ثبت اختراعش نشد.

۵- بت نزمت گراهام – لاک غلط گیر

بت نزمت گراهام یک ماشین نویس بود که به لطف ابداع لاک غلط گیر به یک مخترع تبدیل شد. بت برای درآمد بیشتر به یک بانک رفته بود تا در آنجا ویترین نویسی کند. در آنجا متوجه شد که ویترین نویس ها اشتباهات شان را با پاک کردن اصلاح نمی کنند، بلکه به جای این کار، روی اشتباه خود رنگ می کشند. و اینگونه بود که ایده ی ساخت یک مایع غلط گیر به ذهن او خطور کرد. بعد از چند سال، او با کمک معلم شیمی پسرش، فرمول شیمیایی این مایع را تکمیل کرد و در سال ۱۹۵۶ شروع به بازاریابی برای مایع غلط گیرش کرد که مخصوص ماشین نویسی بود.

۶- مری ون بریتن براون – دوربین مداربسته

مری ون بریتن براون که متولد نیویورک بود در سال ۱۹۶۶ سیستم حفاظت خانگی را اختراع کرد. این سیستم متشکل از یک دوربین در خارج خانه بود که به یک دستگاه کنترل در داخل خانه سیگنال می فرستاد و به این ترتیب اهل خانه می توانستند کسانی که بیرون خانه بودند را ببینند، صدایشان را بشنوند و در را با یک کنترل از راه دور باز کنند. مری جایزه ی کمیته ملی علم آمریکا را به خاطر این اختراع دریافت کرد که خیلی زود نه تنها به خانه ها بلکه در محیط های شغلی هم به کار گرفته شد.

۷- آنجلا روئیز روبلز – کتاب الکترونیکی

آنجلا روئیز روبلز یک معلم، نویسنده و مخترع اسپانیایی، بسیار جلوتر از زمانه ی خود بود که اولین نمونه ی مکانیکی کتاب الکترونیک را اختراع کرد. در سال ۱۹۴۹ روئیز اختراع خود را با نام «دایره المعارف مکانیکی» به ثبت رساند. هدف از ساخت این دستگاه افزایش دسترسی دانش آموزان به دانش به شکلی تعاملی تر بود. این کتاب یک دستگاه مکانیکی و الکتریکی بود که کلید، پیچ، چراغ و صفحات قابل اسکرول کردن داشت که این امکان را به دانش آموزان می داد که وسایل کمتری با خود حمل کنند. این دستگاه دربرگیرنده ی کتاب های الفبای اتوماتیک به تمامی زبان ها بود.

۸- مارگارت نایت – دستگاه تولید پاکت کاغذی کف صاف

مارگارت الوئیز نایت یک مخترع آمریکایی بود که صنعت تولید پاکت کاغذی را متحول کرد. در سال ۱۸۶۷ کارخانه ای به نام شرکت پاکت کاغذی کلمبیا وجود داشت که دو نوع پاکت کاغذی تولید می کرد: یک نوع که کف آن صاف بود و نوع دیگر که کف آن صاف نبود. پاکت های کاغذی کف صاف کاربردی تر بودند، چون گنجایش بیشتری داشتند و صاف می ایستادند، اما باید با دست ساخته می شدند، به همین خاطر گران تر بودند و کمتر استفاده می شدند. مارگارت در این شرکت مشغول به کار شد و ظرف یک سال به ساخت یک دستگاه کمک کرد که می توانست کاغذ را طوری تا و چسب بزند که به یک پاکت کاغذی کف صاف تبدیل شود.

۹- مری فلپس جیکوب – سینه بند امروزی

مری فلپس جیکوب که با نام کرس کرازبی هم شناخته می شود، یک حامی هنر و ناشر بود و بسیاری از نویسندگان تبعیدی ساکن پاریس که از نسل گمشده بودند توسط او به مردم معرفی شدند، چهره هایی همچون ارنست همینگوی، هنری میلر و چارلز بوکوفسکی. اما بالاتر از همه ی این ها او اولین سینه بند زنانه را اختراع کرد. شبی از شب های سال ۱۹۱۰، مری آماده می شد تا به یک مراسم رقص برود. او یک کرست به تن کرد که علاوه بر اینکه اصلاً راحت نبود، برای لباسی که پوشیده بود هم خیلی مناسب نبود. به همین خاطر خدمتکار شخصی اش را صدا زد و به او گفت که از جیبش دو دستمال بردارد و یک روبان صورتی و سوزن و نخ هم به او بدهد. اینگونه بود که او آستر و بندهای سینه بند را ساخت و نوع جدیدی از لباس زیر را به وجود آورد.

۱۰- مارگارت ویلکاکس – اولین بخاری ماشین

مارگرات اِی. ویلکاکس یک مهندس مکانیک آمریکایی بود که اولین بخاری ماشین را اختراع کرد. در سال ۱۸۹۳ مارگارت توانست اختراع بخاری ماشین را به نام خود ثبت کند که متشکل یک محفظه ی احتراق در زیر خودرو و چند لوله بود که آب گرم را منتقل می کردند. این سیستم هوا را از موتور به سمت داخل ماشین هدایت می کرد، تا مسافران ماشین گرم بمانند. این همان سیستم پایه ای است که در بخاری های ماشین امروزی هم کماکان مورد استفاده قرار می گیرد.

۱۱- آلیس اِچ پارکر – شوفاژ

آلیس اِچ پارکر یک مخترع آفریقایی – آمریکایی بود که در سال ۱۹۱۹ موفق به ساخت یک مخزن آب گرم شد که فراهم کردن گرمایش مرکزی برای خانه ها و ساختمان ها را ممکن می ساخت. اختراع او پیشرفت مهمی بود چون به ایمن ترین جایگزین برای اجاق های چوب سوز تبدیل شد. این سیستم متشکل از لوله هایی بود که امکان جا به جایی هوا را فراهم می کردند و گرمایی که به وسیله ی گاز طبیعی تولید شده بود از طریق آن ها به همه ی نقاط ساختمان می رسید.

۱۲- سارا گاپی – توستر

سارا گاپی یک مخترع انگلیسی بود که در پروژه های بزرگی در این کشور نقش داشت. او چندین وسیله برای استفاده ی خانگی اختراع کرد. یکی از آن ها که در واقع جد توسترهای امروزی است ، متشکل از یک صفحه ی کوچک بود که نان را گرم نگه می داشت. او و خانواده اش تنها در نیمه ی ابتدایی قرن نوزدهم ۱۰ اختراع به نام خود ثبت کردند. علاوه بر این، سارا گاپی برای بچه ها کتاب می نوشت و یک مدرسه ی خیریه برای دخترها هم تأسیس کرد.

بیشتر بخوانید:

زنان جسوری که سقف های شیشه ای را در هم شکستند؛ با ۲۰ زن پیشگام تاریخ آشنا شوید

با ۱۰ مورد از باهوش ترین زنان تاریخ آشنا شوید

 

تماشای این ویدئو را به شما پیشنهاد می کنیم:

منبع: brightside
بدون نظر

ورود