ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه که بسیاری او را تشنه قدرت بی پایان و دائمی می دانند بر اساس یک قانون جدید که بسیاری را غافلگیر کرده، می تواند بعد از پایان دوره ریاست جمهوری، سناتور مادام العمر کشورش باشد. یک منبع موثق مستقر در روسیه در این باره گفته است: « این روسیه است که در حال کپی برداری از سیستم منسوخ شده روسیه از اعضای مادام العمر در مجلس لردها است». پوتین ۶۸ ساله در یک واکنش بسیار نادر، این سیگنال را داده که به جای رییس جمهور بودن تا پایان عمر، ممکن است روزی کاخ کرملین را ترک کند. یک قانون غیرمنتظره جدید با عجله در پارلمان روسیه به تصویب رسیده که پوتین را در صورت ترک مقام ریاست جمهوری و بدنبال آن، به سناتور مادام العمر می کند.
این قانون توسط خود ولادیمیر پوتین پیشنهاد شده و مصونیت قانونی و حقوق او را تا پایان عمر تضمین می کند. شبکه خبری دولتی راشا تودی پیش بینی کرده که این قانون و تصویب آن «نشانه این است که شرایط برای انتقال نهایی قدرت در روسیه فراهم شده است». پوتین و هر رییس جمهوری که پس از وی به کرملین راه یابد بعد از سه ماه از پایان ریاست جمهوری فرصت خواهند داشت تا به عضویت مجلس فدراسیون روسیه که سنای روسیه به شمار می آید عضویت یافته و به صورت مادام العمر در این سمت باقی بمانند. این قانون تنها چند ماه پس از آن ارائه و تصویب می شود که ولادیمیر پوتین قانون اساسی را طوری تغییر داد تا بتواند تسلطی تزار گونه بر قدرت داشته و در سال های ۲۰۲۴ و ۲۰۳۰ نیز دو دوره شش ساله دیگر در مقام ریاست جمهوری بماند.
این تغییر در قانون اساسی به دنبال انتخاباتی کشوری که از سوی مقامات غربی محکوم شد، از نظر بسیاری نشانه این دانسته شد که پوتین به شدت به دنبال ماندن در قدرت تا سن ۸۳ سالگی است. همین موضوع باعث شد که برخی به گمانه زنی در مورد ظاهر پوتین در سن ۸۳ سالگی پرداخته و با نرم افزارهای پیر کننده، تصویر او را مجسم کنند. بیشتر مقامات دولتی روسیه بعد از رسیدن به سن ۷۰ سالگی، به صورت خود خواسته یا اجباری از مقام خود کناره گیری می کنند. از این رو، تصویب قانون جدید نشان دهنده این است که پوتین قصد دارد دیر یا زود جانشینی برای خود انتخاب کند یا اینکه سیاستی اطمینانی است در صورتی که پوتین به خاطر مشکلات جسمانی و بیماری ناچار به کناره گیری از مقام خود شود.
بر اساس قانون جدید، هفت نفر دیگر نیز می توانند جایگاه سناتور مادام العمر را داشته باشند، افرادی که «خدماتی فوق العاده به کشور داشته اند»، حرکتی که می تواند جایزه ای برای نزدیک ترین متحدان وی باشد. تا همین الان نیز ولادیمیر پوتین پس از استالین طولانی ترین حضور را در مقام رهبر کشور داشته است. او در آخرین روز سال ۱۹۹۹ میلادی به جای بوریس یلتسین به مقام ریاست جمهوری روسیه رسید. در جولای ۲۰۲۰، پوتین قانونی را امضا کرد که به وی اجازه می داد تا سال ۲۰۳۶ در قدرت بماند، حرکتی که با تغییر قانون اساسی روسیه همراه بود. در جریان یک رفراندوم یک هفته ای که با پیروزی ۷۸ درصدی پوتین همراه بود، تغییرات قانون اساسی تصویب شد اما بسیاری از کارشناسان و مقامات غربی این رفراندوم را همراه با تقلب و دستکاری آرا توصیف کرده اند. دوره اخیر ریاست جمهوری پوتین در سال ۲۰۲۴ به پایان می رسد.
پوتین از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۸ ریاست جمهوری کشور را بر عهده داشته و تنها از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۲ به خاطر محدودیت های موجود در قانون اساسی برای ریاست جمهوری، جای خود را به دمیتری مدودف داد و جایگاه نخست وزیر را داشت. اما از سال ۲۰۱۲ وی بار دیگر به ریاست جمهوری رسیده و سپس طول دوره ریاست جمهوری را به شش سال افزایش داد. با این وجود وی هنوز هم یک دهه جوان تر از جو بایدن ۷۸ ساله ای خواهد بود که شانس اصلی برای رسیدن به مقام ریاست جمهوری ایالات متحده دارد. منتقدان آقای پوتین را ثروتمندترین مرد جهان می دانند، ادعایی که همواره توسط کاخ کرملین رد شده است.
بیشتر بخوانید: داستان معشوقه ورزشکار و سری ولادیمیر پوتین و بدنیا آمدن دوقلوهای رییس جمهور روسیه
چگونه «ولادیمیر پوتین» برای رسیدن به قدرت مطلق و دائمی در روسیه برنامه ریزی می کند؟
با ولادیمیر پوتین تا ۲۰۳۶ میلادی؛ ۱۵ مورد از طولانی ترین دوران زمامداری در جهان
بدون نظر