یک نگهبان مرزی در کره شمالی در حالی که سعی داشت همراه نامزد خود از طریق مرز فرار کند به درون یخ ها افتاده و جان باخت. این سرباز از واحد نگهبان مرزی شهر موسان بعد از اینکه روی دریاچه یخ زده قدم گذاشت در نتیجه فرو رفتن در آب های یخ زده، غرق شد. به گفته منابع خبری از داخل کره شمالی، این سرباز که گفته می شود بیست و چند ساله بوده ه به تازگی با یک دختر دبیرستانی نامزد کرده بود و قصد داشتند برای داشتن آینده ای بهتر، از مرز منطقه موسان در استان هامگیونگ شمالی از کشور فرار کنند. این منطقه با شمال چین مرز مشترک داشته و برای عبور از آن باید از رودخانه تومن گذشت. رودخانه تومن در مرز کره شمالی با روسیه و چین واقع شده است.
گفته می شود که این دو در دسامبر گذشته سعی کرده بودند از روی این رودخانه یخ زده خود را به چین برسانند و نامزد سرباز کره ای پیش از او از روی رودخانه یخ زده عبور کرده است. بر اساس گزارش روزنامه Daily NK در این باره، اگر چه نامزد این سرباز اهل کره شمالی توانست بدون مشکل از روی رودخانه یخ زده عبور کند اما هنگام عبور سرباز مرزی، یخ شکسته و وی به درون آب یخ زده افتاد و غرق شد. پس از این ماجرا، یک نگهبان مرزی دیگر متوجه حفره ایجاد شده در یخ روی سطح رودخانه شده و مقامات امنیتی را در جریان ماجرا گذاشت. در ادامه نامزد نگهبان مرزی دستگیر شده اما هیچ تلاشی برای پیدا کردن نگهبان مرزی گمشده یا جنازه او صورت نگرفت.
بر اساس گزارش ها، مقامات کره شمالی گفته اند که این نگهبان مرزی «معمولاً فرمانبردار» بوده و همکارانش مدعی شده اند که نامزدش او را برای عبور از مرز و فرار از وطنش وسوسه کرده است. اما منابع خبری مدعی هستند که واحد نگهبان مرزی که این سرباز کره ای در آن خدمت می کرده سعی دارد با این ادعا توجهات را از واقعیت ماجرا دور کرده و این واقعیت با مخفی کند که سرباز نگون بخت خود قصد فرار از کشور را داشته است. در یکسال اخیر و با شیوع ویروس کرونا در چین و کره شمالی، مقررات امنیتی در مرزهای کره شمالی بسیار شدیدتر شده و شرایط برای شهروندان این کشور که قصد فرار دارند دشوارتر از قبل شده است. تاکنون چندین سرباز کره شمالی در حین مین گذاری مرزهای این کشور با چین به دلیل انفجار مجروح شده اند.
تاکنون مین گذاری تنها در مرز مشترک با کره جنوبی صورت می گرفت اما بعد از اینکه توجه فراریان از کره جنوبی به سمت چین تغییر پیدا کرد، مین گذاری در مرز با چین نیز آغاز شده است. این مین گذاری ها دستکم در دو استان از ۵ استان کره شمالی که با چین مرز مشترک دارند صورت گرفته است. تعداد شهروندان کره شمالی که سالانه از کشور فرار می کنند در سال ۲۰۰۹ به بالاترین حد خود رسید که کمی کمتر از ۳,۰۰۰ نفر بود اما از زمان به قدرت رسیدن کیم جونگ اون در سال ۲۰۱۱ و به دلیل سیاست های سختگیرانه او، این تعداد به شدت کاهش یافته و اکنون در حدود سالی ۱,۰۰۰ مورد است.
بیشتر بخوانید: تیرباران یک ماهیگیر در کره شمالی به جرم گوش دادن به رادیوهای بیگانه در دریا
کیم جونگ اون بیرحم ترین رهبر دنیا
تنها کشوری که از ایران بدتره
اگه اینجوره چرا گم نمیشی افغانستان؟