«جهان فراطبیعی»: آیا بشقاب پرنده و انرژی درمانی واقعی هستند؟

«جهان فراطبیعی»: آیا بشقاب پرنده و انرژی درمانی واقعی هستند؟

جهان فراطبیعی چیست؟ جهان هولوگرافیک چیست؟ فرق علم با ضد علم چیست؟ آیا بشقاب پرنده ها حقیقت دارند؟ آیا انرژی درمانی واقعا تاثیر دارد؟ آیا پیش بینی های نوستراداموس حقیقت دارد؟ فرق آسترولوژی با ستاره شناسی چیست؟ چرا رمال ها و فال گیرها پر طرفدار هستند؟

پاسخ به این سوالات جذاب به قلم دکتر محمدرضا توکلی صابری که سابقه‌ای طولانی در تالیف کتاب‌های علمی به زبانی شیوا و نثری نقادانه بر موضوعات غیرعلمی پذیرفته شده در میان بعضی از ما ها دارد، در کتاب جهان فراطبیعی در چهارصد و اندی صفحه ارائه شده است.

کتاب جهان فراطبیعی به شماری از موضوعات محبوب و پر مخاطب در جامعه ایران اشاره دارد. تلاش کرده با بررسی آنچه علوم غریبه و ماورالطبیعه می دانیم، به بررسی شگفتی های جهان و مرور روش‌های حقه بازها و رمالان و فال گیرها در تقلب در علم و بیان علوم کاذب بپردازد.

این کتاب درسال ۹۹ به قلم دکتر محمد رضا توکلی صابری منتشر شد. کتاب «علم چیست» از نشر اختران و شماری از کتاب های علمی از نشر مازیار و ثالث، به قلم ایشان منتشر شده است که راهنمای خوبی برای آشنایی با دنیای علم و هنر دانش ورزی یا همان ساینس است که معمولا ما درک درستی از مفهوم و مفاهیم و قلمرو آن نداریم و تصور می کنیم که هر چیز، علمی است.

نویسنده در مقدمه کتاب می گوید که در دورانی شگفت، زندگی می کنیم. دورانی که نسبت به تاریخ گذشته، بشر با روشنگری و آگاهی بیشتری رودرروست. دورانی که انسان، بقایا یا فنای خویش را به دست گرفته و از قید و بند ارواح خبیثه و نیروهای مافوق طبیعت رسته است. این کتاب تلاش کرده تا ذهن را از خرافاتی که در تفکر انسان ها نقش بسته و از جنس مافوق طبیعت و خزعبلاتی غیر علمی است، رها کند.

نویسنده کتاب تلاش کرده تا حاصل پژوهش های محققان بی شماری را در حوزه های روانشناسی، ستاره شناسی، فیزیک، باستان شناسی، زیست شناسی، دیرین شناسی، پزشکی، تاریخ و فلسفه گردآوری کند.

اگر عاشق دنیای طالع بینی و فال گیری هستید و به دنبال فهم مسائلی درباره جهان هولوگرافیک، فصل پایانی کتاب جهان فراطبیعی، تلاش کرده تا با اطلاعات علمی و تحلیل های مستند و مستدل، شما را با ذهن فریبکارتان آشنا کند و خط بطلانی بکشد بر خرافاتی که عده‌ای دنبال می‌کنند و عده‌ای هم از این خزعبلات، نانی به دست می‌آورند.

کتاب جهان فراطبیعی، یک سخن مهم دارد. سخنی که لیندا الدر و ریچارد پل در کتاب ارزشمند «تفکر انتقادی: Critical Thinking» به آن اشاره کرد. درست اندیشیدن و علمی اندیشیدن و آگاهانه زیستن. برای آگاهانه زیستن و درست زندگی کردن، باید اصول درست فکر کردن را فرا بگیریم تا ذهن ما، بانک اطلاعات مغشوش از داده‌های غیر راستی آزمایی شده و غیر علمی، نباشد.

برای اینکه از «ذهن فریبکار» خلاص شویم و اطلاعات درست را جایگزین اطلاعات غیرعلمی و غیر آزمون پذیر کنیم، بایستی خوب خواندن و درست خواندن و درست اندیشیدن را که مهارت های مهم برای آگاهانه زیستن و خوب آموختن است را فرا بگیریم. آری! هنر درست و شفاف اندیشیدن، سخت‌ترین کاری است که باید در طول زندگی انجام دهیم . . .اما این مهارت را باید آموخت. چون ارث پدری نیست . . .

کتاب علم چیست اثر دکتر محمد رضا توکلی صابری و کتاب تفکر انتقادی نوشته لیندا الدر

همه تلاش نویسنده کتاب جهان فراطبیعی در فصولی که در زیر فهرست شده است آن بوده که به ما یادآوری کند که برای آگاهانه زیستن و خوب آموختن، بایستی متفکر منصف و نقاد باشیم و عالمانه به دنیای مدرن نگاه کنیم و ذهن را از خرعبلات غیرعلمی، خلاص کنیم. بهترین راه، اتکا به علم برای فهم سره از ناسره است.

فصل اول کتاب، در واقع خلاصه ای است از کتاب علم چیست به قلم همین نویسنده از همین ناشر. در فصل دوم، مروری جالب به قوانین طبیعت دارد که بدون فهم آن ها، درک سره از ناسره برای ما میسر نیست. در فصول سوم به بعد، اهتمام زیرکانه و علمی نویسنده در بیان خرافات و توهماتی که گاها درست پنداشته میشود، روایت می‌شود تا با زبان علم، به نادرستی برخی از پندارهای غیر واقعی خود پی ببریم.

نویسنده مطالب خود را با ذکر جمله ای جالب از بارنوم تیلر (شومن آمریکایی) آغاز می کند که می گفت: هر دقیقه یک هالو به دنیا می آید. سپس به تعریف عصر جدید می پردازد و بیان خزعبلاتی به نام پیشگویان آینده و خرافات عصر فضا شامل موجودات ٖآسمانی که به کره زمین می آیند و قدرت شفا بخشی بلورها و بشقاب پرنده های مرموز و . . . می‌پردازد.

کتاب جهان فراطبیعی
تصویر روی جلد کتاب جهان فراطبیعی نوشته دکتر محمد رضا توکلی صابری
تصویر پشت جلد کتاب جهان فراطبیعی

این کتاب تلاشی است برای حرکت به سمت باورهای درست و علمی به جای پنداشت های غیرعلمی که قابل استدلال در مختصات علم عصر مدرن نیستند. به قول برتراند راسل، چیزی که مردان علم را متمایز می کند، باور آن ها نیست، بلکه چگونه و چرا آن را باور دارند.

جامعه شناسی خودمانی ایرانیان و دنیای فراطبیعی

نویسنده یک تلنگر به فرهنگ عامه ایرانیان می‌زند و به بیان جامعه شناسی خودمانی ایرانیان نیز می‌پردازد و می نویسد: ما ایرانیان، و به طور عموم مسلمانان، به علت یک خواب هزار ساله و معطل کردن خرد و عقل خود و ترجیح تقلید و ایمان بر آن ها، در برابر خزعبلات عصر جدید به شدت آسیب پذیریم. علاوه بر این، هر چیز چاپ شده را مستند و واقعی می پنداریم.

نویسنده اضافه می کند که هر چیزی که ادعای افزایش معرفت و شناخت بشر را دارد باید به شیوه علمی و دقیق مورد مطالعه قرار بگیرد و هیچ گاه نباید بدون دلیل، به تمسخر و استهزای آن پرداخت.

نقد کتاب «جهان فراطبیعی» بر کتاب «جهان هولوگرافیک»

کتاب جهان هولوگرافیک، نظریه ای بر توضیح توانایی های فراطبیعی ذهن و اسرار ناشناخته مغز و جسم نوشته مایکل تالبوت با ترجمه داریوش مهرجویی که نشر هرمس منتشر کرده است و ده ها چاپ داشته، از جمله کتاب هایی است که در کتاب جهان فراطبیعی به آن اشاره شده است.

تصویر روی جلد کتاب جهان هولوگرافیک نوشته مایکل تالبوت با ترجمه داریوش مهرجویی

در کتاب جهان فراطبیعی، دکتر صابری تلاش کرده است تا در صفحات پایانی این کتاب، به نقد ادعاهای مایکل تالبوت در کتاب جهان هولوگرافیک بپردازد.

تصویر صفحه ۴۰۵ کتاب جهان فراطبیعی در نقد محتوای کتاب جهان هولوگرافیک اثر مایکل تالبوت

فصول کتاب جهان فراطبیعی

  • فصل اول: عصر جدید و رونق شبه علم و ضد علم.
  • فصل دوم: قوانین طبیعت.
  • فصل سوم: پاراپسیکولوژی چیست؟
  • فصل چهارم: آسترولوژی یا احکام نجوم.
  • فصل پنجم: هومیوپاتی.
  • فصل ششم: بشقاب پرنده و شی پرنده ناشناس.
  • فصل هفتم: فون دانیکن و فضا نوردان باستانی.
  • فصل هشتم: ولیکوفسکی و تصادم جهان ها.
  • فصل نهم: نوستراداموس و پیشگویی آینده .
  • فصل دهم: رهنمودهایی برای درست اندیشیدن.
  • فصل یازدهم: طب سوزنی.
  • فصل دوازدهم: انرژی درمانی.
  • فصل سیزدهم: شبه علم و ضد علم و دوران پست مدرن.
  • فصل چهاردهم: سایمنتولوژی ،عرفان کیهانی و فرادرمانی.
  • فصل پانزدهم: جهان هولوگرافی، جهان هپروتی و جهان هالوسالاری.

دیدگاه و نظرات خود را درباره جهان فراطبیعی از طریق بخش کامنت به اشتراک بگذارید.

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود