رویا افشار متولد ۱۳۳۹ در شهر آبادان استان خوزستان، بازیگر نقش نانسی در فیلم «مامان» موفق شد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن را در سی و نهمین جشنواره فیلم فجر کسب کند.
او این جایزه را در حالی بدست آورد که رقبای مهمی در کاندیداتوری سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن جشنواره سی و نهم داشت. سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن نیز برای نقش آفرینی در فیلم ابلق به کارگردانی نرگس آبیار، به گلاره عباسی رسید.
فیلم مامان که یکی از فیلم های موفق جشنواره سی و نهم بود و بخاطرش، رویا افشار توانست به مهم ترین جایزه دوران بازیگری خود دست یابد، توسط آرش انیسی کارگردانی شده است و مجید برزگر آن را تهیه کنندگی کرد.
فیلم مامان در بخش بهترین بازیگر نقش اول مرد، بهترین بازیگر نقش مکمل مرد و بهترین فیلمنامه نیز نامزد سیمرغ بلورین جشنواره سی و نهم شده بود. داستان یک مامان است که با وجود طلاق از شوهرش، برای خواهر و برادرهایش همان ناسی دختر آبادان دوست داشتنی است. اما برای پسرهایش، پیرزن بد اخلاق است. با تاکسی، مسافرکشی می کند.
مامان، ابلق و شیشلیک احتمالا در فهرست گیشه های پر فروش سینمای ایران در سال ۱۴۰۰ شمسی قرار بگیرد.
رویا افشاری در فیلم مامان در کنار امیر نوروزی، عرفان ابراهیمی، امیر شمس و شقایق شوریان قرار گرفت که چهره های نام آشنایی برای اهالی پرده نقره ای نیستند.
رویا افشار یا رویا افشاری نسب بازیگر سینما و تلویزیون است و از پیشکسوتان بازیگری محسوب می شود. خانم رویا افشار را در تئاتر و برنامه های ژانر کودک در دهه شصت به یاد داریم.
رویا افشار دانش آموخته معماری است و در سال ۱۳۵۵ طراحی دکور انجام می داد. در سال پنجاه و هشت با تئاتر به حوزه هنرهای نمایشی آمد و بیش از ۳۰ سال کار هنری را در کارنامه دارد. از سال ۱۳۶۷ تا سال ۱۳۸۰ به دلایل نامشخصی ممنوع الکار بود و دوباره از دهه هشتاد شاهد نقش آفرینی های دوباره رویا افشار در سینما و تلویزیون بودیم.
رویا افشار در تلویزیون ایران از اوایل دهه شصت حضور داشت. سریال آینه در سال شصت و چهار یکی از بازی های خاطره انگیز رویا افشار بود.
پس از آن در سریال در خانه در سال ۶۶ حضور یافت. سریال راویان اخبار، سریال سیب ترش، سریال آهوی ماه نهم، سریال کمربندها را ببندیم، سریال بایرام، سریال دست بالای دست و سریال خانواده دکتر ماهان از جمله سریال هایی بود که شاهد نقش آفرینی رویا افشار در آن بودیم.
رویا افشار در سینمای ایران نیز در ۱۳ فیلم حضور داشت. فیلم مامان، فیلم سرکوب، فیلم ایستگاه اتمسفر، فیلم سه ماهی، فیلم عصر بارانی، فیلم خسته نباشید، فیلم دایناسور، فیلم معامله، فیلم تیک، فیلم تحفه ها، فیلم در انتظار شیطان و فیلم شاید وقتی دیگر.
اظهارات رویا افشار در زمان دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن جشنواره فیلم فجر ۹۹ را در ویدیو زیر تماشا کنید.
رویا افشار که سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر ۹۹ را کسب کرد، صفحه ای در اینستاگرام و توییتر ندارد. او هنوز در برنامه دورهمی و خنداونه شبکه نسیم حضور نیافته و اطلاعاتی درباره همسر وی در دسترس نیست.
اگر نظر و دیدگاهی درباره نقش آفرینی های رویا افشار در سینما و تلویزیون ۳۰ سال اخیر دارید، مراتب را از طریق بخش کامنت به اشتراک بگذارید.
- حتما بخوانید: راهنمای استخدام در دستگاههای دولتی در سال ۱۴۰۰
بدون نظر