بیش از ۳،۸۱۴ فرهنگ مختلف در دنیا وجود دارد که هر یک از آن ها آداب و رسوم مخصوص به خود را دارند. گرچه برخی از آن ها با ظهور مدرنیته روش ها و سنت های قدیمی را رها کردند اما هنوز هم سنت هایی مثل پرت کردن دندان وجود دارد که برای مردم بقیه ی دنیا قابل درک نیست.
در ادامه با تعدادی از عجیب ترین سنت های کشورهای مختلف دنیا آشنا خواهیم شد.
۱- برپا کردن آتش در روز عید پاک – آلمان
آلمانی ها شب قبل از عید پاک آتش بزرگی در نقاط مختلف آلمان برپا می کنند. این سنت بسیار قدیمی است و آن ها با این کار به استقبال بهار می رود و ارواح خبیثه ی زمستانی را دور می کنند.
در برخی نقاط آلمان، عمدتاً در ایالت نوردراین-وستفالن، برای رونق کشاورزی، چرخ چوبی بزرگی را به آتش می کشند و از سراشیبی به پایین می غلتانند.
۲- هورت کشیدن – ژاپن
هورت کشیدن و ملچ و ملوچ کردن هنگام خوردن غذا را گرچه در بیشتر کشورها امر ناپسندی می دانند اما در ژاپن اصلاً اینگونه نیست. در حقیقت ژاپنی ها اگر نودل تان را با سر و صدا نخورید این کار را بی ادبانه می دانند.
۳- گذاشتن پول در غذا – بولیوی
در بولیوی مردم با گذاشتن سکه درون کیک، به پایان رسیدن سال را جشن می گیرند و به استقبال سال نو می روند. آن ها اعتقاد دارند هر کسی که سکه را پیدا کند سال آینده شانس با او یار خواهد بود.
۴- پرت کردن دندان – یونان
در یونان وقتی دندان کودکی می افند آن را به پشت بام پرت می کنند. آن ها هنگام پرت کردن دندان آرزو می کنند دندان دائمی که به جای آن درخواهد آمد قوی و سالم باشد.
۵- پرتاب گوجه فرنگی – اسپانیا
لا توماتینا جشنواره ای در اسپانیا است که شرکت کنندگان آن به یکدیگر گوجه فرنگی پرتاب می کند. این جشنواره ی مفرح چندان قدمتی ندارند و از سال ۱۹۴۵ آغاز شده است. جشنواره ی لا توماتینا حالا هر ساله در آخرین چهارشنبه ی ماه اوت برگزار می شد.
این سنت به دست چند کودک آغاز شد. این کودکان سعی داشتند خود را به جشنواره ای برسانند که بر حسب تصادف چند نفر را به زمین انداختند و آن ها هم از عصبانیت شروع به پرتاب کردن چند خوراکی کردند. این جشنواره البته قوانینی هم دارد، مثلاً اینکه باید گوجه فرنگی ها را قبل از پرتاب له کنند و دیگر اینکه به یکدیگر احترام بگذارند تا به همه خوش بگذرد.
۶- خوردن بستنی – مغولستان
ما گرچه در روزهای گرم تابستان از خوردن بستنی لذت می بریم اما در مغولستان مردم ترجیح می دهند در سردترین روزهای سال بستنی بخورند. در خیابان های مغولستان دستفروش هایی هست که بستنی ها را بدون نیاز به فریزر، در جعبه های مقوایی می فروشند چون دمای هوا در آنجا می تواند به منفی ۳۰ درجه سانتیگراد برسد.
۷- انتخاب سرنوشت خود – کره جنوبی
مردم کره جنوبی به اولین جشن تولد بچه های خود معنای ویژه ای می دهند چون آن ها در آن روز سرنوشت خود را انتخاب می کنند.
بر اساس این سنت، چیزهای مختلفی مانند کتاب، پول و قلمو را جلوی کودک می گذارند. هر چه که کودک انتخاب کند، آینده اش را پیش بینی خواهد کرد. مثلاً اگر کودکی پول را انتخاب کند، یعنی ثروتمند خواهد شد و اگر کتاب را انتخاب کند یعنی فرد باهوشی خواهد شد.
۸- پریدن از روی صندلی – دانمارک
تقریباً هر کشوری سنت های مخصوص به خود را برای جشن گرفتن شب سال نوی میلادی دارد. در دانمارک هم همینگونه است. پیش از آنکه ساعت به ۱۲ نیمه شب برسد، دانمارکی ها روی صندلی می روند و آماده می شوند تا به محض آغاز سال جدید از رویش بپرند. اگر کسی فراموش کند که از در لحظه ی شروع سال بپرد، این را بد یمن می دانند.
۹- کوتاه کردن موها تنها یک بار در تمام عمر – چین
هوانگ لو رد یائو روستایی در چین است که به زنانش که بلندترین موها در دنیا را دارند مشهور است. آن ها معمولاً موهای خود را زیر روسری جمع می کنند. با این حال در جشنواره ای که در این روستا برگزار می شود موهای خود را باز می کنند، می شویند و شانه می زنند. متوسط قد موهای آن ها حدود یک متر است.
زنان یائو به این دلیل موهای خود را کوتاه نمی کنند که اعتقاد دارند عمرشان را طولانی می کند. آن ها تنها یک بار در عمر خود یعنی در سن ۱۸ سالگی موهای خود را کوتاه می کنند که نمادی از «آیین گذر» است و آمادگی یک دختر برای ازدواج را نشان می دهد.
بدون نظر