دیوار مرزی آمریکا – مکزیک به فروش گذاشته شد!

دیوار مرزی آمریکا – مکزیک به فروش گذاشته شد!

تامی فیشر سال گذشته با صرف ۳۰ میلیون دلار کار ساخت یک دیوار خصوصی ۴/۸ کیلومتری را در مرز آمریکا و مکزیک در ایالت تگزاس به پایان رساند. این مرد ۵۱ ساله حالا به دنبال خریداری برای دیوار خود می گردد.

فروش این دیوار کار ساده ای به نظر نمی رسد، چون جو بایدن انجام ساخت و ساز بر روی دیوار مرزی ای که رئیس جمهور قبلی آمریکا پروژه اش را کلید زد را محدود کرده است (گرچه وزیر امنیت داخلی آمریکا در ماه آوریل اعلام کرد شاید دولت بایدن بخش های خالی مانده ی دیوار فعلی را پر کند). ماه گذشته بایدن ۲/۲ میلیارد دلاری که در دولت ترامپ برای ساخت یک دیوار مرزی در نظر گرفته شده بود را به بخش نظامی اختصاص داد.

دیوار فیشر که در امتداد ریو گرانده، سومین رود طویل آمریکا بنا شده، از ۱۵ هزار تیر فولادی به ارتفاع ۵/۴ متر ساخته شده که میان هر کدام ۱۲ سانتیمتر فاصله است.

فیشر می گوید با پیروزی دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۶ کم کم به فکر ساخت این دیوار به عنوان یک پروژه شخصی افتاد. فیشر که از اهدا کنندگان مالی حزب جمهوری خواه است و بارها در شبکه فاکس نیوز حضور یافته است، می گوید: «با خودم می گفتم خیلی جالب می شود. یک پروژه ی به یادماندنی می شود مثل سد هوور.»

در سال ۲۰۱۹، سازمان We Build the Wall ، نهادی که کار آن جذب سرمایه جمعی برای ساخت دیوار مرزی است، مبلغ ۶/۹ میلیون دلار به شرکت ساخت و ساز فیشر به نام Fisher Industries پرداخت تا یک دیوار ۸۰۴ متری در نیومکزیکو بسازد.

مؤسس سازمان We Build the Wall برایان کالفج، یک کهنه سرباز آمریکایی و یکی از مدیران آن، استیو بنون، استراتژیست ارشد سابق کاخ سفید است.

در اواخر سال ۲۰۱۹، فیشر پس از دریافت ۱/۵ میلیون دلار دیگر شروع به ساخت دیوار دیگری در تگزاس کرد. او بعدها راه خود را از این سازمان جدا کرد و ساخت دیوار دوم را ادامه داد. هزینه ی ساخت این دیوار به ۳۰ میلیون دلار رسید که ۲۰ برابر برآورد اولیه بود.

در سال ۲۰۱۹، کالفج، بنون و دو تن دیگر به کلاهبرداری ۲۵ میلیون دلاری از اهدا کنندگان مالی سازمان We Build the Wall متهم شدند. بنون پیش از دادگاهی شدن، حکم عفو دونالد ترامپ را دریافت کرد. ترامپ این حکم را درست پیش از اتمام دوران ریاست جمهوری اش برای بنون صادر کرد. کالفج بعدها به کلاهبرداری مالیاتی هم متهم شد.

همکاری فیشر با سازمان We Build the Wall به او کمک کرد بیش از ۲ میلیارد دلار قرارداد از دولت ترامپ برنده شود و این در حالی بود که بخشی از ساخته های او به دلیل مشکل طراحی و ساخت ضعیف مشکل ساز شده بودند.

دیوار فیشر جدا از مشکلات ساختاری اش، واکنش منفی گروه های طرفدار محیط زیست و ساکنان مناطق حوالی آن را به دنبال داشته که مخالف این دیوار هستند. آن ها می گویند این دیوار در فاصله ی بسیار کمی از رود ریو گرانده ساخته شده و می تواند باعث تشدید سیل شود.

سال گذشته یک نهاد حفاظت از محیط زیست در آمریکا به نام National Butterfly Center از سازمان We Build the Wall و شرکت ساخت و ساز فیشر شکایت کرد. علت شکایت احتمال ایجاد تداخل در جریان آب رود توسط دیوار مرزی و وقوع سیل در دو طرف دیوار بود. کمیته ی آب و مرزهای بین المللی آمریکا هم از شرکت فیشر شکایت کرد. این کمیته می گفت تغییر مسیر آب به دلیل ساخت دیوار می تواند باعث جا به جایی مرز میان آمریکا و مکزیک شود.

علیرغم این دو شکایت، فیشر به صرف پول برای پروژه ی دیوار مرزی ادامه داد چون معتقد بود دارد «لامبورگینی» دیوارها را می سازد و یک نفر آن را خواهد خرید.

او امیدوار است به دلیل آنکه کنترل مرزها برای کشور آمریکا هنوز یک معضل محسوب می شود، دولت فدرال برای خرید این دیوار خصوصی پیش قدم شود.

آمریکا در ماه مه سال میلادی جاری با بیش از ۱۸۰ هزار مهاجر در مرز جنوب غربی خود رو به رو شد که بیشترین میزان در ۲۰ سال گذشته بود. بیش از ۵۰ هزار نفر از طریق روستای ریو گرانده یعنی جایی که دیوار ۸ کیلومتری فیشر بنا شده، خود را به خاک آمریکا رساندند.

منبع: insider
بدون نظر

ورود