ارتش اندونزی به آزمایش جنجالی باکرگی سربازان زن خود پایان داده است. این خبر را آندیکا پرکاسا، رئیس ستاد ارتش اندونزی هفته ی گذشته اعلام کرد.
در آنچه که به آزمایش «دو انگشتی» معروف است، پزشکان انگشتان خود را داخل واژن سربازان زن فرو می بردند تا از دست نخورده بودن پرده هایمن و باکره بودن آن ها مطمئن شوند.
به گفته ی سازمان دیده بان حقوق بشر، ارتش اندونزی دهه ها از این آزمایش «توهین آمیز، غیرعلمی و تبعیض آمیز» استفاده کرده بود. این آزمایش اولین بار در دهه ی ۱۹۶۰ صورت گرفت و گاهی بر روی زنانی که با خانواده های نظامیان وصلت می کردند هم انجام می شد.
آن هایی که در این آزمایش «رد می شدند» شاید به خاطرش مجازات نمی شدند اما همه ی زنانی که در اینباره با سازمان دیده بان حقوق بشر صحبت کرده بودند، این آزمایش را دردناک، شرم آور و تروماتیک عنوان کردند.
سازمان جهانی بهداشت می گوید استفاده از پرده هایمن برای اثبات باکرگی هیچ ارزش علمی ندارد. سازمان ملل نیز که خواستار توقف این آزمایش شده در اینباره می گوید: «ظاهر پرده هایمن نشانه ی قابل اتکایی برای تشخیص دخول نیست و هیچ آزمایش شناخته شده ای که بتواند سابقه ی دخول واژینال را ثابت کند، وجود ندارد.»
ارتش اندونزی قبلاً این آزمایش را برای اثبات پاکدامنی سربازان زن ضروری می دانست. در سال ۲۰۱۵، فرمانده ی سابق نیروهای مسلح اندونزی، ژنرال موئلدوکو گفت هیچ راه دیگری برای تشخیص نجابت سربازان زن وجود ندارد.
اما رئیس ستاد ارتش اندونزی ماه گذشته در کنفرانسی به فرماندهان ارتش اعلام کرد تنها معاینات پزشکی مرتبط با استخدام سربازان و آموزش آن ها باید انجام گیرد.
پرکاسا گفت: «هیچ معاینه ی پزشکی دیگری جز با این هدف صورت نخواهد گرفت. مواردی هست که به این هدف مربوط نمی شود و ما دیگر حق انجام چنان معاینه ای را نداریم. ما باید همان معایناتی را بر روی سربازان زن انجام دهیم که بر روی سربازان مرد صورت می گیرد.»
این ژنرال هفته ی گذشته پایان انجام آزمایش باکرگی در ارتش اندونزی را رسماً تأیید کرد.
در بیانیه ای که به تأیید سخنگوی ارتش اندونزی رسیده، آمده است: «یکی از چیزهایی که در این آزمایش بررسی می شد پارگی یا پارگی حدودی پرده هایمن بود که حالا دیگر انجام نمی شود.»
آزمایش های باکرگی هنوز در برخی نقاط دنیا رواج دارند. تازه امسال بود که پاکستان انجام آزمایش باکرگی در معاینات مربوط به تجاوزات جنسی را غیر قانونی اعلام کرد. در سال ۲۰۱۷ آزمایش باکرگی در افغانستان هم غیر قانونی شد اما به گفته ی سازمان دیده بان حقوق بشر، این آزمایش کماکان در این کشور صورت می گیرد.
چه آزمایش دقیق و علمی ای! چه اسم با مفهومی هم داره! آزمایش «دو انگشتی» ???
حالا مگه می خوان برن صومعه که لازمه باکره باشند؟
اِ وا. خاک عالم
خاک بر سر آن ها، ولی فقط آن کسای که دو انگشت کردن زن بودن، یا مرد????????