لوگوی BBC 1.8 میلیارد دلار قیمت دارد. به همین خاطر است که زمانی که یک شرکت تصمیم به تغییر لوگوی خود می گیرد باید خیلی دقت به خرج دهد. و این تنها یک ریسک اقتصادی نیست چرا که اگر لوگو به درستی طراحی نشود، برند ممکن است هویتش را از دست بدهد. خوشبختانه برخی شرکت های مشهور این ریسک را کرده اند و بعد از مدتی به لوگویشان سر و شکل مدرن تری داده اند که در Bright Side نگاهی به ۱۵ نمونه از آن ها می اندازیم.
۱- توئیتر
لوگوی معروف توئیتر بعد از چند طراحی و بازطراحی در سال ۲۰۱۲ مورد استفاده قرار گرفت. در طراحی این لوگو از کلیپ آرت های طراحی شده توسط گرافیست انگلیسی، سایمون آکسلی استفاده شده است.
۲- اپل
عمر لوگوی نخست اپل که آیزاک نیوتن را نشان می داد، کوتاه بود. آن طرح که توسط ران وین خلق شده بود تنها یک سال پس از ظهورش با لوگویی که امروزه می شناسیم جایگزین شد. لوگوی اپل چندین بار رنگ عوض کرد و در نهایت بر روی مشکی توافق شد.
۳- کنن
لوگوی اوریجینال کنن، از سال ۱۹۳۴ یک بوداسَف را نشان می دهد و البته با دیکته ای متفاوت نوشته می شد. در سال ۱۹۵۶ لوگوی قرمز جدید مورد استفاده قرار گرفت.
۴- آمازون
این شرکت که توسط جف بزوس بنیانگذاری شده است با هر تغییر لوگویش را ساده تر کرده است. در آغاز، نشانی وبسایت شرکت نیز در لوگو لحاظ شده بود. در سال ۲۰۰۰، com حذف شد و فلشی a را به z متصل کرد که نشانگر نوع کسب و کار شرکت است (حروف الفبای انگلیسی و کتاب).
۵- نینتندو
از سال ۱۸۸۹ تا ۱۹۵۰ لوگوی نینتندو به زبان ژاپنی نوشته شده بود. بعد در سال ۲۰۱۶ لوگوی کنونی با نوشته ی انگلیسی جایگزین لوگوی پیشین شد.
۶- فورد
از زمان رونمایی از اولین لوگوی کمپانی فورد تا کنون، ۱۰ بار لوگوی این شرکت دستخوش تغییر شده و در حال حاضر هم لوگوی آبی رنگ کنونی که شبیه پلاک طراحی شده مورد استفاده قرار گرفته است.
۷- برگر کینگ
این رستوران زنجیره ای چندملیتی امریکایی کارش را با نام «اینستا برگر کینگ» و لوگوی بیرنگ خورشید در حال برآمدن در سال ۱۹۵۳ شروع کرد. بعدتر این شرکت از صاحب اولیه اش خریداری شد و به برگر کینگ تغییر نام داد و در لوگوی جدیدش از طرح های پر رنگ و آب تر استفاده کرد. لوگوی کنونی از ۲۱ دسامبر ۲۰۲۰ مورد استفاده قرار گرفته است.
۸- آدیداس
آدیداس لوگوی کنونی این شرکت را از یک برند فنلاندی تولیدکننده ی کفش های ورزش خریداری کرد. شرکت فنلاندی از این لوگو در محصولات شان در طول المپیک تابستانی ۱۹۵۲ استفاده کرده بود. سال ها بعد در ۱۹۹۰ این شرکت که توسط آدولف داسلر بنیان نهاده شده بود، لوگوی ۳ خطی طراحی شده توسط پیتر مور را رونمایی کرد.
۹- ایکیا
مدت هاست که ایکیا رنگ های زرد و آبی را ـ که رنگ های پرچم سوئد، کشور مبدا این برند هستند ـ جایگزین قرمز و سفید لوگوی اولیه کرده است.
۱۰- مک دونالد
مک دونالد که یکی از شناختهشدهترین لوگوهای جهان را دارد در سال ۱۹۶۲ قوس های طلایی را به لوگویش اضافه کرد. لوگوی اولیه که متن محور بود در سال ۱۹۴۰ رونمایی شده بود.
۱۱- پپسی
نوشیدنی ای که حالا آن را با نام پپسی می شناسیم در آغاز «Brad’s Drink» (نوشیدنی برَد) نام داشت و بعد در سال ۱۸۹۸ به «پپسی کولا» تغییر نام داد. در همان سال بود که لوگوی قرمز رنگ آغاز به کار کرد و تا سال ۱۹۰۵ مورد استفاده قرار گرفت. نام نوشیدنی دوباره در سال ۱۹۶۱ به «پپسی» تغییر کرد.
۱۲- ادوبی
لوگوی کنونی ادوبی از ماه مه ۲۰۲۰ مورد استفاده بوده است. حرف A توسط ماروا وارناک، گرافیستی که همسر یکی از بنیانگذاران شرکت است، طراحی شده است.
۱۳- لِیز
لوگوی شرکت لیز با آغاز به کار این شرکت در سال ۱۹۴۰ رونمایی شد اما بعد از مدتی از قابلمه ی قرمز رنگ به روبان قرمز پیچیده شده دور خورشیدی زرد تغییر یافت.
۱۴- مایکروسافت
اولین لوگوی مایکروسافت ۵ سال دوام آورد؛ از سال ۱۹۷۵ تا ۱۹۸۰. پنجمین لوگوی این شرکت، یعنی لوگوی کنونی در سال ۲۰۱۲ متولد شد و در آن ۴ رنگ استفاده شده بود که اشاره ای به ۴ محصول عمده ی شرکت بود: ویندوز (آبی)، آفیس (قرمز)، اکسل (سبز) و بینگ (زرد).
۱۵- استارباکس
والری اونیل، سخنگوی استارباکس در سال ۲۰۰۶ توضیح داد که تصویر لوگو یک پری دریایی است. از زمان لوگوی اوریجینال این شرکت در سال ۱۹۷۱ به بعد، تصویر لوگو ۳ بار تغییر کرده است. در لوگوی کنونی، کلمه ها حذف شده اند.
بیشتر بخوانید:
معنای پشت لوگو بلوتوث و ارتباط آن با اتحاد دو ملت در عصر وایکینگ ها
بدون نظر