دوازده «سفیر معلولیت» در ماموریتی پرواز با جاذبه صفر در ارتفاع ۹.۷۵ کیلومتری از سطح زمین را تجربه کردند. این ماموریت بخشی از یک برنامه برای مناسب سازی فضا برای ناتوانان جسمی است.
به گزارش دیلی میل، این گروه که اعضایش معلولیت حرکتی، بینایی و شنوایی داشتند بی وزنی را تجربه کرده و به انجام یک سری آزمایش پرداختند تا بدین وسیله دریابند که چطور می شود لباس های فضانوردی و سفینه را برای افراد معلول مناسب سازی کرد. در این گروه دانشمند، کهنه سرباز، مهندس و هنرمند وجود داشت.
رهبری این ماموریت به عهده ی AstroAccess بود، ابتکاری که مختص پیشبرد مشارکت معلولین در اکتشاف های فضایی است. گروه مذکور در هواپیمای جاذبه صفرِ G-Force One در روز یکشنبه از لانگ بیچ در کالیفرنیا از زمین بلند شدند. هواپیما در الگویی سهمیشکل پرواز می کرد تا زمان های کوتاهی از بی وزنی را به وجود بیاورد.
در طول مسیر پرواز، گروه وظایف مختلفی شامل ارزیابی محیط فیزیکی از لحاظ دسترسی پذیری، انتقال رویه های امنیتی به وسیله استفاده از روش های چندحسی و جمع آوری داده از آزمایش هایی که در حین بی وزنی انجام می شوند، را به انجام رساندند. این گروه در حین پرواز، جاذبه ی قمری، جاذبه ی مریخی و وضعیت جاذبه ی صفر را تجربه کردند.
این ماموریت با هدف مناسب سازی فضا توسط گروهی از سازمان های فضایی و همچنین سازمان های مرتبط با معلولیت منجمله «کهنه سربازهای معلول امریکایی»، «دانشگاه گالودت» و «انجمن نابینایان و کمبینایان ماساچوست» حمایت می شد.
آنا ولکر، مدیر اجرایی SciAccess و مدیر پروژه ی AstroAccess می گوید: «فضا سد بین آدم ها را از میان برمی دارد؛ حالا وقت آن رسیده که سد رسیدن به فضا نیز برداشته شود. AstroAccess دارد این پیام را به افرادی که در طول تاریخ به آن ها فرصت مشارکت در مباحث علمی و فناورانه داده نشده می فرستد که نه تنها جا برای شما در فضا هست بلکه به وجود شما نیاز است.»
علاوه بر این ۱۲ سفیر، اعضای چند شرکت امریکایی سازنده ی سفینه نیز در این ماموریت حضور داشتند.
بیشتر بخوانید:
بدون نظر