رئیس برنامه ی جهانی غذا، نهاد وابسته به سازمان ملل، می گوید گروه کوچکی از اَبَرپولدارها با تنها بخشی از ثروت خود می توانند به حل مشکل گرسنگی در جهان کمک کنند.
دیوید بیزلی در مصاحبه ای با سیانان ضمن اشاره به دو تن از ثروتمندترین مردان دنیا، جف بزوس و ایلان ماسک، گفت «میلیاردرها باید برای یک بار قدم پیش بگذارند.»
او افزود: «۶ میلیارد دلار به ۴۲ میلیون نفری که اگر به دادشان نرسیم واقعاً می میرند، کمک می کند. چیز پیچیده ای نیست.»
ایلان ماسک، مدیر عامل تسلا، نزدیک به ۲۸۹ میلیارد دلار ثروت خالص دارد، بنابراین بیزلی می خواهد او تنها ۲ درصد از ثروت خود را ببخشد. ثروت خالص میلیاردرهای آمریکا از زمان آغاز همهگیری تقریباً دو برابر شده، به طوری که این میزان در ماه اکتبر به ۵/۰۴ تریلیون دلار رسید.
درگرفتن «توفان تمام عیاری» از بحران های متعدد مثل تغییرات آب و هوایی و همهگیری کرونا بسیاری از کشورها را «با احتمال قحطی در آینده ی نزدیک مواجه ساخته است».
نیمی از جمعیت افغانستان – ۲۲/۸ میلیون نفر – با بحران گرسنگی شدید مواجه هستند. بیکاری گسترده و بحران نقدینگی، این کشور را در مرز بحرانی انسانی و ۳/۲ میلیون کودک زیر ۵ سال را در معرض خطر قرار داده است.
هفته ی گذشته دولت جو بایدن گزارشات جدیدی منتشر کرد که حاوی هشداری جدی بودند: آثار تغییرات آب و هوایی گسترده خواهد بود و همه ی کشورهای دنیا را با مشکل مواجه خواهد ساخت.
در یکی از این گزارشات به شرح تأثیر تغییرات آب و هوایی بر مهاجرت پرداخته شده است. این نخستین باری است که دولت آمریکا رسماً به ارتباط میان تغییرات آب و هوایی و مهاجرت اذعان می کند. سازمان برنامه جهانی غذا در گذشته درباره ی این افزایش مهاجرت ها هشدار داده بود، به ویژه در منطقه ی موسوم به «نوار خشک» در آمریکای مرکزی.
بیزلی در مصاحبه ی خود گفت: «مثلاً آمریکا را در نظر بگیرید و منطقه ای که در آمریکای مرکزی است، نوار خشک، گواتمالا، هندوراس، ال سالوادور و نیکاراگوئه.»
«تنها در همین منطقه جمعیت زیادی را داریم که تغذیه می کنند و این در حالی است که آب و هوا دارد تغییر می کند و به شکل توفان و سیل های ناگهانی شده. این شرایط ویرانگر است.»
طبق تخمین های سازمان برنامه جهانی غذا، در اتیوپی ۵/۲ میلیون نفر در منطقه ی تیگرای نیاز مبرم به کمک غذایی دارند. از سال گذشته، نخست وزیر ایتوپی با نیروهای جبهه آزادسازی مردم تیگرای در این منطقه وارد جنگ شده است. از آن زمان هزاران شهروند کشته شده و بیش از ۲ میلیون نفر محل زندگی خود را ترک کرده اند.
سازمان های بشردوست مانند برنامه جهانی غذای سازمان ملل برای رساندن غذا به افراد نیازمند در این منطقه با مشکل مواجه شده اند، امری که باعث تشدید بحران در این منطقه شده است.
بیزلی در مصاحبه ی خود گفت: «نمی دانم آن ها از کجا غذا تهیه می کنند. دیگر سوخت نداریم. دیگر پولی نداریم که به مردم دهیم و نمی توانیم کامیون هایمان را به آنجا ببریم.»
بودجه یک سال سازمان ملل هم مشکل گرسنگی دنیا رو حل میکنه
یک دهم درصد بودجه نظامی امریکا هم مشکل گرسنگی دنیا رو حل میکنه
و ….
مسله نخواستن حل شدن مسله گرسنگی دنیا جهت کنترل کردنه
خب حالا طرف پول داد،چند وقت قراره مشکل حل کنه؟با نفری تقریبا ۱۴۰دلار طرف چند وقت میتونه خودش سیر نگه داره؟
مشکل باید از پایه حل کرد پول پاشی فقط بدترش میکنه