دو قرن پس از طرح این نظریه توسط چارلز داروین، در نهایت نتایج یک مطالعه جدید نشان داد پرندگان در نزدیکی خط استوا رنگارنگترند.
دانشمندان از هوش مصنوعی برای شناسایی میزان رنگ در تصاویر بیش از ۲۴ هزار پرنده حفاظتشده مجموعه موزه تاریخ طبیعی استفاده کردهاند. آنها دریافتند پرندگان استوایی که نزدیک خط استوا زندگی میکنند حدودا ۳۰ درصد رنگارنگتر از پرندگان غیرگرمسیری هستند که در نزدیکی قطب زندگی میکنند اما هنوز دلیل این موضوع را بهطور دقیق نمیدانند.
به گفته کارشناسان، این نظریه دیرینه که اولین بار توسط داروین و سایر طبیعت شناسان قرن ۱۸ و ۱۹ مطرح شد، تا الان ثابت نشده بود. این تحقیق توسط دکتر کریس کونی و دکتر گاوین توماس از دانشکده علوم زیستی دانشگاه شفیلد انجام گرفت. دکتر توماس میگوید: «این موضوع بسیار هیجانانگیز است زیرا به ما کمک میکند تا عوامل تنوع زیستی در مقیاس جهانی را بهتر درک کنیم. با آنکه ارتباط این موضوع با زیستگاه گونهها و تفاوتهای غذایی به تنهایی میتواند بیانگر چیزهای زیادی باشد، در مورد عوامل دقیق اکولوژیکی و تکاملی که باعث افزایش میزان رنگ در گونههای گرمسیری میشود باید بیشتر مطالعه کرد.»
طبیعت شناسان اروپایی قرن ۱۸ و ۱۹ نظیر داروین، الکساندر فون هومبولت و آلفرد راسل والاس، همگی به تنوع غنی و آمیختگی رنگهای پرندگان که در طول سفرهای خود به مناطق استوایی یافتند، اشاره کرده بودند. با این حال به دلیل حجم بالای دادهها و فناوری تصویربرداری پیشرفته مورد نیاز برای بررسی این الگو در مقیاس جهانی، اثبات این مشاهدات تاکنون ممکن نبوده است. سرانجام پژوهشگران برای اثبات این نظریه از بیش از ۲۴ هزار پرنده از ۴ هزار و ۵۲۷ گونه در موقعیتهای مختلف عکسبرداری کردند.
پژوهشگران دریافتند همبستگی منفی معناداری میان میزان رنگ پرندگان و نقطه عرضی جغرافیایی وجود دارد که نشاندهنده رنگ کمتر در فاصله دورتر از استواست. آنها همچنین تفاوت عمدهای میان جنیستها کشف کردند؛ به این معنا که مادهها نسبت به نرها افزایش واضحتری در رنگآمیزی نسبت به خط استوا نشان میدهند.
هنوز کاملا مشخص نیست که چرا پرندگان گرمسیری رنگارنگتر هستند، اما یافتهها نشان میدهد تفاوت غذایی بین گونههای گرمسیری و غیرگرمسیری و همچنین زیستگاه آنها میتواند در این میان نقش کلیدی داشته باشد.
تفاوت غذایی فقط نیست، بلکه میزان تابش آفتاب موثر تر است. بطور مثال نگاه کنید در قطب شمال خرس به رنگ سفید است و رنگ تیره پیدا نمی کنید.
چه ربطی داشت
رنگ سفید خرس قطبی یه نوع سازش با محیط سفید رنگ هست که در طول تکامل انتخاب شده
واقعا داروین یک ابر دانشمند بوده
هر چی زمان میگذره کشفیاتش بهتر درک میشن هر چند در بعضی موارد زیاد صحیح نبودن
فوق العاده است داروین آن زمان اشاره داشته به این موضوع
بنظر من علاوه بر رژیم غذایی و زیستگاه میزان رطوبت و دما هم در طیف رنگ اثرگذاره
کما اینکه دقت کنید در میان انسانها هم اروپایی ها که از نور خورشید کمتری برخوردارند پوستی روشن تر و هر چه به استوا و آفریقا میرسیم پوست آفریقایی ها بخصوص تیره تر می شود
البته بهتر بگیم رنگین پوست از پوست سبزه بگیر تا قرمز و قهوه ای و سیاه تنوع رنگ پوست در میان آفریقا
بسته به محیط و شرایط محیطی پوست و منافذ پوستی بشر و حیوانات در طول هزاران سال خودشو تطبیق داده و آنچه میبینبم حاصل هزاران سال بلکه میلیونها سال تکامل و سازش پذیریه
قانون تنازع بقاء بخصوص در تعیین رنگ پوست
بر حسب گذشت زمان و قانون تطبیق پذیری
شامل مجموعه ای از عوامل ذیل
موقعیت جغرافیایی
نزدیکی یا دوری از نور
دما و شدت دما
رطوبت هوا
نوع تغذیه
نوع زیستگاه
نوع پوشش آبی و گیاهی
نوع آب منطقه
مواد آلی و معدنی موجود در آب و خاک
نیاز به جذب جفت
نیاز به استتار
خدا بیامرزدش.علم غیب داشته?
درود
داروین نظریه ای داد که یک پرفکت یا همان واقعیت کامل علمی است
در آن زمان به خاطر لابی ادیان در حکومتها…و خطر گسترش کمونیسم…. حکومتها و جوامع علمی آن را مسکوت گذاشتند در حالی که با تکمیل علم ژنتیک ریشه ها و ابعاد درخت زندگی در زمین کامل مشخص اثبات شده است
انتخاب طبیعی داروین یک حقیقت است که نشان از هوش و نبوغ او داشت…که البته با جهان گردی دور کل زمین به دست اورد
متاسفانه یه عده میگن اسلام مخالف تکامله و انسان مستقیما از گل ساخته شده خداوند خودش میگه عالم رو در شش مرحله یا شش روز خلق کردم یعنی به دوره ای بودن خلقت عالم و ادم اشاره داره و چون در گذشته علم بشر محدود بوده با تمثیل گفته انسان رو از خاک یا گل آفریدم الان ثابت شده رنگ خاک هر منطقه با رنگ ساکنان انسانیش یکیه چین خاک زردی داره و مردمانش زرد پوستن، افریقا خاک سیاهی داره و مردمانش سیاه پوستن… چیزی که مهمه اینه که اسلام دین پویاست و نباید دانسته های علمی قبلی که گاها هم غلطند ( در علم اثبات کامل وجود نداره) در دانسته ها و کشفیات علوم جدید مانع اندازی کنه چون باعث جمود فکری میشه و مخالف اصل اسلامه شاید انسان هم در ۶ دوره تکامل پیدا کرده و در اخرین مرحله روح الهی در اون دمیده شده چرا که طبق متون دینی ادم و هوایی که در بهشت بودن قبل رانده شدن شبیه انسان های امروزی نبودن و بعد رانده شدن مادی شدن و شاید خداوند اون ها رو در قالب انسان های مدرن قرار داده تا وسیله ازمایششون رو هم محیا کرده باشه … پس نباید جمود فکری یه عده رو به اسلام تعمیم داد
ادم و حوا
آقای محمد شما لازم نکرده با بلغور کردن تخیلاتت از ادیان دفاع کنید اول برو یاد بگیر آدم و حوا چجوری نوشته میشه بعد بیا این اراجیف رو بنویس…
چین خاکش زده آفریقا سیاه!!!
از کرامات شیخ ما این است شیره را خورد و گفت شیرین است
اگه دقت کنید این موضوع در انسان ها هم صدق میکنه … مثلا در اروپا و روسیه که به قطب شمال نزدیک ترند بیشتر سفید پوست پیدا میشه و در آفریقا و حتی هند که به استوا نزدیکتر و از قطب شمال دور ترند بیشتر رنگین پوست و سیاه پوستند!
بدبختی اینه که عوام بیان و در باب علم نظر بدن!!! تو که فرق نظریه و فرضیه رو نمیدونی! فرق پژوهش کمی و کیفی! استقرا و قیاس رو! آنتولوژی و اپیستمولوژی علم رو حتی درک نکردی … اساسا از پژوهش و علم درکی نداری فکر کردی علم هم سیاسیه بیای بگی هورا فقط داروین!!! یک کلام ختم کلام یک نظریه علمی هرگز اثبات نمیشه! آنچه داروین هم گفت فرضیه است نه نظریه!