در حالی که دیگر زمان زیادی تا پایان مهلت بازداشت کیوان امام وردی باقی نمانده است و وی به زودی می تواند با قرار وثیقه از زندان آزاد شود، او حالا در جدیدترین جلسه ی دادگاه خود مدعی شده تمامی اعترافاتش به تجاوز به دختران اجباری بوده است.
جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات کیوان امام وردی بالاخره روز چهارشنبه یکم تیر ماه پس از چهار بار لغو پیاپی و در آستانه ی ۲ ساله شدن حبس وی برگزار شد.
شیما قوشه، وکیل برخی از شاکیان این پروندهT در مصاحبه ای با روزنامه شرق توضیحاتی درباره ی آخرین تغییرات این پرونده و جلسه ی جدید دادگاه کیوان امام وردی ارائه کرده است.
شاکیان در دادگاه حضور نداشتند و امام وردی همچون جلسات گذشته اتهامات خود را رد کرده است.
قوشه در اینباره گفت: «متهم طبق معمول همه اتهامات را رد و ادعا کرد که هیچکدام از ارتباطهایش بدون رضایت طرف مقابل نبوده است. و اضافه کرد که اگر هم قبلا اقراری داشته به خاطر این بود که مأمور پلیس امنیت او را کتک زده بود تا از او اقرار بگیرد (در همین حال به نماینده پلیس امنیت حاضر در دادگاه هم اشاره کرد و گفت همین آقا) و مدعی شد که سرپرست مجتمع ارشاد من را تهدید کرده و گفته بود که اعدامت که حتما قطعی است؛ ولی اگر میخواهی به فکر خانوادهات و آبروی آنها باشی و دوست نداری این اعدام در ملأعام باشد، اقرار کن. من هم بههمینخاطر خیلی ترسیده بودم و مجبور شدم اقرار کنم».
به گفته ی قوشه، نماینده پلیس امنیت هم در جلسه حاضر شد و اظهاراتش را ارائه داد. نماینده دادستان هم از کیفرخواست دفاع کرد و به خاطر جر و بحث های بسیار شدید متهم، در پایان اظهاراتش تأکید کرد که نوع حرف زدن و اظهارات متهم بهخوبی روشن است که نه توبه کرده و نه پشیمان شده است. رفتارش هم بههیچ عنوان شبیه فردی که متنبه شده باشد، نیست.
قوشه با اشاره به دیگر اتهامی که برای شاکیان از اهمیت زیادی برخوردار است، اضافه کرد: «من بارها و بارها در جلسه شفاهی متذکر شدم و در لایحه هم نوشتم که با توجه به نظر دیوان عالی کشور باید به اتهام زنای بهعنف هم نسبت به شکایت شکات رسیدگی شود؛ اما قاضی نظرش این بود که رأی را صادر میکند و اگر ما خواستیم پس از آن میتوانیم اعتراض کنیم که البته من اضافه کردم که باید نفیا یا اثباتا نسبت به این موضوع هم در رأی خود اظهارنظر کنید».
او ادامه داد: «شنبه و یکشنبه فرصت داریم و میتوانیم پرونده را مجددا بخوانیم و در صورت نیاز لایحه تکمیلی به پرونده اضافه کنیم و پس از آن قاضی ختم رسیدگی به پرونده را اعلام خواهد کرد».
این وکیل دادگستری در پایان اشاره کرد: «نکته مهم اینکه با وجود اینکه وکیل متهم میل زیادی داشت که عنوان اتهامی را به سمت قانون جرائم سمعی-بصری ببرد؛ اما در نهایت قاضی جلسه آخرین دفاع را براساس عنوان اتهامی افساد فیالارض گرفت».
توقع شاکیان پرونده بررسی به اتهامات دیگر است «توقع ما از رأی دادگاه این است که دادستان بهعنوان نماینده جامعه و مدعیالعموم که عنوان اتهامی افساد فیالارض را برای این متهم تفهیم کرده است که حکم مشخص خودش را دارد، شکایت شکات نسبت به عنوان اتهامی زنای بهعنف یا همان تجاوز را هم رسیدگی کند؛ چراکه قانونگذار جبران خسارتهای ویژهای برای این جرم پیشبینی کرده که برای افساد فیالارض لزوما پیشبینی نشده است. اگر میخواهد اتهام زنای بهعنف را مقدمه افساد فیالارض بداند و حکم دهد؛ بنابراین دادگاه باید نسبت به جبران خسارتهای واردشده به موکلان من هم حکم دهد. در پایان ما چیزی نمیخواهیم جز اجرای عدالت که جالب است هم ما و موکلانم خواهان آن هستیم و هم متهم».
قوشه همچنین وضعیت جسمانی و روانی موکلانش را نیز وخیم توصیف کرد: «حال جسمانی و همچنین روانی وکلای من واقعا وخیم است. یکی از آنها مبتلا به بیماری اماس است و وقتی امروز متوجه شد که بعد از چهار بار برگزارنشدن جلسه دادگاه، این جلسه قرار است در حالی تشکیل شود که آنها بهعنوان شاکیان حق حضور در اتاق را ندارند، حالش بدتر هم شد و حمله شدیدی به او دست داد و در میانههای جلسه کلا دادگاه را ترک کرد. یک نفر دیگر از شاکیان هم دچار حالت تهوع شدید شد و به خاطر نادیده گرفتنشان حال بدی داشت».
شهریورماه که برسد، دو سال بازداشت متهم به اتمام خواهد رسید و در آن صورت اگر حکم دادگاه تا آن زمان مشخص نشده باشد، ک.الف میتواند با قرار وثیقهای که طبق قانون باید تعیین شود، از زندان آزاد شود. به نظر شاکیان این پرونده، قرار این وثیقه هرچقدر هم که باشد، خانواده او برایش تأمین میکنند.
در تابستان سال ۹۹ هشتگی در فضای مجازی به راه افتاد که دختران و زنانی را که مورد تعرض و آزار جنسی قرار گرفته بودند تشویق می کرد تا پرده از این ماجرا بردارند. به دنبال این هشتگ بود که سریال تجاوزات مرد جوانی به نام کیوان امام وردی از سوی قربانیان یکی یکی برملا شد. آن ها با انتشار تصاویری از مکالمات خود با امام وردی مدعی شدند که او آن ها را به خانه ی خود دعوت و پس از بیهوش کردن آن ها با یک نوشیدنی، اقدام به تعرض جنسی می کرده است. برخی از آن ها نیز ادعا کردند که او از تجاوزات خود فیلم تهیه می کرده و قربانیان را با تهدید به انتشار این ویدیوها وادار به سکوت می کرده است.
پس از این ماجرا امام وردی خیلی زود در شهریور سال ۹۹ توسط مأموران پلیس پایتخت دستگیر شد. او در بازجویی ها مدعی شد که با قربانیان خود در فضای مجازی آشنا شده و آن ها با پای خود به خانه اش آمده اند و فقط به خاطر هیجان این کارها را انجام داده است و هیچ تنفری از زنان نداشته است.
در مهر ماه ۹۹ سردار رحیمی، رییس پلیس تهران بزرگ اعلام کرد کیوان امام وردی به تجاوز به بیش از ۳۰۰ دختر طی ۱۰ سال اعتراف کرده و مأموران پلیس از مخفیگاه او فیلم های سیاهی از تجاوز به ۴۶ دختر کشف کرده اند.
با این حال دی ماه ۹۹ شیما قوشه، وکیل برخی از شاکیان این پرونده در مصاحبه با همشهری آنلاین با اشاره به سخنان سردار رحیمی گفت هیچکدام از این ادعاها ثابت نشده است. او در اینباره گفت: «بخشی از موضوعاتی که سردار رحیمی عنوان کرده، بهویژه اعداد و ارقامی که در مورد تعداد تجاوزهای او مطرح شده، خلاف واقع است. همینطور ایشان گفته بودند که چند نفر از خارج از کشور تماس گرفته و شکایتشان را به صورت تلفنی مطرح کردهاند. ما چنین چیزی هم در قانون نداریم».
قوشه همچنین درباره ی فیلم های کشف شده از امام وردی گفت: ««فیلمهایی کشف شده اما من تعدادش را تایید نمیکنم. تصور من این است که فیلمها را از روی تلفن همراه متهم ریکاوری کردهاند. حتی نمیتوانم تایید کنم که کیوان پس از کشف فیلمها اقرار به جرم کرده است.»
قوشه تأکید کرد که موکلان وی به دنبال اعدام امام وردی نیستند و به نظر آن ها اعدام مشکلی را حل نمی کند.
با این حال با توجه به کشف فیلم های مذکور از منزل امام وردی، اتهام وی از «زنای به عنف» به «افساد فی الارض» تغییر کرد، به این معنی که او به ارتکاب «گسترده» جرائم متهم شده است.
اولین جلسه ی دادگاه کیوان امام وردی در آبان ۱۴۰۰ برگزار شد.
به گفته ی شیما قوشه در این جلسه امام وردی اتهامات وارده را به کلی رد کرد و خود را قربانی جنبش فمنیستی میتو (MeToo) خواند که از سوی رسانههای معاند رهبری می شود و قصد بی آبرو کردن مردان سلبریتی و معروف را دارد.
قوشه همچنین با بیان اینکه برخی شاکیان کیوان امام وردی به دلایلی از شکایت صرف نظر کرده اند، گفت تاکنون ۹ نفر به طور رسمی از امام وردی شکایت کرده اند که او وکالت ۵ نفر از آن ها را به عهده دارد.
شیما قوشه ادعاها درباره ی ابتلای کیوان امام وردی به سادیسم را رد کرد و در اینباره گفت: «تا جایی که من در جریان پرونده بودم چنین ادعایی هیچ گاه مطرح نشده بود و این اشتباه یا شیطنتی بود که از سوی رسانهها به آن دامن زده شد. من در پرونده هیچ گاه چنین چیزی ندیدم.»
جلسه ی دوم دادگاه دی ماه ۱۴۰۰ برگزار شد، اما شیما قوشه در توییتی اعلام کرد وکیل امام وردی اطلاع رسانی های قوشه درباره ی روند پرونده را در راستای جنبش میتو عنوان کرده و به همین دلیل از مصاحبه منع شده است.
کیوان امام وردی که در حال حاضر در زندان اوین به سر می برد، بر اساس شنیده ها متولد سال ۶۶ و دانشآموخته رشته باستان شناسی از دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران است و در کتابفروشی در حوالی میدان انقلاب تهران مشغول به کار بود.
بیشتر بخوانید:
روایت هایی تازه قربانیان کیوان امام وردی از تجاوزات او پس از تعارف نوشیدنی و بیهوشی
وقتی از اول به جای شکایت از طرف، راه میوفتید توی فضای مجازی جار و جنجال رسانه ای درست می کنید نتیجه اش هم میشه این. پلیس و نیروهای امنیتی برای خوابیدن قضیه متهم رو مورد ضرب و شتم و فشار قرار میدن و اون هم بعدا اعترافاتش رو پس میگیره. اگر سیر معمول و منطقی تحقیقات پلیس طی میشد مطمئنا اگر جرمی حاصل شده بود مدارک و شواهد کافی هم براش جمع آوری میشد و متهم هم در یک دادگاه عادلانه محاکمه میشد. این وکیل شاکیان هم به جای ننه من غریبم بازی درآوردن و مظلوم و بیچاره نشون دادن شاکیان بهتره با مدرک و سند حرفش رو توی دادگاه بزنه.
وکیل متهم بود یا زنان؟ این خودش طرفدار متهم هست
اون دخترا میرفتند خانه مرد غریبه چکار کنند ؟. زیارت آل داوود بخوانند ؟؟!! معلومه که هر اتفاقی افتاده به میل خودشان بوده مگر اینکه به زور به خانه این آدم رفته باشند که این طور هم نبوده . پس هر مجازاتی که برای این باشه برای اون دخترا هم باید اعمال بشه .
اینش توی دادگاه برسی میشه و اگه زنا محسوب بشه آره، اون زن ها هم مجازات میشن