تصاویری از دو فراری وحشت زده از کره شمالی منتشر شده که در دولت قبلی کره جنوبی به ریاست جمهوری مون جه-این به زور در حال بازگردانده شدن از مرز هستند؛ جایی که قرار است در آن اعدام شوند. این تصاویر خشم مقامات فعلی کره جنوبی و فعالان حقوق بشر را برانگیخت.
این دو ماهیگیر در سال ۲۰۱۹ پس از متهم شدن به قتل ۱۶ نفر از همسفران خود در کشتی در دعوایی بر سر ناخدای متجاوز سعی داشتند به کشور همسایه دموکراتیک خود، کره جنوبی وارد شوند. حالا عکس هایی از لحظه بازگرداندن این دو مرد به حکومت دیکتاتوری کره شمالی منتشر شده است؛ جایی که مقامات این کشور در خودروهایی در آن سوی منطقه غیرنظامی منتظر دستگیری آنها بودند.
طبق گزارش ها، این دو نفر هفته گذشته به اتهام خیانت به کشور در پیونگ یانگ، پایتخت کره شمالی اعدام شدند، اگرچه این موضوع بهطور رسمی تایید نشده است.
دفتر ریاست جمهوری کره جنوبی بازگرداندن این افراد به کشورشان را محکوم و دولت قبلی به رهبری مون جه-این را برای اخراج این افراد از کره جنوبی را به جنایت علیه بشریت محکوم کرد.
به گفته کمیته حقوق بشر در کره شمالی، پس از پیمان ترک مخاصمه کره در سال ۱۹۵۳ این اولین مورد اخراج از این دست بود که اتفاق افتاد. گروه های حقوق بشری و سیاستمداران کره جنوبی میگویند این افراد هرگز محاکمه عادلانهای نداشتهاند و حتی این گمان را مطرح کردند که مون جه-این کار را با انگیزه سیاسی و با هدف مذاکرات صلح با کیم جونگ اون انجام داده است.
کانگ این سان، سخنگوی یون سوک یول، رئیس جمهور فعلی کره جنوبی، گفت: «اگر آنها به زور به شمال بازگردانده شده باشند، این جنایت علیه بشریت است و هم قانون اساسی و هم قوانین بین المللی را نقض میکند.» او گفت دادستانهای کره جنوبی تحقیقات خود در مورد این پرونده را از سر گرفتهاند و قول داد که دولت یون حقیقت پشت پرده این اتفاق را آشکار خواهد کرد.
در آن زمان، دولت رئیس جمهور وقت، مون جه-این، این ماهیگیران را «جنایتکاران خطرناکی که امنیت کره جنوبی را تهدید میکنند» توصیف کرده بود.
فعالان حقوق بشر بازگرداندن این افراد را محکوم کرده و به نقض حقوق این دو مرد توسط دولت کره جنوبی اعتراض کردهاند. فیل رابرتسون از دیده بان حقوق بشر مستقر در نیویورک گفت: «مقاومت شدید و نومیدانه این دو مرد برای بازگردانده شدن اجباری به کشورشان، چنان که در عکسها آشکار است، نشان میدهد که میدانند در آستانه از دست دادن جان خود هستند. مون جه-این و مقاماتش هم این را میدانستند و با این حال آنها را برگرداندند.»
رابرتسون مون را متهم کرده که آنقدر تشنه جلب رضایت کیم جونگ اون، رهبر مطلق کره شمالی، بود که اصول اساسی حقوق بشری و انسانیت را بهطور شرمآوری نادیده گرفت.
گروهی از وکلای کره جنوبی متعهد شدهاند که علیه رئیس جمهور سابق کره جنوبی به دلیل اقدام به قتل شکایت کنند.
بیشتر بخوانید:
تصاویر جدید ماهوارهای افشا کننده زندگی مجلل رهبر و مقامات ارشد سیاسی کره شمالی
بدون نظر