پستاندار محبوب گیاهخوار کف دریا در چین رسماً منقرض شد

پستاندار محبوب گیاهخوار کف دریا در چین رسماً منقرض شد

فیل دریایی در چین عملا منقرض شده اعلام شد. این پستاندار غول پیکر اقیانوسی که در چین با نام دوگانگ شناخته می‌شود و الهام بخش داستان های بسیاری بوده از سال ۲۰۰۸ در آب های چین دیده نشده است.

یک تحقیق جدید نشان از کاهش سریع تعداد این موجود غول پیکر در این کشور از دهه ۱۹۷۰ به بعد دارد و از سال ۲۰۰۸ به بعد هیچ مدرکی از مشاهده دوگانگ ثبت نشده است.

فیل دریایی در آب های چین منقرض شد

دانشمندان حفاظت از محیط زیست از انجمن جانورشناسی لندن و آکادمی علوم چین، با بررسی داده‌ها به نتیجه غم انگیزی دست یافتند.

پروفسور ساموئل توروی یکی از نویسندگان این مقاله گفت: «ناپدید شدنِ احتمالی دوگانگ در چین یک ضایعه ویرانگر است. غیبت آنها نه تنها به عملکرد اکوسیستم ضربه وارد خواهد کرد، بلکه یک زنگ خطر تلقی می‌شود؛ یک یادآوری هشیارکننده که انقراض ها می‌توانند پیش از توسعه اقدامات موثر محافظتی اتفاق بیفتند.»

فیل دریایی در آب های چین منقرض شد

فیل های دریایی در سرتاسر جهان به واسطه فعالیت‌های انسانی نظیر ماهیگیری، برخورد با کشتی ها و از دست دادن زیستگاه خود به وسیله انسان ها تهدید می‌شوند.

دوگانگ از راسته گاودریایی سانان، تنها پستاندار دریایی کاملا گیاهخوار است که می‌تواند با رژیم غذایی که منحصرا از علف های دریایی تشکیل شده تا ۳ متر رشد کند.

فیل دریایی در آب های چین منقرض شد

فیل دریایی در سطح جهان در معرض خطر انقراض قرار دارد و توسط اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت به عنوان گونه آسیب پذیر فهرست شده است.

پروفسور توروی می‌گوید: «در سال ۲۰۰۷ ما به طرز غم‌انگیزی انقراض احتمالی دلفین رودخانه یانگ تسه چین را مستندسازی کردیم و مطالعات جدید ما شواهدی قوی از فقدان یک گونه آبزی دیگر در این کشور را نشان می‌دهد که بار دیگر به دلیل فعالیت های انسانی رخ داده است.

فیل دریایی در آب های چین منقرض شد

فیل دریایی در آب های چین منقرض شد

یکی از دلایل بالقوه کاهش تعداد دوگانگ ها، کاهش اتکای این حیوان به علف دریایی به عنوان منبع غذایی و زیستگاه است، زیرا به سرعت از سوی انسان‌ها تخریب می‌شود. تلاش‌های برای احیا و بازیابی علف دریایی کشور چین در اولویت قرار دارد با این حال این پروژه تا به ثمر نشستن نیازمند زمان است.

انقراض فیل دریایی نیاز به استراتژی های موثر حفاظتی مبتنی بر شواهد را برای پستانداران دریایی در معرض تهدید برجسته می‌کند و محققان از رهبران جهان می‌خواهند که به جلوگیری از تلفات بیشتر کمک کنند.

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر

ورود