کدام کشورها بیشترین هزینه های نظامی را در سال ۲۰۲۱ داشتند؟

کدام کشورها بیشترین هزینه های نظامی را در سال ۲۰۲۱ داشتند؟

با ادامه تهاجم روسیه به اوکراین، از آنجایی که دنیا محموله های تسلیحات غربی را ردیابی کرده و نحوه اثرگذاری راکت اندازهای HIMAR و سایر تسلیحات بر این درگیری را مشاهده می‌کند، هزینه های نظامی و فناوری در کانون توجه قرار گرفته است.

توسعه، صادرات و استقرار پرسنل نظامی و تسلیحات سالانه صدها میلیارد هزینه برای کشورها در بر دارد. در سال ۲۰۲۱ هزینه های نظامی جهان به ۲.۱ تریلیون دلار رسید و برای هفتمین سال متوالی افزایش یافت.

داده های موسسه تحقیقات صلح بین المللی استکهلم (SIPRI) نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۱ کدام کشورها بیشترین هزینه را برای ارتش خود کرده و چه سهمی از هزینه های نظامی جهان داشته‌اند.

هزینه های نظامی

۱۰ کشور برتر از لحاظ هزینه های نظامی در سال ۲۰۲۱

ایالات متحده بالاترین کشور از نظر مخارج نظامی بود و با صرف ۸۰۱ میلیارد دلار، حدود ۳۸ درصد از کل هزینه های نظامی جهان در سال ۲۰۲۱ را تشکیل می‌دهد. آمریکا از زمان شروع ثبت این آمارها در سال ۱۹۴۹ همواره در صدر این فهرست بوده و در دو دهه اخیر سهمی بیش از ۳۰ درصد از هزینه های نظامی جهان داشته است. هزینه های نظامی ایالات متحده در مقایسه با سال گذشته به میزان ۲۲.۳ میلیارد دلار افزایش داشته است.

هزینه های نظامی

بزرگ‌ترین هزینه‌کننده نظامی بعدی در سال ۲۰۲۱ چین بود که ۲۹۳.۴ میلیارد دلار هزینه کرد و نزدیک به ۱۴ درصد از هزینه های نظامی جهان را تشکیل داد. با آنکه هزینه های چین هنوز کمتر از نیمی از هزینه های آمریکاست، مخارج نظامی این کشور برای بیست و هفتمین سال متوالی شاهد افزایش بوده است.

هزینه های نظامی

در حالی که روسیه با هزینه نظامی ۶۵.۹ میلیارد دلاری در رده پنجم این رده بندی قرار دارد اما از نظر هزینه های نظامی به عنوان سهم تولید ناخالص داخلی در رده‌های بالاتری قرار داشت. هزینه های نظامی روسیه ۴.۱ درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور بود و در میان ۱۰ کشوری که بیشترین هزینه های نظامی را داشتند تنها توسط عربستان سعودی که هزینه هایش ۶.۶ درصد از تولید ناخالص داخلی بود شکست خورد.

هزینه های نظامی

کشورهای آلمان و فرانسه هرکدام ۵۶ میلیارد دلار هزینه نظامی داشته و ۲.۷ درصد از کل هزینه های نظامی سال ۲۰۲۱ را تشکیل دادند. عربستان سعودی و ژاپن هرکدام ۲.۶ درصد و کره جنوبی سهمی ۲.۴ درصدی از کل هزینه های نظامی جهان داشت.

هزینه های نظامی

همکاری نظامی از زمان درگیری روسیه و اوکراین

تهاجم روسیه به اوکراین در ماه فوریه منجر به تغییرات سیاسی-جغرافیایی بنیان برانداز شده و موجی از محموله‌های نظامی بین‌المللی و همکاری بین کشورها را به دنبال داشته است. کمک‌های امنیتی که از سوی ایالات متحده به اوکراین ارسال شده، از زمان آغاز جنگ تاکنون بالغ بر ۸.۲ میلیارد دلار بوده است. این موضوع نشان می‌دهد که اتحادها چگونه می‌توانند به جبران برخی هزینه های نظامی داخلی در زمان درگیری کمک کنند.

هزینه های نظامی

هزینه های نظامی

به طور مشابه، روسیه و چین روابط خود را عمیق‌تر کرده، اطلاعات نظامی و فناوری خود را به اشتراک گذاشتند و تمرینات نظامی مشترکی را در کنار دیگر کشورها مانند هند، بلاروس، مغولستان و تاجیکستان آغاز کردند.

از زمان موفقیت چین در پرواز موشک های مافوق صوت در یک سال پیش، حالا روسیه نسخه خودش از این فناوری را آزمایش می کند. پوتین نیز از آمادگی روسیه برای صادرات تسلیحات سال‌ها یا شاید حتی دهه ها جلوتر از همتایان خارجی خود صحبت به میان می‌آورد.

هزینه های نظامی

در این میان چه تهاجم روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲ خاتمه یابد یا نه، افزایش تنش ها و درگیری های ژئوپلتیکی در سال جاری به‌طور قطع منجر به افزایش بیش از پیش هزینه های نظامی جهان خواهد شد.

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
۲ نظر

ورود

  • امیر شهریور ۱۱, ۱۴۰۱

    بیخود نیست توی نیم قرن به سی تا کشور حمله کردنا!
    بعد تازه کوتاه هم نمیان و یه مدت هم اون کشور رو اشغال می کنند.

  • حامد شهریور ۱۲, ۱۴۰۱

    این آمار به خوبی نشون میده که روسیه نتونسته پا به پای بقیه قدرت های نظامی پیش بیاد و هزینه های نظامیش رو زیاد کنه. مخصوصا با این جنگی که راه انداخته، علاوه بر هزینه های خیلی سنگین نظامی که متحمل میشه با تحریم شدن از لحاظ اقتصادی به شدت آسیب میبینه و به زودی از جمع ابرقدرت ها خارج میشه.