انتقال مشکوک تجهیزات ویژه نظامی در روسیه؛ جنگ هسته ای در راه است؟

انتقال مشکوک تجهیزات ویژه نظامی در روسیه؛ جنگ هسته ای در راه است؟

انتشار تصاویری از یک قطار باری عظیم در حال انتقال تجهیزات ویژه ی نظامی مرتبط با واحد هسته ای وزارت دفاع روسیه نگرانی ها درباره ی افزایش درگیری ها از سوی نیروهای ولادیمیر پوتین را بالا برده است.

ویدئویی که روز یکشنبه در یکی از کانال های تلگرامی حامی دولت روسیه منتشر شد، از انتقال تعداد زیادی نفربر زرهی BPM-97 و دیگر خودروهای نظامی در مرکز روسیه حکایت دارد.

تصور می شود این نفربرها ارتقا یافته و به برجکی کارآمدتر، جان پناهی محکم تر و زرهی ضد مین مجهز شده باشند؛ همینطور یک سیستم تصفیه هوا که به گونه ای طراحی شده که سرنشینان نفربر بتوانند در حملات طولانی مدت نیروهای پیاده نظام عملکرد مؤثری داشته باشند.

گفته می شود چنین ادوات نظامی پیشرفته ای، که مشابه آن به ندرت در جبهه های جنگ اوکراین استفاده شده، به «اداره کل شماره ۱۲» وزارت دفاع روسیه تعلق دارد.

کار این واحد ویژه ی نظامی، انبار و مراقبت از تسلیحات و رساندن آن ها به نیروهای راهبردی موشکی است، یک شاخه از ارتش روسیه که کنترل موشک های هسته ای را برعهده دارد و از نقشی کلیدی در برنامه ی هسته ای ولادیمیر پوتین برخوردار است.

کونراد مازیکا، تحلیلگر نظامی مدعی است به کارگیری این واحد نظامی ممکن است به معنای قصد رئیس جمهور جنگ طلب روسیه برای تشدید ساختن درگیری ها در اوکراین در آینده یا مقدمه ی رزمایش های عظیم هسته ای باشد.

این اتفاق پس از آن است که ناتو به کشورهای عضو این سازمان هشدار داد زیردریایی هسته ای جدید روسیه به نام «بلگراد» از پایگاه خود در دریای سفید خارج شده است و از سویی دیگر، رمضان قدیروف، رئیس جمهور چچن و متحد کلیدی پوتین اظهار کرد ارتش روسیه برای برگرداندن ورق جنگ در اوکراین باید از سلاح های هسته ای با قدرت تخریب پایین استفاده کند.

مازیکا می گوید انتقال ادوات نظامی سنگین متعلق به واحدهای نظامی مرتبط با تسلیحات هسته ای لزوماً به این معنا نیست که روسیه دارد خود را برای استفاده از تسلیحات هسته ای در اوکراین آماده می کند.

اما به نظر او، این امر ممکن است پیامی به غرب باشد درباره ی قصد مسکو برای تشدید ساختن درگیری ها باشد. مازیکا همچنین می افزاید نیروهای راهبردی موشکی روسیه در پاییز در رزمایش های تمرینی عظیمی شرکت خواهند کرد.

نیروهای راهبردی موشکی شاخه ای از نیروهای مسلح روسیه و زیربنای برنامه دفاع هسته ای و بازدارنده این کشور هستند، که بزرگ ترین و پیشرفته ترین در دنیا محسوب می شود.

نیروهای راهبردی موشکی متشکل از تعداد زیادی هنگ موشکی است که کنترل هزاران سلاح هسته ای قدرتمند یعنی موشک های بالستیک قاره پیما را در دست دارند و نیز وظیفه ی حفظ و مراقبت از مراکز پرتاب موشک را برعهده دارند.

واسیلی کاشین، یک تحلیلگر نظامی و سیاسی در مسکو، می گوید: «ما در وضعیتی هستیم که برتری از جهات مالی و سلاح های متعارف با غرب است. اما قدرت روسیه از زرادخانه های هسته ای آن نشأت می گیرد.»

مازیکا همچنین می گوید انتقال چنین ادواتی ممکن است مقدمات برگزاری رزمایش بازدارنده هسته ای مشهور روسیه به نام «گروم» (به معنای صاعقه) باشد.

در رزمایش نظامی «گروم» که آخرین بار در اکتبر ۲۰۱۹ برگزار شد، لشکرهایی از نیروهای سه گانه ی زمینی، دریایی و هوایی زرادخانه های هسته ای روسیه گرد هم می آیند تا واکنش عملیاتی خود در هنگام وقوع درگیری هسته ای را بسنجند.

در این رزمایش ها ده ها هزار نیروی نظامی در آزمون های آمادگی هسته ای شرکت می کنند، به همراه بیش از ۲۰۰ ایستگاه پرتاب موشک های بالستیک قاره پیما، صدها هواپیمای نظامی و چندین کشتی جنگی و زیردریایی هسته ای.

وزیر دفاع روسیه، سرگئی شویگو سال گذشته اعلام کرد رزمایش «گروم» در سال ۲۰۲۲ بار دیگر برگزار خواهد شد، گرچه روشن نیست درگیری ها در اوکراین تغییری در این برنامه ایجاد خواهد کرد یا خیر.

نگرانی ها درباره ی انتقال ادوات نظامی «اداره کل شماره ۱۲» وزارت دفاع روسیه پس از آن رخ داد که ناتو هشدار داد یک زیردریایی هسته ای کلیدی روسیه پایگاه خود در دریای سفید در شمال روسیه را ترک کرده است.

در این هشدار ادعا شده زیردریایی بلگراد K-329 که از ژوئیه ۲۰۲۲ کار خود را در نیروی دریایی روسیه آغاز کرده، ممکن است عازم دریای کارا به منظور سنجش پهپاد هسته ای زیر آبی پوزئیدون باشد.

اینطور که گفته می شود پوزئیدون قادر به طی مسافت های طولانی در زیر آب است و با چنان قدرتی منفجر می شود که می تواند با ایجاد یک سونامی هسته ای، شهرهای ساحلی را به زیر آب ببرد و در معرض تشعشعات هسته ای قرار دهد.

دریای کارا در نزدیکی سواحلی شرقی نووایا زلمیا قرار دارد، جزیره ای تحت کنترل روسیه در دایره قطب شمال که سال ها است از آن به عنوان یک مرکز سنجش تسلیحات هسته ای استفاده می شود.

اینجا  محل وقوع بزرگ ترین انفجار هسته ای ثبت شده در تاریخ است که در سال ۱۹۶۱ رخ داد، زمانی که اتحاد جماهیر شوروی بمب تزار را در آنجا منفجر کرد، سلاحی هسته ای ۱۰ برابر قوی تر از مهمات منفجر شده در جنگ جهانی دوم. این سلاح در مقیاس کوچک تری نسبت به طراحی اولیه ی آن ساخته شده بود چون تصور می شد طراحی اولیه خطرناک تر از آنی باشد که امکان امتحان کردن آن باشد.

در عین، حال رئیس جمهور چچن و متحد پوتین، رمضان قدیروف هفته ی گذشته در کانال تلگرام خود نوشت که روسیه باید در شهرهای مرزی نزدیک به اوکراین حکومت نظامی برقرار و از تسلیحات هسته ای با قدرت تخریب پایین استفاده کند تا شکست های نظامی اخیر روسیه جبران شود.

قدیروف همچنین نوشت که فرماندهان پوتین در نابودسازی «شیطان پرستان و فاشیست ها» موفق نبوده اند و تمایل خود به استفاده از تسلیحات هسته ای در خاک اوکراین را پنهان نساخت.

منبع: dailymail
بدون نظر

ورود