آماسیا؛ ابرقاره سیاره زمین که ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون سال دیگر به وجود می‌آید + ویدیو

آماسیا؛ ابرقاره سیاره زمین که ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون سال دیگر به وجود می‌آید + ویدیو

محققان دانشگاه نیوکرتین استرالیا از یک ابررایانه استفاده کرده‌اند تا ببینند جهان در زمان شکل‌گیری ابرقاره بعدی چگونه خواهد بود. بر اساس محاسبات آنها، ابرقاره جدید آماسیا (Amasia) ترکیبی از قاره های امروزی آمریکا و آسیاست که طی ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون سال آینده به وجود خواهد آمد.

سیاره ما در لایه زیرین نمای بیرونیِ ثابت خود در حال چرخش عظیمی است که طی میلیون‌ها سال خود را نشان خواهد داد. اکنون دانشمندان در حال مطالعه و بررسی یافته‌های نادری از اعماق زیر سطح زمین هستند تا در مورد عملکرد درون زمین آگاه شوند. آنها از یک ابررایانه برای پیش بینی تاثیر احتمالی حرکات تکتونیک صفحه ای زمین (ساخت زمین به‌ صورت صفحه‌ای) استفاده کرده‌اند.

آماسیا؛ ابرقاره ای که ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون سال دیگر شکل می گیرد + ویدیو

شکل گیری قاره ها

طی دو میلیارد سال گذشته، قاره های کره زمین در موارد متعددی با یکدیگر برخورد کرده و ابرقاره ها را تشکیل داده‌اند که چرخه ابرقاره نامیده می‌شود. این چرخه هر ۶۰۰ میلیون سال اتفاق می‌افتد و تمام قاره های جهان را گرد هم می‌آورد.

بیش از ۷۰۰ میلیون سال پیش، ابرقاره قبلی شروع به تجزیه شدن و کوچک شدن ابراقیانوس پانتالاسا کرد. اقیانوسی که در زمان اوج خود، وقتی دایناسورها روی زمین پرسه می‌زدند، بزرگ‌ ترین اقیانوس محسوب می‌شد، حتی امروز هم چند سانتیمتر کوچک می‌شود و عموما به عنوان اقیانوس آرام شناخته می‌شود.

با این حال،‌ چرخه جاری ابرقاره به این معنی است که طی ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون سال آینده، گستره اقیانوس آرام که اکنون هزاران کیلومتر است، کوچک شده و قاره های آمریکا و آسیا را به هم نزدیک خواهد کرد؛ و اینجاست که آماسیا شکل می‌گیرد.

طبق محاسبات انجام‌شده توسط محققان، بعید است که اقیانوس‌های جوان‌تر نظیر اقیانوس اطلس و اقیانوس هند در دور بعدی حرکت تکتونیک صفحه ای زمینه بسته شوند. جالب اینجاست که قاره استرالیا نیز نقشی خواهد داشت، زیرا انتظار می‌رود پیش از ایجاد آماسیا، ابتدا با آسیا برخورد کند.

آماسیا چه شکلی خواهد داشت؟

در حال حاضر موقعیت جغرافیایی هفت قاره تاثیرات عمده‌ای بر محیط زیست و اکوسیستم های این خشکی‌ها دارند. حتی فرهنگ های بشری نیز تحت تاثیر شرایط رایج کنونی است. بنابراین محققان مشتاقند بدانند زندگی در این ابرقاره چگونه خواهد بود.

به گفته محققان می‌توان انتظار داشت که این سیاره پس از شکل‌گیری به شدت متفاوت باشد. این‌طور انتظار می‌رود که سطح آب دریا در ابرقاره جدید پایین‌تر باشد و فضای داخلی آن به مناطق خشک تبدیل شود. همچنین پیش بینی می‌شود دمای هوا نیز در محدوده بالایی باشد.

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود