تستوسترون درمانی چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟

تستوسترون درمانی چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟

وستون بوچر یک طراح و مدل لباس های مردانه است که می گوید درمان جایگزینی تستوسترون یا TRT باعث شده وی بتواند انرژی اش را بازیافته، سلامتی روانی اش را بهبود بخشیده و بیش از ۲.۵ کیلوگرم عضله به وزنش اضافه کند هر چند ظاهر خود قبل از شروع درمان را بیشتر می پسندد. علیرغم مزایایی مانند انرژی و سلامتی روانی بهتر، بوچر می گوید که باید نسبت به این روش درمانی محتاط بود: «من از مردان می خواهم که نسبت به آن محتاط باشد، زیرا یک قرص جادویی نیست». یکی از نتایج تستوسترون درمانی افزایش حجم عضلات بدن و ساده تر بودن نگه داشتن این حجم اضافه از عضلات است. اما وزن آبی بدن او نیز افزایش یافته و فیزیک او در کل به دوران اوجش باز نگشته است.

تستوسترون درمانی چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟

بوچر در این باره می گوید: «من در واقع برای ساختن عضله ورزش نمی کنم و فقط می خواهم آن ها را نگه دارم. اما نتیجه آن چیزی نبوده که من از عضله خشک [بدون آب] در ذهن دارم». علیرغم استفاده از روش تستوسترون درمانی، بوچر که از دیرباز ورزشکاری با تمرکز روی سلامت بوده می گوید که رژیم غذایی دقیق و ورزش اثر بیشتری بر فیزیک او داشته تا هورمون ها و عمده مزایا در ظاهر او رخ نداده بلکه به سلامت ذهنی و کلیت فیزیک بدن او مربوط بوده اند.

تستوسترون درمانی چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟

تستوسترون درمانی می تواند به درمان مردانی که با عدم توازن در هورمون ها دست و پنجه نرم می کنند کمک نماید

بسیاری از مردان شواهدی واضح از کاهش سطح تستوسترون در بدنشان دارند اما اگر سطح هورمون هایشان به اندازه کافی بالا باشد، نمی تواند ارتباطی با کاهش سطح تستوسترون داشته باشد. آزمایش دادن در سن ۳۰ سالگی برای تشخیص سطح تستوسترون و شناسایی نشانه های کاهش آن بسیار مهم است. بوچر بدنبال تجربه کردن نشانه های رایج و واضح کاهش سطح تستوسترون مانند کاهش میل جنسی، افسردگی و خستگی در کنار کاهش میزان عضلات بدن و قدرت بدنی به تستوسترون درمانی روی آورد. مهم ترین مزیت استفاده از این روش درمانی، از بین بردن افسردگی دیرپا، بهبود انرژی و میل جنسی و همچنین عملکرد وی در باشگاه در هنگام ورزش بود.

تستوسترون درمانی چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟

تستوسترون درمانی نمی تواند جایگزین رژیم غذایی و ورزش مناسب باشد

اگر چه تغییرات ظاهری با هورمون درمانی رخ می دهند اما تستوسترون درمانی عمدتاً ابزاری در کنار مراقبت پزشکی برای بدست آوردن سلامت کلی جسمی و روحی است. بوچر به مردانی که از این روش درمانی تنها برای اضافه کردن عضله و قدرت بدون اینکه اول روی سبک زندگی شان تمرکز کنند هشدار می دهد: «اینکه پیش از رژیم غذایی و ورزش به سرعت به سراغ یک داروی مصنوعی برویم یک ریسک بزرگ است و به باور من به پشیمانی منجر می شود. هرگز قدرت بدن انسان و بیولوژی مان را دستکم نگیرید. وقتی به بدنتان آن چیزی که نیاز دارد را می دهید، او خودش خیلی چیزها را درست می کند».

بوچر می گوید که اوج فیزیک او بین سنین ۳۶ تا ۴۰ سالگی بود، که بعد از سال ها تمرین و رژیم غذایی سختگیرانه همراه با چربی کم برای ساخت ظاهر عضلانی خشک بدست آمده بود. از آن زمان به بعد اما وی سلامتی اش را بر عضلانی بودن ترجیح می دهد: «می دانستم که سالم و دوام پذیر نیست. اکنون به رژیم غذایی بیشتر به عنوان راهی برای رسیدن به سلامت کلی نگاه می کنم تا گرفتن عکسی برای روی جلد».

تستوسترون درمانی چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟

سازگاری با هورمون درمانی زمان می برد و ریزش مو یکی از عوارض آن است

تستوسترون درمانی باعث یک سری تغییرات پیچیده در بدن می شود، از جمله تغییر در سطح دیگر هورمون های بدن. بوچر می گوید که تستوسترون درمانی باعث افزایش سطح استروزن در بدن او شده که یکی از عوارض جانبی عمده این روش هورمون درمانی است. برای رفع این مشکل، بوچر می گوید که مجبور بوده دیگر مکمل های غذایی را استفاده کرده و در مورد رژیم غذایی اش صبور باشد، در کنار اینکه در دراز مدت خود را با این روش درمانی سازگار نماید. از دیگر عوارض جانبی تستوسترون درمانی می توان به ریزش مو و کاهش سایز بیضه ها اشاره کرد. بوچر می گوید: «تا زمانی که سطح هورمون های شما متوازن شوند، مهم نیست اگر سطح تست شما سالم باشد. بدانید که دارید فهرست طولانی از روش های درمانی را برای مقابله با عوارض جانبی به کار می گیرید. مردم باید این سطح از تعهد را درک کنند».

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود