۹ باور خرافی رایج در دنیا و داستان جالبی که در پس آن ها است

۹ باور خرافی رایج در دنیا و داستان جالبی که در پس آن ها است

هر کشوری باورهای خرافی خودش را دارد. مثلاً در بعضی کشورهای آسیای شرقی، مردم اعتقاد دارند جارو کردن زمین بعد از غروب بدشانسی می آورد و فرو کردن چاپ استیک های خود به صورت ایستاده درون کاسه ی پر از برنج کار بدی است. اما بعضی خرافات میان کشورهای مختلف مشترک اند که در ادامه درباره ی برخی از آن ها صحبت خواهیم کرد.

۱- دیدن گربه سیاه

گربه های سیاه تداعی گر چیزهای ترسناک و خرافات زیادی شده اند. با این حال، این موجودات را از قرن سیزدهم میلادی با سحر و جادو مرتبط می دانند. به ویژه در کشورهای غربی، گربه ها را اغلب همنشین جادوگرها می دانند.

جادوگرها احترام ویژه ای برای گیاهان و حیوانات قائل بودند. اما علاقه ی آن ها به حیوانات برای مردم مفهومی اهریمنی پیدا کرد. و در سال های قبل اینطور که به نظر می رسید که هنوز هم همینگونه باشد. مثلاً بررسی ها نشان می داد به سرپرستی گرفتن گربه های سیاه می توانست ۱۰ روز بیشتر از سایر گربه ها به طول انجامد. در سال ۲۰۱۹ اما همه چیز شروع به تغییر کرد، زمانی که تحقیقی نشان داد به سرپرستی گرفتن این موجودات بیچاره تنها ۲ روز بیشتر از سایر گربه ها طول می کشد.

۲- ضربدری کردن انگشتان

از این حرکت عمدتاً به ۲ هدف استفاده می شود: برای دور کردن ارواح پلید یا جذب خوش شانسی. در گذشته، مردم انگشتان شست خود را ضربدری می کردند، با این تصور که با این کار از ارواح پاک کمک می گیرند و آرزوهایشان برآورده می شود.

همچنین گفته می شود مسیحیان اولیه از این حرکت به عنوان محافظی در برابر خشم خداوند به خاطر زیر پا گذاشتن دستورش به پرهیز از دروغگویی استفاده می کردند. دین مسیحیت در آن زمان ممنوع بود. به همین دلیل هر زمان که مجبور می شدند درباره ی پیروی از دین مسیحیت دروغ بگویند، انگشتان خود را ضربدری می کردند و تصور می کردند این کار به آن ها کمک می کند.

۳- باز کردن چتر در فضای بسته

این مورد هم ارتباطی به جذب بدشانسی یا هر چیزی از این دست ندارد. در قرن هجدهم، چترها از میله های فلزی ساخته می شدند. و مکانیسم سفت و خام فنر این چترها باز کردن آن ها در فضای بسته را خطرناک تر کرده بود. به همین دلیل با هر باز شدن ناگهانی چتر، ممکن بود صدمه ای جدی به اطرافیان وارد شود.

بنابراین شاید دلیل اصلی اینکه چنین عمل ساده و منطقی ای، در گذشته خرافه ای عجیب بود، همین باشد.

۴- شکستن آینه

یونانیان باستان بر این باور بودند که تصویر افراد بر روی سطح آب، روح آن ها را برملا می کند. اما آینه اولین بار اندکی بعد، توسط رومی ها اختراع شد که معتقد بودند خدایان از طریق آینه، روح آن ها را می دیدند. به همین دلیل، شکستن آینه را اهانت به خدایان می دانستند.

با این حال، چند توضیح منطقی دیگر هم درباره ی این باور خرافی وجود دارد. در قرن هفدهم میلادی، اولین کارخانه های تولیدکننده ی آینه در اروپا راه اندازی شدند. اما این وسیله هنوز بسیار گران قیمت بود و تنها افراد ثروتمند می توانستند آن را داشته باشند. به همین دلیل، شکستن آینه هزینه ای اضافی ایجاد می کرد و مردم این اتفاق را بسیار بدشگون می دانستند.

۵- رد شدن از زیر نردبان

تمام «بدشانسی» مرتبط با این خرافه در فرم مثلث شکلی نهفته است که نردبان هنگام باز شدن پیدا می کند. بسیاری از مسیحیان مثلث را نماد تثلیث یا سه گانه باوری می دانند و عدد ۳ برای آن ها به گونه ای مقدس است. به همین دلیل عبور از میان این مثلث را بی احترامی به تثلیث می دانند.

یک توضیح دیگر این است که در گذشته، شکل نردبان در این حالت، چوبه ی دار را تداعی می کرد. کسانی که اعتقاد دارند رد شدن از زیر نردبان بدشانسی می آورد، از لای پله های نردبان ۳ بار تف می کنند یا آنقدر انگشتان خود را ضربدری نگه می دارند تا با یک سگ مواجه شوند. یک راه دیگر این است که راهی که آمده اند را برگردند، اما این بار این فرصت را دارند که یک آرزو هم کنند.

۶- زدن به تخته

در بسیاری از کشورها برای دور کردن بدشانسی به یک تکه چوب ضربه می زنند. یک توضیح رایج درباره ی این خرافه این است که بعضی سرزمین های بت پرست معتقد بودند ارواح و خدایان در درخت ها سکونت دارند. به همین دلیل، ضربه زدن به چوب را نوعی تقاضا برای محافظت از خود می دانستند.

با این حال، بعضی محققان معتقدند همه چیز از یک بازی کودکانه در قرن نوزدهم میلادی شروع شده است، نوعی دنبال بازی که در آن بازیکنان درصورت دست زدن به یک تکه چوب، از گرفته شدن در امان می ماندند.

۷- خارش کف دست

در بعضی کشورها این اعتقاد وجود دارد که خارش کف دست نشانه ی این است که قرار است پولی به دست تان برسد. با آنکه این خرافه اولین بار توسط ساکسون ها در قرن پنجم میلادی رواج یافت، اما بعضی محققان می گویند ممکن است دلیل آن صرفاً بیماری های مختلفی مثل کهیر بوده باشد.

در طی تاریخ، بعضی خرافات مانند این، با یکدیگر آمیخته شده اند، به همین دلیل بسیاری از مردم در سرتاسر دنیا به آن اعتقاد دارند. بعضی حتی سعی می کنند دستان خود را به چوب بکشند تا از شانس بیشتری برخوردار شوند. با این حال، بهتر است مراقب باشید و در مورد هر گونه خارش شدید با پزشک مشورت کنید.

۸- گفتن «عافیت باشد!»

یکی از توضیحات رایج در رابطه با این خرافه این است که در دوران قدیم، عطسه کردن یک نشانه بود که آن شخص به طاعون مبتلا شده است. گرچه عطسه از علائم این بیماری هولناک نبود، اما مردم کماکان اعتقاد داشتند گفتن «عافیت باشد» راهی برای ابراز همدردی است و با این کار می توان فرد را از این بیماری حفظ کرد.

۹- ریختن نمک روی زمین

منشأ این باور خرافی تقریباً شبیه به شکستن آینه است. نمک در گذشته بسیار گران قیمت بود و از آن برای کارهای مفید زیادی استفاده می شد. بنابراین هدر دادن آن کار ناپسندی محسوب می شد. نمک ادویه ی باارزشی بود و از آن باید به دقت استفاده می شد.

منبع: brightside
دیجیاتو
بدون نظر

ورود