اجساد بی جان حیوانات، زمین سوخته جنوب کنیا را فرا گرفته است و غبار قرمز رنگ روی آخرین جسدی که در گرمای شدید کنیا به سرعت خشک میشود را می پوشاند. فیلها، گورخرها، زرافهها، گاوها و گاومیشها در سراسر دشتهای این کشور شرق آفریقا پراکنده شدهاند و اجسادشان روی هم انباشته میشوند.
برخی از مناطق این کشور طی سه سال اخیر یک قطره باران هم ندیده اند و یکی از بدترین خشکسالی های تاریخ، تأثیر مخربی بر حیات وحش آن گذاشته است. تخمین زده می شود که تنها در سال جاری ۲.۵ میلیون دام به خاطر خشکسالی کشته شده اند.
چارلی همیلتون جیمز، به عنوان عکاس حیات وحش از پارک های ملی Amboseli و Tsvao بازدید کرد و در آنجا واقعیت وحشیانه این بحران را به تصویر کشید؛ بدترین خشکسالیای که مردم ماسایی به چشم دیده اند.
تصاویر خیره کننده اما غم انگیز او از حیوانات زیبا که به لاشه تبدیل شده اند، ابعاد این بحران را نشان می دهند. کشاورزان مجبور شده اند زمین های خود را بفروشند و میلیون ها نفر در معرض گرسنگی هستند.
این عکاس حیات وحش که با دیوید اَتنبرو (David Attenborough) نیز کار کرده است، در یک سفر ده روزه با انجمن نشنال جئوگرافیک، تصاویر بسیاری از این قبرستان عظیم حیوانات را ثبت کرد.
او گفت: «خشکسالی عظیمی وجود دارد، حیوانات فقط آب کافی برای نوشیدن داشتند اما چیزی برای خوردن وجود نداشت، این خشکسالی ۳ است که پابرجاست. این منطقه پر است از اجساد حیوانات، هر ۲۵ متر یک جسد دیده می شود. ما با ماسایی های محلی صحبت کردیم، این بدترین خشکسالی است که آنها به خاطر دارند.»
مقامات می گویند که حداقل ۲۰۵ فیل، ۵۱۲ حیوان وحشی، ۳۸۱ گورخر معمولی، ۵۱ گاومیش، ۴۹ گورخر نادر گروی و ۱۲ زرافه در ۹ ماه گذشته مرده اند. پیش بینی می شود که این تعداد بسیار بیشتر باشد. مناطق شمال و جنوب کنیا بیش از همه تحت تأثیر خشکسالی قرار دارند و بخش عمده ای از جمعیت فیل های کنیا را در خود جای داده است. فیل ها باید روزانه ۶۳ گالن آب بنوشند.
چارلی میگوید: «تغییرات اقلیمی خشکسالی را تشدید میکند، اما گاوها آنقدر زیاد هستند که همه چیز را خوردهاند.»
زمین اکنون بیابانی و فرسوده شده است و این بدان معناست که حیوانات وحشی علوفه زیادی به دست نمی آورند. ماسایی ها می دانند که چرا این اتفاق می افتد. آنها می دانند که تعداد زیاد گاوها علت اصلی این اتفاقات است.
این خشکسالی، عواقب بزرگی برای مردم کنیا دارد. در کشوری که گردشگری حدود ۱۰ درصد از تولید اقتصادی را تشکیل می دهد و بیش از ۲ میلیون نفر در این صنعت مشغول به کار بودند، تحت الشعاع قرار می گیرد. از طرفی حداقل ۱۸ میلیون نفر در شاخ آفریقا با گرسنگی شدید روبرو هستند..
بیشتر بخوانید:
تغییرات آب و هوایی باعث نابودی خاورمیانه و شرق مدیترانه میشود
دو مورد از پیشگوییهای بابا وانگا که برای سال ۲۰۲۲ به حقیقت پیوست
بدون نظر