باستان شناسان نزدیک به ۳۰۰ مومیایی مصری را در تونلی زیرزمینی کشف کردند

باستان شناسان نزدیک به ۳۰۰ مومیایی مصری را در تونلی زیرزمینی کشف کردند

در طول دو سال گذشته، محققان آثاری را از سایت باستان شناسی سقاره (Saqqara)، در حدود ۲۰ کیلومتری جیزه و بیش از ۳۰ کیلومتری قاهره، کشف کرده‌اند. باستان شناسان نزدیک به ۳۰۰ مومیایی و سایر گنجینه های متفرقه را در شبکه ای از تونل ها، چاله ها و اتاق هایی در ۱۸ متری زیر برخی از قدیمی ترین اهرام مصر کشف کردند. به آنها کشف هرم ملکه جدید که به نام ملکه نیث (Queen Neith) شناخته می شود را هم اضافه کنید.

تمرکزی تازه بر سقاره

ماجرای کشف 300 مومیایی جدید در سایت باستان شناسی سقاره در مصر چیست؟
دونالد رایان، استاد علوم انسانی که به دلیل تحقیقاتش در مورد دره پادشاهان شناخته می شود، می گوید که سقاره منطقه ای است که بیشتر به خاطر هرم پلکانی جوزر شناخته شده است؛ اولین هرمی که مصریان تا به حال ساخته اند. به همین دلیل، مومیایی های پادشاهی جدید یک یافته جذاب در سایت پادشاهی قدیمی هستند.

کشف یک هرم از ملکه ای که قبلاً ناشناخته بود، غنای بیشتری را به اکتشافات اخیر اضافه کرد. از زمان پیدا کردن این هرم، محققان متوجه شدند که این ملکه، نیث نام دارد، اگرچه تاکنون اطلاعات زیادی در مورد او وجود ندارد. زاهی حواس مصر شناس، او را به عنوان یک ملکه جدید که به فهرست تاریخ مصر اضافه شده است توصیف کرد. ملکه ها از سلسله اول به نام نیث، الهه مصری از ۳,۰۰۰ سال قبل از میلاد نامگذاری شدند.

ماجرای کشف 300 مومیایی جدید در سایت باستان شناسی سقاره در مصر چیست؟

حواس می گوید: «من واقعا معتقدم که امسال و سال آینده، سایت سقاره مهم ترین سایت در مصر خواهد بود. من همیشه می گویم که ما تاکنون فقط ۳۰ درصد از بناهای تاریخی خود را پیدا کرده ایم و ۷۰ درصد آنها در زیر زمین مدفون هستند.»

این مصر شناس می گوید تونل های زیرزمینی شامل ۲۲ محور به هم پیوسته است که برخی از آنها تا عمق ۱۸ متری زیر سطح فرو می روند.

مصنوعات گذشته، مصر را به پادشاهی جدید پیوند می دهند

ماجرای کشف 300 مومیایی جدید در سایت باستان شناسی سقاره در مصر چیست؟
همراه با مومیایی‌ها و تابوت‌ها، که برخی از آنها به بزرگان و مشاوران پادشاه توت مرتبط بودند، باستان‌شناسان آثار زیادی از جمله طلسم‌های سرامیکی و اسناد پاپیروس را نیز کشف کردند که بسیاری از آنها مربوط به پادشاه تتی، بنیان‌گذار سلسله ششم مصر باستان است. پادشاه توت تقریباً در ۶۵۰ کیلومتر دورتر، در دره پادشاهان، گورستان سلطنتی از پادشاهی جدید دفن شده است.

حواس توضیح می دهد که ارتباط با شاه تتی احتمالاً به این دلیل است که او در پادشاهی جدید، تقریباً بین قرن یازدهم قبل از میلاد، پرستش می شد. حواس می گوید که عبادت کنندگان می خواستند محل دفن آنها در نزدیکی مقبره او باشد.

قبل از این، دفن‌ پادشاهی جدید در این منطقه رایج نبوده است، بنابراین این مکان کاملاً منحصر به فرد است. تابوت‌ها دارای چهره‌های منحصربه‌فردی هستند که بین زن و مرد تمایز دیده می شود و با صحنه‌هایی از کتاب مردگان تزئین شده‌اند. هر تابوت همچنین نام فرد متوفی را دارد و اغلب چهار پسر حوروس را نشان می دهد که از اندام های متوفی محافظت می کردند.

مومیایی ها نیاز به بررسی های بیشتر دارند

ماجرای کشف 300 مومیایی جدید در سایت باستان شناسی سقاره در مصر چیست؟
کار برای نبش قبر مومیایی ها از سایت ادامه خواهد داشت. حواس می گوید ظاهرا بسیاری از آنها در شرایط خوبی هستند. باستان شناسان بقایای آن ها را با اشعه ایکس تصویربرداری می کنند تا درباره سن اجساد در هنگام مرگ یا هر نشانه واضحی از علت مرگشان بیشتر بفهمند.

ماهیت حفظ‌شده مومیایی‌ها نشان می‌دهد که پادشاهی جدید بر فرآیند مومیایی‌سازی تسلط داشته است، از جمله تکامل تابوت‌ها، برخی با دو درب، ماسکی که از طلای جامد ساخته شده است.

ماجرای کشف 300 مومیایی جدید در سایت باستان شناسی سقاره در مصر چیست؟

روش مصری باستان برای مومیایی کردن جسد مرده برای حفظ آن، حدود ۲,۶۰۰ سال قبل از میلاد آغاز شد. این عمل برای بیش از ۲,۰۰۰ سال توسعه یافت تا اینکه در زمان پادشاهی جدید، زمان پادشاه توت، به اوج خود رسید.

موزه بزرگ مصر که افتتاح آن مدام با تأخیر مواجه می‌شود، اکنون در مسیر افتتاح در سال ۲۰۲۳ است و خانه‌ای برای بسیاری از مصنوعات موجود در زمین مصر.

بیشتر بخوانید:

بازسازی چهره اولین مومیایی باردار جهان ۲,۰۰۰ سال پس از مرگش

موزه ای از اجساد مومیایی شده قربانیان ۲۰۰ سال پیش بیماری وبا در مکزیک

منبع: yahoo
بدون نظر

ورود