عربستان سعودی، بزرگترین شهر صنعتی شناور جهان را به نام اکساگون (Oxagon)، در سواحل دریای سرخ عربستان سعودی، در اطراف میدانهای مملو از آب که توسط کانالهایی به هم متصل شدهاند، می سازد. این پروژه آینده نگر، بخشی از پروژه گستردهتر نئوم است، یک ابرشهر ۵۰۰ میلیارد دلاری که هدف آن تغییر پادشاهی صحراست.
مقامات سعودی امیدوارند که این شهر علمی-تخیلی به این کشور خاورمیانهای کمک کند تا خود را از نفت دور کرده و گردشگران بیشتری را جذب کنند. محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی گفت: «اکساگون کاتالیزور رشد اقتصادی و تنوع در نئوم و پادشاهی خواهد بود و بلندپروازیهای ما در چشمانداز ۲۰۳۰ را برآورده میکند.»
اکساگون در تعریف مجدد رویکرد جهان به توسعه صنعتی در آینده، حفاظت از محیط زیست و ایجاد شغل و رشد برای نئوم کمک خواهد کرد. این شهر شناور به تجارت و بازرگانی منطقه ای عربستان سعودی کمک کرده و از ایجاد یک نقطه کانونی جدید برای جریان های تجارت جهانی در آینده حمایت می کند.
مقامات سعودی ادعا می کنند که کلان شهر جدید آینده نئوم زمانی که ساخته شود ۳۳ برابر نیویورک خواهد بود. اکساگون نیز در ناحیه جنوب غربی نئوم قرار دارد و نیمی از آن در دریای سرخ شناور است که به طور متوسط ۵۰۰ متر عمق دارد.
بر اساس بیانیههای مطبوعاتی، این شهر صرفاً از انرژیهای تجدیدپذیر استفاده میکند و از هوش مصنوعی و فناوری رباتیک برای ایجاد یک زنجیره تامین یکپارچه، هوشمند و کارآمد استفاده خواهد کرد.
انتظار میرود اکساگون، با موقعیت استراتژیک خود در نزدیکی کانال سوئز، یک مرکز تجاری جدید برای عربستان سعودی باشد.
طراحان آن قصد دارند تا سال ۲۰۳۰ این پروژه را تکمیل کنند و ادعا می کنند که چندین جزء اصلی آن تا سال ۲۰۲۵ ساخته می شود. مسئولین امیدوارند تا سال ۲۰۳۰، اکساگون حدود ۹۰,۰۰۰ نفر را در خود جای دهد و اولین نفر در سال آینده به این مکان منتقل شود.
اگرچه شهرک های مسکونی وجود خواهد داشت، اما بخش بزرگی از این شهر شناور به صنعت واگذار خواهد شد.
همچنین در توسعه بحثبرانگیز نئوم یک جزیره لوکس و یک پیست اسکی، طراحی شده است که عربستان سعودی ادعا میکند تنها هفت سال دیگر آماده میزبانی بازیهای زمستانی آسیایی خواهد بود.
ابرشهر نئوم، پروژه آسمانخراش افقی The Mirror Line، به طول ۱۲۰ کیلومتر را نشان می دهند. درون این پروژه، شهری مدرن و با تکنولوژی آیندهنگر با جنگلهای بارانی استوایی ترکیب می شود. این آسمان خراش افقی تماشایی که توسط استودیوی آمریکایی Morphosis طراحی شده است، ظاهراً پس از تکمیل ۹ میلیون نفر را در خود جای خواهد داد.
بیشتر بخوانید:
پروژه میلیارد دلاری «نئوم» و بیرون راندن ساکنان محلی از سوی مقامهای سعودی
تصاویر جدید از فضای داخلی جذابِ آسمانخراش افقی و ۱ تریلیون دلاری عربستان + ویدیو
اعراب جاهل از نسخه ی اسلام چرب و چیل برای مردمشون استفاده میکنن، مال ما از نسخه ی اسلام عزا و فلاکت. میدونی چرا؟ چون عربو شکمشو سیر نگه دار تا بهش حکومت کنی، ولی عجمو گرسنه.. دین فقط یه وسیله ست.
سنگ بزرگ نشانه نزدنه
شهری بزرگتر از نیویورک تا ۲۰۳۰؟؟!!!!
پیشرفت به تولید علم متکی هست و تولید تکنولوژی های مدرن که نه عربستان اونو داره و نه بیشتر کشورهای دیگه. تکنولوژی مادر فقط در اختیار چهار پنج کشور بیشتر نیست. بقیه کشورها وابسته به اونها هستن و اون چیزی که دارن هم تکنولوژی دست چندم و قدیمی تر هست که بهشون داده میشه. حتی چین با این سرعت پیشرفت و تولید که تبدیل به غول صنعتی شده، هنوز نتونسته خودشو از وابستگی به کشورهای صاحب و تولید کننده تکنولوژی رها کنه و مستقل بشه. عربستان که عددی نیست.