متقاضیان خرید خودرو از بورس کالا، برای پرداخت وجه باید حساب وکالتی داشته باشند؛ اما چطور میتوان حساب وکالتی باز کرد؟
حساب وکالتی راهکاری است برای این که وجه مورد نیاز برای خریدها، مستقیما از حساب بانکی شما برداشت شود.
برخی از افراد تصور میکنند که حساب وکالتی بورس کالا با حساب وکالتی که برای بازار بورس استفاده میشود، متفاوت است. توجه به این نکته ضروری است که این دو مورد یکسان هستند. به عبارت دیگر شما میتوانید از یک حساب وکالتی برای معاملات خود در دو بازار بورس و بورس کالا استفاده کنید. دقت کنید که این کار به معنای بهره گرفتن از یک حساب معاملاتی یکسان برای معاملات در هر دو بازار بورس و بورس کالا است چرا که هر حساب وکالتی تنها به یک حساب معاملاتی متصل میشود.
افتتاح حساب وکالتی
۱. نخست باید به یکی از بانکهایی که از طرف سایپا و ایران خودرو معرفی شده مراجعه کنید. در حال حاضر شرکت سایپا بانک های تجارت، ملی، صادرات، ملت، رفاه و اقتصاد نوین را معرفی کرده و شرکت ایران خودرو بانک های تجارت، ملت، ملی، صادرات و سپه.
اگر در یکی از بانکهای معرفی شده شماره حساب کوتاه مدت داشته باشید میتوانید با مراجعه حضوری، همان حساب را تبدیل به وکالتی کنید.
در صورتی که در بانک تجارت یا بانک ملی حساب داشته باشید میتوانید با مراجعه به سایت بانک تجارت یا سایت بانک ملی به صورت آنلاین در این خصوص اقدام کنید.
دقت کنید حساب وکالتی همان حساب کوتاه مدت است و همان سودی که به سپرده کوتاه مدت تعلق میگیرد برای این حساب نیز واریز میشود.
۲. اگر در بانکهای معرفی شده حساب بانکی ندارید باید به بانک مراجعه و یک حساب سپرده کوتاه مدت افتتاح کنید.
البته بیان این نکته ضروری است که فقط حساب کسانی که برنده هستند و قرار است از حساب آنها وجه خودرو برداشته شود مسدود میشود و تا زمانی که وجه خودرو مورد نظر از طرف بانک برای شرکت خودروساز واریز شود این وجه مسدود میماند. اما از حساب مشتریانی که برنده نشدهاند هیچ مبلغی برداشت نمیشود و میتوانند مبلغ موجود حساب خود را جابهجا کنند.
افتتاح حساب وکالتی ایران خودرو
۱. افتتاح حساب وکالتی نزد بانک های عامل و تکمیل وجه آن حداقل به میزان ۹۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال از طریق سامانه اینترنتی بانک های عامل
۲. متقاضی حداکثر۳ روز پس از افتتاح حساب وکالتی و واریز وجه به میزان حداقل ۹۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال، با وارد نمودن کد کاربری و کلمه عبور خود، به صفحه ثبت نام خود وارد می شود و خودرو را انتخاب میکند.
۳. در پایان فرآیند ثبت نام به فرد متقاضی کد پیگیری اختصاص داده میشود.
۴. مراسم قرعه کشی پس از پایان مهلت ثبت نام و با حضور مراجع نظارتی برگزار میگردد.
۵. فهرست منتخبین قرعه کشی، حداکثر ۵ روز پس از پایان ثبت نام از طریق سایت فروش اینترنتی شرکت ایران خودرو و ارسال پیامک اعلام میگردد و متقاضی منتخب میبایست نسبت به تکمیل وجه پیش پرداخت خودرو انتخابی (برابر با جدول پیش پرداخت بخشنامه) در حساب خود اقدام نموده و سپس با مراجعه به سایت فروش اینترنتی ایران خودرو به آدرس: esale.ikco.ir مراجعه و نسبت به انتقال یکباره وجه و ادامه فرآیند اقدام نماید.
نکته ۱: در صورت عدم واریز کامل پیش پرداخت علی الحساب خودرو، ثبت نام متقاضی کان لم یکن تلقی میگردد.
نکته۲: در صورت انصراف و همچنین در صورت مشاهده هرگونه مغایرت در شرایط احراز متقاضی (شرایط عمومی و اختصاصی بخشنامه) در هرمرحله تا قبل از تحویل خودرو، ثبت نام متقاضی کان لم یکن تلقی میشود و وجه مشتری حداکثر ظرف مدت ۲۰ روز به شماره شبای معرفی شده، مسترد میگردد و هیچگونه مسئولیتی از بابت تحویل خودرو متوجه شرکت نخواهد بود.
نکته۳: متقاضیانی که فاقد هر یک از شرایط عمومی و اختصاصی مندرج در بخشنامه (مثلا دارا بودن پلاک فعال انتظامی نصب شده برروی خودروهای سواری با کاربری شخصی) یا فاقد گواهینامه رانندگی معتبر (انقضای تاریخ اعتبار) و … باشند، در صورت اقدام به ثبت نام، ضمن کان لم یکن تلقی شدن ثبت نام ایشان، به مدت ۳ سال از ثبت نام درتمامی طرح های فروش آتی محصولات شرکت ایران خودرو محروم خواهند شد.
نکته۴: متقاضیان میتوانند قبل از انتخاب خودرو و روش فروش نیز نسبت به ایجاد پروفایل در سایت فروش اینترنتی شرکت ایران خودرو اقدام نمایند.
پس از اتمام فرآیند وکالتی شدن حساب در بانک عامل و استعلام مبلغ موجودی حساب توسط ایران خودرو از بانک عامل، ظرف مدت ۲ الی ۳ روز کاری اطلاعات جهت مجاز شدن ثبت نام به شرکت ایران خودرو ارسال میگردد لذا متقاضیان گرامی با در نظر داشتن این مدت زمان میتوانند ۲ الی ۳ روز کاری بعد از اتمام افتتاح و واریز وجه در حساب وکالتی نسبت به مراجعه به سایت ایران خودرو و انجام ثبت نام اقدام فرمایند.
با توجه به فرآیند زمانبر افتتاح حساب تا مجاز شدن ثبت نام در سایت ایران خودرو به متقاضیان توصیه میشود اقدامات خود را به روزهای پایانی مهلت تعیین شده موکول نفرمایند.
حساب وکالتی برای خرید خودرو از سایپا
برای افتتاح حساب وکالتی بورس کالا، داشتن معرفینامه از کارگزاری، الزامی است. اما برای افتتاح حساب وکالتی سایپا، نیازی به معرفینامه ندارید و فقط کافی است که به یکی از شعب بانکهایی که از سوی شرکت سایپا معرفی میشود، مراجعه شود.
در صورتی که در بانک های معرفی شده، حساب وکالتی افراد نداشته باشند ، ابتدا باید جهت افتتاح حساب در نزد یکی از آنها اقدام نمایید و سپس آن را به حساب وکالتی، تغییر دهید. بعد از آنکه افتتاح حساب وکالتی سایپا را با موفقیت انجام دادید، بهتر است شماره شبا آن حساب را هم داشته باشید چراکه برای ثبت نام در سامانههای فروش اینترنتی خودروسازان، شماره شبا حساب وکالتی را هم از شما میخواهند.
متقاضیان ثبت نام خودرو سایپا، پس از افتتاح حساب وکالتی، باید در مهلت زمانی اعلام شده توسط شرکت سایپا، وجوه موردنیاز را در حساب وکالتی واریز کنند چراکه در صورت عدم واریز وجه، ثبت نام خودرو برای آنها امکانپذیر نخواهد بود.
در صورتی که شرایط ثبت نام سایپا را داشته باشید و مراحل ثبت نام را به درستی و با موفقیت انجام دهید، وجه اعلام شده در بخشنامه فروش سایپا، از حساب وکالتی شما کسر گردیده و پذیرش خودرو انجام میشود.
تفاوت حساب وکالتی ایران خودرو با سایپا
افتتاح حساب وکالتی ایران خودرو، شباهتهای زیادی به قوانین افتتاح حساب وکالتی سایپا دارد. مهمترین این قوانین، این نکته است که داشتن حساب وکالتی ایران خودرو، فقط برای متقاضیان ثبت نام در طرحهای فروش عادی این شرکت، الزامی شده است. بنابراین متقاضیان ثبتنام در طرح جوانی جمعیت ایران خودرو (ویژه مادران) یا متقاضیان طرح نوسازی ایران خودرو (ویژه خودروهای فرسوده)، نیازی به افتتاح حساب وکالتی ندارند.
نحوه خرید خودرو از بورس کالا با حساب وکالتی
بهطور کلی خرید خودرو در بورس کالا با داشتن حساب وکالتی در هفت گام انجام میشود
- گام اول : ثبت نام در سامانه سجام
- گام دوم: ثبت نام در کارگزاری
- گام سوم: بازکردن حساب وکالتی
- گام چهارم: دریافت کد معاملاتی آنلاین بورس کالا
- گام پنجم: وارد کردن حساب وکالتی
- گام ششم: واریز قیمت پایه
- گام هفتم: ثبت سفارش خرید خودرو
نحوه افتتاح حساب وکالتی بورس کالا
افرادی که قصد خرید محصول در بورس کالا یا سرمایهگذاری در این بازار را دارند باید حتما یک حساب وکالتی بورس کالا افتتاح کنند. برای افتتاح این حساب وکالتی ابتدا باید کد معاملاتی بورس کالای خود را از طریق یک کارگزاری مجاز به فعالیت در بورس کالا دریافت نموده و پس از آن یک معرفی نامه از سمت کارگزاری تان دریافت کنید. این معرفینامه را به یکی از بانکهای ارائهدهنده خدمات حساب وکالتی برده و پس از افتتاح حساب وکالتی خود، آن را به کارگزاری معرفی نمایید.
اگر فردی در بورس کالا بهعنوان برنده معرفی شود و نتواند باقیمانده پول را در موعد مقرر واریز کند یا به هردلیلی انصراف بدهد، محکوم به پرداخت جریمهای است که خودکار از روی حساب وکالتی او کسر میشود. یعنی باید پنج درصد ارزش کل معامله را بهعنوان هزینه فسخ بهعلاوه نیم درصد هزینه کارمزد دو سر معامله که در مجموع ۵.۵ درصد ارزش کل معامله میشود پرداخت کند. فرد برنده نیز سه روز کاری فرصت دارد تا باقیمانده رقم خرید را به حساب وکالتی واریز کند.
افتتاح حساب وکالتی در بورس اوراق بهادار
افتتاح حساب وکالتی در بورس اوراق بهادار اختیاری است. هر سرمایهگذار میتواند هر زمانی پس از افتتاح حساب معاملاتی، نسبت به افتتاح حساب وکالتی اقدام کند. توجه داشته باشید که مانند حساب وکالتی در بورس کالا، این حساب نیز باید پسانداز یا سپرده کوتاهمدت باشد.
همچنین بانکهایی که خدمات افتتاح حساب وکالتی برای بورس اوراق بهادار را ارائه میدهند با بانکهایی که میتوانید برای افتتاح حساب وکالتی در بورس کالا به آنها مراجعه کنید، متفاوت هستند. برای دریافت فهرست این بانکها، میتوانید پیش از اقدام برای دریافت معرفینامه، از کارگزاری خود استعلام بگیرید. در حال حاضر، تنها بانک سامان و پارسیان این خدمت را ارائه میدهند.
مراحل افتتاح حساب وکالتی در بورس اوراق بهادار
۱. دریافت معرفی نامه از کارگزاری
۲. مراجعه به بانک و افتتاح حساب وکالتی
۳. اطلاع به کارگزاری از طریق تماس یا ثبت تیکت پشتیبانی
یک روز پس از انجام مراحل بالا حساب وکالتی شما در سامانه معاملاتی اوراق بهادار تعریف میشود.
نکته: توجه داشته باشید که حساب وکالتی بورس اوراق بهادار و حساب وکالتی بورس کالا نمیتوانند مشترک باشند.
چه تعداد حساب وکالتی قابل افتتاح است؟
شما محدودیتی برای افتتاح حساب وکالتی ندارید و میتوانید اقدام به افتتاح حساب وکالتی به تعداد تمام کارگزاریها و بانکهای ارائهدهنده این خدمات نمایید. اما در نظر داشته باشید که برای هر کارگزاری تنها امکان معرفی یک حساب وکالتی دارید.
بدون نظر