چندین رزمی کار مشهور در دنیای سینما و در فیلم های بروس لی مقابل او ایستاده اند. علیرغم اینکه بروس لی تنها در چهار فیلم رزمی ایفای نقش کرد و به دلیل مرگ در سن جوانی فرصت بیشتری برای ساخت فیلم های رزمی پیدا نکرد، وی سازنده برخی از بهترین و ماندگارترین سکانس های رزمی مبارزه در تاریخ سینماست. بیشتر این سکانس ها به خاطر حضور بروس لی شهرت دارند اما برخی از این سکانس ها تعدادی از رزمی کاران و بازیگران رزمی کار شناخته شده را در خود دارند. همانند بسیاری از اولین فیلم های کونگ فویی، فیلم های بروس لی نیز در مورد بازیگران رزمی کار شناخته شده، چندان سنگین وزن نبودند.
در فیلم هایی مانند Enter the Dragon و Game of Death، بروس لی از دوستان رزمی کار خود مانند باب وال و دن اینوسانتو برای حضور در فیلم به عنوان رقیب خود دعوت کرد اما اغلب نقش های عمده توسط بازیگران استودیویی پر شده بود تا رزمی کاران شناخته شده. البته این موضوع به هیچ وجه غیرمنتظره و تعجب برانگیز نیست زیرا ژانر رزمی و کونگ فویی در اوایل دهه ۱۹۷۰ که فیلم های بروس لی منتشر شد، هنوز بسیار جوان بود. اما تعداد اندکی از بازیگران رزمی کار بودند که در فیلم های بروس لی در مقابل او ظاهر شدند و در سال های بعد از مرگ او به شهرتی قابل توجه دست یافتند. در ادامه این مطلب قصد داریم شما را با ۵ ستاره رزمی کار سینما آشنا کنیم که در فیلم های بروس لی در مقابل او ظاهر شدند.
۵- تونی لیو
تونی لیو رزمی کار و بازیگر هنگ کونگی که به خاطر حضور در تمام فیلم های کونگ فویی بروس لی شناخته می شود، در فیلم The Big Boss با لی مبارزه کرد، جایی که وی نقش یک اراذل ژاپنی را بازی می کند. در این فیلم، بروس لی از میان گروهی اراذل و اوباش می گذرد، آن ها را حسابی کتک زده و در نهایت در مبارزه ای کوتاه با شخصیت لیو روبرو می شود، مبارزه ای که با دشواری نه چندان زیاد با پیروزی لی به پایان می رسد. بعد از The Big Boss، لیو در فیلم های Fist of Fury, Way of the Dragon, و Enter the Dragon در نقش های بزرگتری حضور یافت و در همگی آن ها در نقش یکی از متحدان شخصیت های بروس لی ایفای نقش می کرد.
فیلم های بروس لی تنها بخش کوچکی از رزومه کاری لیو در نقش یک بازیگر رزمی کار را تشکیل می دهند. بعد از بازی در فیلم ناتمام بروس لی به نام Game of Death، لیو در ده ها فیلم رزمی کونگ فویی ایفای نقش کرد که برخی از آن ها با همکاری استودیو Shaw Brothers به عنوان بزرگ ترین استودیو هنگ کنگ در زمینه ساخت فیلم های رزمی همراه بود. با کمک این استودیو، لیو این فرصت را یافت که در چندین فیلم نقش اصلی را بازی کند، از جمله فیلم های Clan of Amazons و Duel of the Century. لیو در فیلم Shaolin Temple نیز یکی از نقش های اصلی بود، فیلمی شناخته شده با ستارگان رزمی کونگ فوکار که دیگر ستارگان استودیو برادران شاو را نیز در خود داشت.
۴- کوری یئون
در یکی از سکانس های فیلم Fist of Fury ساخته سال ۱۹۷۱، شخصیت چن ژن با بازی بروس لی وارد یک مدرسه هنرهای رزمی ژاپنی شده و گروهی از شاگردان کاراته این مدرسه را کتک می زند. نقش یکی از این کاراته کاها را کوری یئون بازی می کند، بازیگری که بعدها در دنیای هنرهای رزمی نامی برای خود دست و پا کرد. او که قبلاً عضو گروه کودکان بازیگر موسوم به Seven Little Fortunes بود، همراه با برخی دیگر اس ستارگان آینده هنرهای رزمی مانند جکی چان، سامو هیونگ و یئون بیائو بزرگ شده و همانند آن ها و در کنار آن ها در رشته کونگ فو تمرین می کرد. همانند دیگر شش عضو گروه، یئون در فیلم های رزمی ایفای نقش کرد و در نهایت به یک ستاره تبدیل شد.
بزرگ ترین نقش او در سال ۱۹۷۹ و در فیلم Dance of the Drunk Mantis بود. او با حفظ روابطش با همکلاسی های قدیمی اش، یئون با سامو هیونگ و یئون بیائو در دهه ۱۹۸۰ در فیلم های بسیاری بازی کرد. همچنین در این دوره بود که یئون به سمت کارگردانی نیز رفت، حوزه ای که موفقیت بیشتری را نسبت به بازیگری برای وی در پی داشت. به عنوان کارگردان، یئون فیلم های The Transporter، Dragons Forever با حضور جکی چان و Hero با حضور جت لی را ساخت.
۳- سامو هیونگ
در ابتدای فیلم Enter the Dragon، یک مسابقه کوتاه همراه با بردی آسان بین بروس لی و یک شاگرد بی نام کونگ فو در می گیرد که سامو هیونگ در ایفای نقشی کوتاه در نقش وی ظاهر می شود و حتی اسمش در فهرست بازیگران فیلم هم نیست. برای هیونگ، فیلم Enter the Dragon تنها یکی از چندین فیلم کونگ فویی اوایل دهه ۱۹۷۰ بود که وی نقش بسیار کوچکی در آن ها داشت. همه این فیلم ها سنگ بنایی برای فیلم های بزرگ تر بودند.
هیونگ که علاوه بر فیلم Enter the Dragon، در پشت صحنه نیز با بروس لی مبارزه کرده بود، یک دوران حرفه ای طولانی و موفق را به عنوان یکی از همکاران همیشگی جکی چان تجربه کرد، کسی که خود کارگردان فیلم های رزمی بود و اکثر اوقات نقش اصلی فیلم های رزمی هنگ کنگی را بازی می کرد. همانند جکی چان، هیونگ نیز به خاطر توانایی اش در ترکیب حرکات کمدی با مهارت های رزمی اش شناخته می شود که به او کمک کرد به یکی از محبوب ترین کونگ فو کاران دوران خود در سینمای رزمی تبدیل شود.
۲- چاک نوریس
از تمام ستارگان هنرهای رزمی که در فیلم های بروس لی با او مبارزه کرده اند، تنها یک شخصیت آنقدر قدرتمند بود که بتواند یک چالش بزرگ برای وی باشد. مدت ها قبل از تبدیل شدن به ستاره اصلی هنرهای رزمی سینمای هالیوود در دهه ۱۹۸۰، چاک نوریس به عنوان قهرمان کاراته جهان یک مبارزه اکنون ماندگار و افسانه ای با بروس لی در پایان فیلم Way of the Dragon داشت. وقتی در مورد اوج فیلم برنامه ریزی می کرد، لی برنامه ریخت تا یک سکانس اکشن را در استادیوم کولوسئوم در شهر رم، ایتالیا را خلق کرده و در این سکانس مقابل شخصیت کولت قرار گیرد که نقشش را یکی از دوستانش بازی می کرد. لی ظاهراً می دانست که استفاده از کسی مانند کولت که در هنرهای رزمی آموزش دیده، فیلم Way of the Dragon می تواند با یک سکانس پرتنش به پایان برسد که از دیدگاه مخاطبان واقعی باشد، به ویژه بدون اینکه نیازی با تقطیع و حذف کردن بخشی از دکور باشد.
بروس لی در ابتدا به جو لوییس، کاراته کار مشهور و مربی این رشته برای رویارویی در پایان این فیلم فکر کرده بود اما در ادامه چاک نوریس را انتخاب کرد که از قبل با هم دوست بودند. با هم، این دو تمرینات زیادی را داشته و توانستند یک سکانس ۱۰ دقیقه ای مبارزه را خلق کنند که به عنوان یکی از بهترین سکانس های مبارزه در تاریخ فیلم های رزمی ماندگار شد. تا آن زمان، نوریس تنها نقش کوتاهی در فیلم The Wrecking Crew داشت و نامش حتی در فهرست بازیگران نیز ذکر نشده بود اما شخصیت کولت در راه اژدها اولین فیلمی بود که او را به شهرت رساند، نقشی که حتی دیالوگ چندانی نداشت و تنها به سکانس مبارزه پایانی محدود بود. با این وجود، این نقش کوتاه به نوریس کمک کرد که نقش های بیشتر و بزرگ تری در فیلم های رزمی کونگ فویی بدست آورد. چند سال طول کشید تا نوریس به موفقیت برسد اما با پایان آن دهه، نوریس به چهره مهمی در ژانر رزمی سینمای هالیوود تبدیل شده بود.
۱- جکی چان
اگر چه حرفه جکی چان به عنوان بازیگر فیلم های رزمی کونگ فویی تا چند سال بعد از مرگ بروس لی به موفقیت ختم نشد اما از آنجایی که این دو در بیش از یک فیلم با هم روبرو شوند، مبارزه شان قابل توجه است. در اوایل دهه ۱۹۷۰، اغلب کارهایی که جکی چان در سینما انجام داده بود در حوزه بدلکاری بود. یکی از فیلم هایی که چان به عنوان بدلکاری و سیاهی لشکر رزمی کار در آن ها حضور داشت فیلم Fist of Fury بود، جایی که وی برای اولین بار با بروس لی روبرو شد. علاوه بر نقش بدلکاری، چان در فیلم Enter the Dragon در برابر دوربین نیز ظاهر شد، جایی که نه یک بار بلکه دو بار با بروس لی مبارزه می کند.
در سکانسی که لی همزمان با چند رزمی کار درگیر می شود، یکی از آن ها که تلاش دارد از پشت بروس لی را بگیرد کسی نیست جز جکی چان. در این سکانس، لی بدون مشکل آنچنانی موفق می شود خود را از چنگ دست های چان رها کرده و با ضربه ای گردن او را می شکند. در همان سکانس، چان در نقش شخصیتی دیگر به سمت لی حمله می کند و این بار با ضربه ای به صورتش، بروس لی او را ناک اوت می کند. همان طور که بعدها جکی چان اعتراف کرد، این ضربه صدمه ای واقعی به او وارد کرد اما بروس لی بلافاصله به خاطر اینکه ضربه محکمی به او زده بود از جکی عذرخواهی کرد. بعدها جکی چان به چهره اول فیلم های کونگ فویی تبدیل شده و برخی از خاطره انگیزترین و بهترین فیلم های رزمی را ساخت یا در آن ها نقش آفرینی کرد.
بالو یانگ رو فراموش کردین
سلام بروس بیشتر یک شخصیت سینما بود تا قهرمان او
بیشتر بخاطر فیلم ها معرف شد
مثلا در یک همه پرسی میگفتند تایسون با بروس مبارزه کند یلی بروس را برنده میدانستند ولی در واقعیت تایسون حتی با یک ضربه معمولی بروس را به دیار باقی میفرستاد؟ اصلا مقایسه چنین قهرمانی تایسون در مغز هیچ ورزشکار قابل گنجاندن نیست تایسون یک استوره
بود و ثابت کرده بود این قهرمانی خود را اما بروس یک شخصیت سینمایی بود بیشتر که به وزنش هم توجه داشته باشید در ورزش حرفه ای اصلا قابل مقایسه نیست نه تنها با قهرمان تایسون هیچ قهرمان های رزمی المپیک رزمی چه کاراته وووو او فقط بروس تبلیغات سینما بود
درسته که بیشتر سینمایی بود و اکثرا تو فیلمها وقتی نقش اول و داشته باشن کلا هر چی آدم توی فیلم باشه ازش کتک میخورن ولی بااینحال تو سرعت عمل حرکاتش هنوز رو دستش نیومده هر چند تو ورزش های رزمی الان سرعت عمل فقط تو مسابقات کنترلی بکار میلاد وگرنه تو مسابقات غیرکنترلی مثل MMA. داخل قفس و مسابقات k1 سرعت عمل چنان معنایی نداره بیشتر قدرت چون درگیریهاشون خیلی نزدیک بهم تا بیای ی تکنیک سرعتی بزنی اونم از اون فاصله قبل شروعش چندتا ضربه قدرتی درحد مرگ نوش جان میشه ولی درکل بروسلی درسته بیشتر سینمایی بود ولی در واقعیت تو زمان خودش کم کسی نبود
مرد حسابی تایسون اصلا با بروس همدوره است؟! بروس لی اینقدر بلند نظر بود که تو یه مصاحبه که درباره اینکه با محمدعلی کلی مبارزه کنی چی میشه گفته بود محمد علی با یه ضربه منو میندازه که نشون از شکسته نفسی اون داشت، اون بنیانگذار سبک جیت کان دو هست و تو این رشته رزمی به چنگ آوردن حریف و سرعت عمل فراتز از بقیه اصول هستش، بروس لی جزو ۱۰۰شخصیت تاثیرگذار قرنه!!!
چرا الکی حرف میزنی وقتی تاریخ رو نمیدونی اون رو هنوز بخاطر هنر رزمیش همه میشناسنش نه برای بازیگرش
آقای بروس لی یک استاد کونگ فو با بدن کوچک بود اما آقای تابستون بدن بزرگت و قویتری داشت و در اوج حرفه خود بود
بسیار عالی
تو توضیحات گفتید بروسلی کلا در چهار فیلم توانست بازی کنه درصورتی که در صورتی که مجموعه فیلمهاش نزدیک به ده تا شایدم بیشتر آخرین فیلمش میشه بازی مرگ ۱ که تو قسمت دوم بازی مرگ ۲ حضور نداشت اونم بعلت فوت که کلا محتوای فیلم و عوض کردن
اژدها وارد میشود . خشم اژدها . رئیس بزرگ .
بازی بامرگ .عقاب سیاه . چندتای دیگه ام هست
خودتونو بکشید هم هنرهای رزمی اولین اسمی که تداعی میشه بروسلیه، باقی بعد ایشونن، ضمناً فرق داره هنر رزمی رو با اون سرعت و اقتدار اجرا کنی با ضربه ی سنگین یه بکسور سنگین وزن که فقط قدرت رو توش میبینی نه ظرافت، البته واقعیت اینه بروس اگه آمریکن بود الآن از اینی که هست خداتر بود
این حرفها و نظرها چیه که دوستان مطرح کرده اند که بروس لی شخصیت سینمایی بوده و از این صحبتها ؟
بروس لی دیگه در تاریخ تکرار نمیشه … بروس لی یک قهرمان واقعی کونگ فوی فراجهانی بود .. دیگه مثل بروس لی مادر دهر نخواهد زایید .. تعجب میکنم اینقدر راحت و بدون شناخت در باره این قهرمان واقعی نظر میدهید ؟ هیچ قهرمان کاراته و کونگ فو و هیچ رزمی کاری در برابر بروس لی تاب مقاومت نداشت .. یادش زنده باد
واقعاهم همینطوره .دیگه کسی مثل استادبروسلی فک نکنم ظهورکنه وواقعاهم هیچ رزمی کاری درمقابل اونمیتوانست یک دقیقه دوام بیاره
بعضی از قهرمانهاتکرارنشدنین.بروسلی هم یکی از اوناست.