بغض و گریه استاد ایرج خواجه امیری بعد از شنیدن ترانه ای از خودش در تاکسی + ویدیو

بغض و گریه استاد ایرج خواجه امیری بعد از شنیدن ترانه ای از خودش در تاکسی + ویدیو

بهمن بابازاده خبرنگار حوزه موسیقی با انتشار ویدیویی از استاد ایرج خواجه امیری در اینستاگرام خود می گوید که این خواننده قدیمی و ۹۰ ساله موسیقی سنتی از شنیدن صدای خود در داخل خودرو منقلب شده است. استاد ایرج خواجه امیری سوار تاکسی می‌شود و وقتی می‌شنود راننده در حال شنیدن یک تصنیف قدیمی است، بغض می‌کند و اشک می‌ریزد.

بیوگرافی استاد ایرج خواجه امیری

بیوگرافی ایرج خواجه امیری

حسین خواجه امیری با نام هنری ایرج در ۱۱دی ۱۳۱۱ در خالدآباد نطنز در خانواده‌ای هنرمند به دنیا آمد.

پدربزرگش از خوانندگان بنام زمان ناصرالدین شاه بود و پدرش که از صدایی خوش و رسا برخوردار بود و ردیف می‌دانست، مدت‌ها او را تحت تعلیم خویش قرار می‌دهد. حسین در همان زمان در مراسم تعزیه‌خوانی شرکت می‌کرد و نزد تعزیه‌خوانانی که ردیف و دستگاه می‌دانستند به یادگیری آواز پرداخت.

بغض و گریه ایرج خواجه امیری در تاکسی بعد از شنیدن ترانه خودش

وی پس از پایان تحصیلات ابتدایی به تهران رفت و در سال ۱۳۲۶ به مکتب ابوالحسن صبا راه یافت و دو سال پیاپی در حضور او دانسته‌های خویش را تکمیل کرد و به وسیله وی به رادیو ایران معرفی شد. در آن جا به اجرای برنامه با ارکستر ابراهیم خان منصوری پرداخت. سال ۱۳۲۹ در ۱۸ سالگی وارد دانشکده افسری ارتش شد و شب‌های جمعه که مرخصی داشته از ساعت ۷:۳۰ تا ۸ در برنامه ارتش شرکت و با ارکستر محمد بهارلو به اجرای برنامه می‌پرداخت. در همان زمان به خاطر محدودیت‌های ارتش نام مستعار (ایرج) را که در اصل نام برادرش بود برای خود برگزید.

بغض و گریه ایرج خواجه امیری در تاکسی بعد از شنیدن ترانه خودش

ایرج در سال ۱۳۳۶ به دعوت داوود پیرنیا به برنامه گل‌ها راه یافت و در اولین همکاری خود با این برنامه برگ سبز ۴۳ را در مایهٔ شور-ابوعطا و با همکاری علی تجویدی و فرهنگ شریف و امیر ناصر افتتاح خواند. از همان زمان همکاریش با برنامه گل‌ها ادامه یافت.

ایرج علاوه بر اجرای برنامه‌های مختلف رادیویی به اجرای ترانه و آواز برای فیلم‌های فارسی همت گماشت و بازیگران زیادی به لب‌خوانی ترانه‌های وی می‌پرداختند. اولین فیلمی که ایرج در آن ترانه خواند فیلم روزنه امید به کارگردانی سردار ساکر هندی و ترانه‌ها از ساخته‌های جواد لشکری است. خوانندگی برای محمدعلی فردین ، منوچهر وثوق و رضا بیک ایمانوردی خیلی زود او را مورد توجه قرار داد تا اینکه انقلاب اسلامی فرا رسید.

بغض و گریه ایرج خواجه امیری در تاکسی بعد از شنیدن ترانه خودش

ایرج خواننده پرآوازه موسیقی با هنرمندان زیادی مانند: پرویز یاحقی، اسدالله ملک، جلیل شهناز، فریدون حافظی، فرهنگ شریف، امیر ناصر افتتاح، جهانگیر ملک، حسن کسایی، لطف الله مجد، علی تجویدی، رضا ورزنده، منصور صارمی، محمد موسوی، احمد عبادی، حسن ناهید، انوشیروان روحانی، همایون خرم، حبیب الله بدیعی و بسیاری از نوازندگان و البته خوانندگان دیگر همکاری داشته و مورد تایید و تحسین آن‌ها بوده است.

ایرج در ۲۱۳ برنامه گل‌ها شامل برگ سبز،گلهای رنگارنگ، شاخه گل، گل‌های تازه، برنامه اجرا کرده است. او علاوه بر این در برنامه‌های رادیو ارتش، ارکستر دانشجویان، ارکستر محمد بهارلو، ارکستر ابراهیم خان منصوری، ارکستر عبدالله جهان پناه، برنامه اجرا کرده است و برای ۱۰۵ فیلم فارسی خوانده است و در سال‌های بعد از انقلاب ، به خصوص دهه هفتاد و هشتاد، بیش از ده آلبوم به بازار موسیقی عرضه کرده است. آلبوم قصه زندگی از او در بهار سال ۹۱ به بازار موسیقی عرضه شد.

بغض و گریه ایرج خواجه امیری در تاکسی بعد از شنیدن ترانه خودش

علاوه بر آن فیلم مستندی در قالب لوح فشرده (دی وی دی) از زندگی و کارهای هنری ایرج با عنوان پهلوان آواز اواخر سال ۹۱ به بازار موسیقی عرضه شد. در اوایل شهریور ۱۳۹۲نیز مراسمی در تجلیل از سال ها زندگی هنری او با حضور بزرگانی چون محمدرضا شجریان و فرهنگ شریف در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد.

بغض و گریه ایرج خواجه امیری در تاکسی بعد از شنیدن ترانه خودش

ایرج از خواننده‌های صاحب سبک ایران است و صدایش از معدود صداهای شش دانگ است؛ صدایی که ارتفاع و حجم آن (طول و عرض) بسیار بالاست و خواننده امکان اجرای محدوده صوتی بالایی را در نت‌های بسیاری دارد که خوانندگان معمولی از پس آن بر نمی‌آیند. او پدر احسان خواجه امیری (خواننده) و الیکا خواجه امیری (نوازنده و مدرس پیانو) است. استاد ایرج خواجه امیری دو بار ازدواج کرده است، ایشان از همسر اول خود خانم توران صولت تاش صاحب سه فرزند بنام های همایون، هومن و هاله می باشد. از همسر دوم خانم فرزانه عمیمی نژاد هم، احسان و الیکا را دارد؛ احسان خواجه امیری حالا یکی از خوانندگان بنام پاپ بوده و الیکا نیز یکی از نوازندگان برجسته می باشد/

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
۴ نظر

ورود

  • محسن تیر ۳, ۱۴۰۲

    کاش هیچ انسانی برا گذشته ی جوانی خودش گریه نکنه
    واقعا پیری بد دردیه

  • مجیب تیر ۵, ۱۴۰۲

    س… انشاا… استاد صدسال زنده باشه. گوهری باارزش هستن.

  • مجیب تیر ۵, ۱۴۰۲

    س… انشاا… استاد صدسال زنده باشن. گوهری باارزش هستن.

  • حیدر تیر ۵, ۱۴۰۲

    درود بر استاد بزرگ ( استاد ایرج)
    اینها حقیقتآ گنجینه های دوران طلایی موسیقی و هنرهای کشور هستند که بعید است در تاریخ تکرار شوند!
    این سرزمین باستانی و با فرهنگ نشان داده است که هرگاه فرصت و آرامش حاکم باشد استعداد های سرشار فرزندانش شکوفا شده و جهانیان را شگفت زده می کند!
    حیف و صد حیف که دوران های بحرانی تاریخ این کشور را اشغال کرده است!