انتقاد شدید ملی گرایان هندو به یک دیالوگ بحث برانگیز در «اوپنهایمر»

انتقاد شدید ملی گرایان هندو به یک دیالوگ بحث برانگیز در «اوپنهایمر»

آخرین اثر پرسروصدای کریستوفر نولان، اوپنهایمر (Oppenheimer)، موجب بروز بحث و جدل هایی در میان راست ‌گرایان هندو در هند شده؛ تا جایی که برخی خواستار تحریم و حذف یک صحنه جنسی از آن شده‌اند که در آن کاراکتری که اسم فیلم از او وام گرفته شده، جمله‌ای معروف از کتاب مقدس هندوها را بیان می‌کند.

این فیلم داستان بمب اتم را از دریچه چشم سازنده آن، رابرت اوپنهایمر، روایت می‌کند و صحنه مورد بحث، کیلیان مورفی، بازیگر ایرلندی نقش اول فیلم را در حال رابطه جنسی با فلورنس پیو نشان می‌دهد که نقش ژان تاتلاک، معشوق اوپنهایمر را بازی می‌کند. کاراکاتر اوپنهایمر در جایی از این صحنه جمله‌ای از «باگاواد گیتا»، یکی از مقدس‌ترین متون هندوئیسم، را به زبان می‌آورد: «اکنون من به مرگ تبدیل شده‌ام، ویرانگر دنیاها.»

خشم هندوها از صحنه رابطه جنسی در «اوپنهایمر»

خشم هندوها از صحنه رابطه جنسی در «اوپنهایمر»

این صحنه باعث خشم برخی از گروه‌های راست‌گرا شده، به طوری که یک سیاستمدار از حزب ملی‌گرای هندو، بهاراتیا جاناتا (BJP)، این فیلم را «حمله نگران‌کننده به هندوئیسم» خواند و آن را متهم کرد که «بخشی از توطئه بزرگ‌تر نیروهای ضدهندو» است.

خشم هندوها از صحنه رابطه جنسی در «اوپنهایمر»

اودی ماهورکار، عضو کمیسیون اطلاعات هند، روز شنبه در بیانیه‌ای گفت که این صحنه «حمله مستقیم به اعتقادات مذهبی یک میلیارد هندو مداراگر» بود و آن را به «جنگ علیه جامعه هندو» تشبیه کرد. او افزود: «ما باور داریم که اگر این صحنه را حذف کنید و کارهای لازم را برای به دست آوردن قلب هندوها انجام دهید، گام مهمی در جهت تثبیت اعتبار شما به عنوان انسانی حساس و غمخوار خواهد بود و دوستیِ میلیاردها انسان خوب را به شما هدیه خواهد داد.»

این فیلم در اکثر مناطق هند، که اولین آزمایش هسته‌ای خود را در سال ۱۹۷۴ انجام داد، با استقبال خوبی مواجه شد؛ منتقدان نقدهای مثبتی داشتند و مردم برای تماشای آن به سینماها سرازیر شدند.

خشم هندوها از صحنه رابطه جنسی در «اوپنهایمر»

بر اساس گزارش‌های محلی، اوپنهایمر در افتتاحیه آخر هفته‌اش در این کشور بیش از ۳ میلیون دلار فروش داشت که بیشتر از فیلم باربی ساخته گرتا گرویگ بود که در همان روز اکران شد و کمی بیش از یک میلیون دلار فروخت.

مورفی پیش از اکران اوپنهایمر گفته بود که در زمان آماده شدن برای این فیلم، باگاواد گیتا را خوانده است. او در مصاحبه‌ای گفت: «متن بسیار زیبایی بود، بسیار الهام‌بخش. فکر می‌کنم برای او (اوپنهایمر) نوعی تسلی خاطر بود. به آن نیاز داشت و در تمام طول زندگی‌اش از آن بسیار تسلی گرفت.»

خشم هندوها از صحنه رابطه جنسی در «اوپنهایمر»

اوپنهایمر که به عنوان «پدر بمب اتم» شناخته می‌شود، در دوران حیات خود به هندوئیسم و آموزه‌هایش جذب شد. او که به چند زبان مسلط بود و علوم زیادی را می‌دانست، دو دهه پس از آزمایش بمب آزمایشی ترینیتی، اولین انفجار هسته ای جهان، در ۱۶ جولای ۱۹۴۵، به مصاحبه کنندگان گفته بود: «می‌دانیم که جهان دیگر مثل قبل نخواهد بود. چند نفری خندیدند، تعدادی گریستند و بیشترشان سکوت کردند.»

او گفت که خطی از باگاواد گیتا را به خاطر می‌آورد: «اکنون من به مرگ تبدیل شده‌ام، ویرانگر دنیاها.» این جمله چندین بار، ازجمله در صحنه جنجالی رابطه جنسی، در فیلم تکرار شد.

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
۲ نظر

ورود

  • H مرداد ۴, ۱۴۰۲

    فیلم مزخرفیه… تعجب میکنم اینهمه استقبال شده..مستند واقعی اوپنهایمر زیبا بود اما این فیلم تقریبا یه اثر ضعیفه

  • ف مرداد ۵, ۱۴۰۲

    شبیه بیانیه مسلمانانه وقتی فک می‌کنن علیهشون طوطئه شده