پس از دیجی کالا این بار اپلیکیشن فروش کتاب طاقچه به تبلیغ بی حجابی متهم شده است. بعد از انتشار تصاویر بی حجاب کارکنان زن طاقچه که به تشکیل پرونده ی قضایی برای شرکت طاقچه و قطع همکاری برخی ناشران با این اپلیکیشن انجامید، طاقچه در بیانیه ای توضیحاتی در خصوص تصاویر منتشر شده ارائه کرد.
در روزهای گذشته چند عکس دسته جمعی از کارکنان اپلیکیشن طاقچه در شبکه های اجتماعی منتشر شد که در آن ها برخی کارکنان زن این شرکت بدون حجاب بودند.
پس از انتشار این تصاویر، خبرگزاری میزان، رسانه ی رسمی قوه قضاییه از تشکیل پرونده ی قضایی برای شرکت طاقچه در پی انتشار تصاویری از عدم رعایت حجاب کارمندان زن آن خبر داد.
همچنین خبرگزاری فارس اعلام کرد ناشران «بهنشر، خطمقدم، شهید کاظمی، راهیار و شهید هادی» از ادامه ی فروش کتاب های خود در این پلتفرم امتناع کردند.
این ماجرا در ادامه واکنش نهادهای دولتی ای همچون خانه کتاب و ادبیات ایران و بنیاد سینمایی فارابی را نیز به دنبال داشت. این دو نهاد نیز در بیانیه هایی جداگانه ضمن محکوم کردن اقدام شرکت طاقچه، از قطع همکاری خود با این اپلیکیشن خبر دادند.
حالا طاقچه با انتشار بیانیه ای به ارائه ی توضیحاتی درباره ی این تصاویر پرداخته است که در ادامه آن را می خوانید:
این روزها در فضای مجازی، انتساب عکسی به طاقچه حاشیههایی ایجاد کرده است. برای روشنشدن افکار عمومی، توضیحات زیر به اطلاع میرسد:
۱. این عکس بیش از یک ماه پیش گرفته شده و در همان زمان در حسابی شخصی منتشر شده است. تصویر یادشده پس از خداحافظی یکی از همکاران، مقابل دیوار بیرونی و خارج از فضای کاری طاقچه گرفته شده و در هیچیک از حسابهای رسمی طاقچه انتشار نیافته است.
۲. طاقچه پلتفرمی برای دسترسی به انواع کتابهای صوتی، الکترونیکی و چاپی است که مانند تمام کسبوکارها در چارچوب قوانین کشور فعالیت میکند. این شرکت در حدود یک دهه فعالیت خود در زمینهٔ کتاب کوشیده است متناسب با تمام سلیقهها، انواع کتابها را در دسترس مخاطبان بگذارد. اینکه طاقچه توانسته است سهم مهمی در افزایش سرانهٔ مطالعهٔ کشور داشته باشد، بهخاطر تلاشهای بیوقفهٔ همکاران توانمند خود بوده است.
۳. در پی حاشیههای ایجادشده، بعضی ناشران، خارج از چارچوب قراردادی که با طاقچه دارند، خواستار فسخ آن شدهاند. طاقچه ضمن پذیرش این درخواست، فرایند فسخ را در دستور کار قرار داده است.
پس از انتشار این بیانیه، برخی کاربران شبکه های اجتماعی آن را حمایت طاقچه از کشف حجاب زنان مجموعه ی خود تلقی کردند و خبرگزاری فارس نیز آن را «استقبال از فسخ قرارداد با ناشران» توصیف کرد.
برخی کاربران هم به سیاست دوگانه ی دولت در حمایت از استارتاپ ها و پلمب آن ها اشاره کرده اند.
یکی از کاربران توییتر به اسم عطیه نوشته: خیلی از استارتآپها و کسب و کارهای نوآور، اگر سرمایه شون رو در ملک گذاشته بودند ( مثل بسیاری از آقازادهها) سودِ بیدغدغه و بیحاشیهتری داشتند و مدام در استرس نبودند.
زهرا هم در توییتر خود نوشته: احساس میشه که حمایت از استارتاپ ها تا زمانی که مشکلات بسیار سنگین دیگه ای تو کشور هست، در حد شعار باقی میمونه. مثلا مسئله کشف حجاب که باعث پلمب شدن «طاقچه» شد، همچنان در کشور حل نشده باقی مونده.
توییت محمد سعید احدیان، دستیار رسانه ای رئیس مجلس، محمدباقر قالیباف درباره ی برخورد با شرکت طاقچه نیز با واکنش قابل توجه محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات دولت حسن روحانی مواجه شد.
هفته ی گذشته نیز انتشار تصاویری بی حجاب از کارکنان زن دیجی کالا جنجال برانگیز شده بود. پس از انتشار این تصاویر، قوه قضاییه از تشکیل پرونده برای شرکت دیجی کالا خبر داد و تعدادی از دفاتر اداری اصلی دیجی کالا نیز پلمب شد.
صاحبان سرمایه و استارتآپها، قبل از اینکه دیر بشه، سرمایه و کسبوکارتون رو از مملکت خارج کنید؛ کسبوکارها هم، کارمندانتون رو یا دورکار کنید که بتونن از داخل کشور به کارشون ادامه بدن یا شرایط رو برای انتقال کارمندانتون فراهم کنید. کشورهای همسایه، مثل امارات و ترکیه، الان بهترین گزینهها هستند.
انشاللع به زودی بساط بی حجابی برچیده بشه از تمام اپلیکیشنها و فضای مجازی این یه اسیب جدی به اجتماع و خانواده هست و اگه کمکاری بشه سر از همجنس بازی و عربانی مطلق در میاره و احتماعی کثیفی برای فرزندانمان
سیاست دوگانه حمایت از استارتاپ ها؟؟؟
واقعا خیلی درک این مطلب سخته که همه ملزم به رعایت قانون اند؟؟
چون قراره از استارتاپ ها حمایت بشه، پس هر استارتاپ هر کاری دلش خواست بکنه کسی هم کاریش نداشته باشه؟؟؟
استارتاپ ها مدام در استرس اند؟؟ خب قانون شکنی نکنند که در استرس نباشند!!
چه لزومی داشت دیجیکالا و طاقچه این حرکت رو بزنن؟؟ وقتی دنبال ماجراجویی هستی، پای طبعاتش هم باش.